BeautyJournaal’s Shop Redactie favorieten
Original Mineral Know Knott Conditioning Detangler spray voor je haar
Yves Rocher Micellaire Cleansing Water
Ik heb een beetje een haat-liefde verhouding met Yves Rocher. Al van jongs af aan krijg ik de vertrouwde brochures bijna maandelijks in mijn brievenbus en bestel ik soms wat producten. Maar het valt altijd tegen. Ik heb nog nooit één product helemaal op gemaakt of weer opnieuw besteld.
De enige producten van Yves Rocher die mij hebben kunnen bekoren is de Bio Culture huidverzorgingslijn. Voor de rest vind ik dit merk niet natuurlijk genoeg en daarom heb ik ook wel even getwijfeld of ik dit product wel zou willen testen. Maar goed, ik ben niet voor één gat gevangen en ook best nieuwsgierig, dus heb ik mij aan deze nieuw soort gezichtsreiniger gewaagd.
Wat zijn Micellaire Gezichtsreinigers?
Micellaire reinigers zijn reinigers op waterbasis die micellen bevatten, dit zijn clustertjes die vet en vuil aan zich kunnen binden. Je kunt daardoor je gezicht op een snelle doeltreffende wijze ontdoen van vuil en make-up. Het gebruik van water is hierbij niet meer nodig. Lees hier meer.
Wat beloofd de Micellaire Reiniger van Yves Rocher te doen?
“ Een vernuftige reinigingslotion waarmee je make-up heel eenvoudig verwijdert en die bovendien een revitaliserend effect heeft op de huid. Ook geschikt voor het verwijderen van oog- en lipmake-up. Een innovatieve 3 in 1 formule die make-up grondig verwijdert en de huid reinigt. Gegarandeerd mild voor de huid. De huid wordt gerevitaliseerd en zichtbaar jonger”.
Hoe is deze Micellaire Reiniger in het gebruik?
Allereerst check ik de INCI lijst en daar ben ik wel een beetje van geschrokken want er zitten de volgende synthetische ingrediënten in:
Aqua, Burylene Glycol, Anthems Nobilis Flower Water, Mangiferin, Glycerin, Peg40 Glyceryl Cocoate, Betaine, Sodium Coceth Sulfate, Methylparabenen, Phenoxyethanol, Oleth 20 en 10, Allantoin, Parfum, Camillia Sinensis Leaf Extract, Tetrasodium EDTA, Rosa Canina Fruit Oil, Maltodextrin.
Vooral om de volgende ingrediënten maak ik me zorgen: Butylene Glycol (is een vochtdrager en wordt in producten gebruikt in plaats van glycerine, droogt de huid sterk uit ), Peg40 Glyceryl Cocoate (wordt ook in schoonmaakmiddelen gebruikt en is een ontvetter ), Methylparabenen (synthetisch conserveringsmiddel ) Phenoxyethanol (synthetisch conserveringsmiddel ). Al deze ingrediënten staan bekend om hun kans op een allergene en/of irriterende werking – dat is mijn persoonlijke mening.
En dan nu de test!
Van deze reiniger heb je maar weinig nodig om de huid van al het vuil en make-up te ontdoen. Alle make-up, ook mijn mascara en lippenstift wordt moeiteloos verwijdert. De lotion is heel licht geparfumeerd, dat vind ik wel prettig en maakt het nog enigszins zacht in het gebruik. In principe hoef je nadat je deze reiniger hebt gebruikt de huid niet meer van de restjes te ontdoen maar ik vind het toch prettig om een zachte lotion te gebruiken omdat ik een beetje een plakkerig gevoel overhoud.
Debbie concludeert:
Voor diegene die een snelle gezichtsreiniger wil voor vuil en make-up is deze reiniger prima geschikt. Neemt niet weg dat ik de INCI lijst niet fijn vind en ik deze reiniger zelf nooit zou aanschaffen. Ik vind het te agressief en zal daarom liever voor een natuurlijker alternatief kiezen. De claim dat deze reiniger een vitaliserend en verjongend effect zou geven, weerleg ik helemaal. Het haalt mijn make-up effectief weg en daar is alles mee gezegd.
Wellicht ook interessant om te lezen:
Meer weten over dit onderwerp?
Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
3 reacties
ha, daar hebben we de anonieme criticaster weer. wel, meneer of mevrouw, in zekere zin heeft u gelijk. heel veel stoffen kunnen in potentie irriterend zijn, maar of dat zo is zal volledig afhangen van de formulering. wij bespreken regelmatig stoffen in cosmetica, daartoe is ook een woordenboek opgezet, wat onder de desbetreffende tap bovenin de navigatie teruggevonden kan worden. onze lezers en testpanelleden vinden het interessant om naar stoffen te kijken en het staat hen vrij hun mening daarover te geven, al dan niet met behulp van de kennis die wij daarvoor aanreiken middels de verklarende woordenboeken. dit testpanellid geeft duidelijk aan dat dit haar persoonlijke mening is. feiten of onderbuikgevoel, binnen deze tak van sport lijkt het vaak onzettend moeilijk om de gutfeeling uit te schakelen, dan wel de feiten te laten prevaleren. daarom waarderen wij diverse meningen ook . niets is zo sterk ‘ religieus’ gekleurd als cosmetica – en dat is mijn persoonlijke mening als uitgever van dit platform.
hieronder nog een interessant artikel over hoe zinvol het is om inci lijsten te leren lezen, waartoe wij drie experts hun mening hebben gevraagd, en dat levert een verrassend palet aan meningen op. zoals u zelf zal kunnen lezen: https://www.beautyjournaal.nl/2011/10/experts-antwoorden-moeten-consumenten-inci-lijstjes-kunnen-lezen/
@ Criticus M: Ik geef Debbie helemaal gelijk!!! En ze maakt mensen alles andere dan BANG. Dat doen de mensen zelf.. Het gaat hier om voorlichting, immers weten de meeste mensen niet hoe veel troep in cosmetica en zelf in cosmetica die als extra natuurlijk wordt aanbevolen zit. Helaas is deze informatie hard nodig.
Debbie: super conclusie 🙂 goed dat je durft je mening te schrijven!!!!! Groetjes Liv
Beste,
U maakt gewoon de mensen bang door allerhande functies/eigenschappen toe te kennen aan de ingrediënten die aanwezig zijn in dit product. Een stof kan inderdaad irriterend zijn, maar alles hangt wel af van de concentratie, mate van blootstelling, etc…
Mvg,
Criticus