All in one cleansing, fijn of niet?

03:42 - 02:13
luistertijd 03:42 - leestijd 02:13

Yves Rocher Micellaire Cleansing Water

Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met Yves Rocher. Al van jongs af aan krijg ik de vertrouwde brochures bijna maandelijks in mijn brievenbus en bestel ik soms wat producten.  Maar het valt altijd tegen.  Ik heb nog nooit één product helemaal op gemaakt of weer opnieuw besteld.

De enige producten van Yves Rocher die mij hebben kunnen bekoren is de Bio Culture huidverzorgingslijn. Voor de rest vind ik dit merk niet natuurlijk genoeg en daarom heb ik ook wel even getwijfeld of ik dit product wel zou willen testen. Maar goed, ik ben niet voor één gat gevangen en ook best nieuwsgierig,  dus heb ik mij aan deze nieuw soort gezichtsreiniger gewaagd.

Wat zijn Micellaire Gezichtsreinigers?
Micellaire reinigers zijn reinigers op waterbasis die micellen bevatten, dit zijn clustertjes die vet en vuil aan zich kunnen binden.  Je kunt daardoor je gezicht op een snelle doeltreffende wijze ontdoen van vuil en make-up. Het gebruik van water is hierbij niet meer nodig. Lees hier meer.

Wat beloofd de Micellaire Reiniger van Yves Rocher te doen?
“ Een vernuftige reinigingslotion waarmee je make-up heel eenvoudig verwijdert en die bovendien een revitaliserend effect heeft op de huid. Ook geschikt voor het verwijderen van oog- en lipmake-up.  Een innovatieve 3 in 1 formule die make-up grondig verwijdert en de huid reinigt. Gegarandeerd mild voor de huid. De huid wordt gerevitaliseerd en zichtbaar jonger”.
Hoe is deze Micellaire Reiniger in het gebruik?

Allereerst check ik de INCI lijst en daar ben ik wel een beetje van geschrokken want er zitten de volgende synthetische ingrediënten in:
Aqua, Burylene Glycol, Anthems Nobilis Flower Water, Mangiferin, Glycerin, Peg40 Glyceryl Cocoate, Betaine, Sodium Coceth Sulfate, Methylparabenen, Phenoxyethanol, Oleth 20 en 10, Allantoin, Parfum, Camillia Sinensis Leaf Extract, Tetrasodium EDTA, Rosa Canina Fruit Oil, Maltodextrin.

Vooral om de volgende ingrediënten maak ik me zorgen:  Butylene Glycol (is een vochtdrager en wordt in producten gebruikt in plaats van glycerine, droogt de huid sterk uit ), Peg40 Glyceryl Cocoate (wordt ook in schoonmaakmiddelen gebruikt en is een ontvetter ), Methylparabenen (synthetisch conserveringsmiddel ) Phenoxyethanol (synthetisch conserveringsmiddel ). Al deze ingrediënten staan bekend om hun kans op een allergene en/of irriterende werking – dat is mijn persoonlijke mening.

En dan nu de test!
Van deze reiniger heb je maar weinig nodig om de huid van al het vuil en make-up te ontdoen. Alle make-up, ook mijn mascara en lippenstift wordt moeiteloos verwijdert. De lotion is heel licht geparfumeerd, dat vind ik wel prettig en maakt het nog enigszins zacht in het gebruik. In principe hoef je nadat je deze reiniger hebt gebruikt de huid niet meer van de restjes te ontdoen maar ik vind het toch prettig om een zachte lotion te gebruiken omdat ik een beetje een plakkerig gevoel overhoud.

Debbie concludeert:
Voor diegene die een snelle gezichtsreiniger wil voor vuil en make-up is deze reiniger prima geschikt. Neemt niet weg dat ik de INCI lijst niet fijn vind en ik deze reiniger zelf nooit zou aanschaffen. Ik vind het te agressief en zal daarom liever voor een natuurlijker alternatief kiezen. De claim dat deze reiniger een vitaliserend en verjongend effect zou geven, weerleg ik helemaal. Het haalt mijn make-up effectief weg en daar is alles mee gezegd.

Wellicht ook interessant om te lezen:

 

Lees ook