In de natuur zijn de lekkerste oliën te vinden.

02:24 - 01:26
luistertijd 02:24 - leestijd 01:26

In de natuur zijn de lekkerste oliën te vinden. Boordevol vitaminen en mineralen. Ze maken je zongebruinde huid heerlijk zacht en ze zijn een ware oppepper voor je haar. Masseren maar!

Abrikozenpitolie

Deze zachte olie komt uit abrikozenpitjes. Het is lekker vet en geschikt voor een schrale, gevoelige huid en bij kloofjes in handen en voeten. Deze olie bevat niet alleen vitaminen A, B, C en E maar ook nog allerlei mineralen.

Zoete Amandelolie

Amandelolie is heel zacht en neutraal van geur. Het is geschikt voor elk huidtype en ook heerlijk als massage-olie. Het bevat vitaminen zoals A en B en veel mineralen. Lees hier meer.

Avocado-olie

Heeft je huid veel te verduren gehad? Maak dan eens een olie­pakking met avocado-olie. Smeer de olie op je huid, leg er plastic folie overheen en een verwarmde handdoek. Kijk maar eens na 15 minuten hoe je ruwe huid is opgeknapt!

Jojoba-olie

De koningin onder de oliën! Het is eigenlijk een soort was die uit de jojobanoot wordt gewon­nen. Om het wat vloeibaarder te maken, verwarm je de olie eerst een beetje. Deze niet-vette olie trekt snel in en laat geen glibberig laagje achterlaat. Je kunt het daarom ook als dagcrème gebruiken en als pakking tegen droog, springerig haar. Verdeel de voorverwarmde olie over je natte, schone haar. Goed doorkammen, een douchekapje erover heen en een verwarmde handdoek. Tien minuutjes laten intrekken en goed uitspoelen met een zachte shampoo. Lees hier meer.

Olijfolie

Olijfolie is niet alleen lekker in salades, maar ook een te gekke kuurolie voor je huid en haren! Het bevat heel veel gezonde vitaminen, zoals A, B, C, en E. Het geurtje is mis­schien wat sterk, maar deze vette olie verzacht, ontspant en voedt je huid en je haar. Droog en poreus haar krijgt weer een mooie glans en wordt lekker zacht.

Kokosolie

Dit geurige elixer uit de kokosnoot wordt vanwege zijn beschermende werking in zonne- en haarverzorgingsproducten gebruikt. Met kokos-olie bak je waanzinnig diep bruin (alleen gebruiken als je al gebruind bent!) en voor Afro-haar is het een ware zachtmaker. Lees hier meer.

Lees ook