Claims Gezicht Groene Special Lichaam Natuurlijk 100% Stoffen

100% natuurlijke olie op je huid: overzicht

In de natuur zijn de lekkerste oliën te vinden. Boordevol vitaminen en mineralen. Ze maken je zongebruinde huid heerlijk zacht en ze zijn een ware oppepper voor je haar. Masseren maar!

Abrikozenpitolie

Deze zachte olie komt uit abrikozenpitjes. Het is lekker vet en geschikt voor een schrale, gevoelige huid en bij kloofjes in handen en voeten. Deze olie bevat niet alleen vitaminen A, B, C en E maar ook nog allerlei mineralen.

Zoete Amandelolie

Amandelolie is heel zacht en neutraal van geur. Het is geschikt voor elk huidtype en ook heerlijk als massage-olie. Het bevat vitaminen zoals A en B en veel mineralen. Lees hier meer.

Avocado-olie

Heeft je huid veel te verduren gehad? Maak dan eens een olie­pakking met avocado-olie. Smeer de olie op je huid, leg er plastic folie overheen en een verwarmde handdoek. Kijk maar eens na 15 minuten hoe je ruwe huid is opgeknapt!

Jojoba-olie

De koningin onder de oliën! Het is eigenlijk een soort was die uit de jojobanoot wordt gewon­nen. Om het wat vloeibaarder te maken, verwarm je de olie eerst een beetje. Deze niet-vette olie trekt snel in en laat geen glibberig laagje achterlaat. Je kunt het daarom ook als dagcrème gebruiken en als pakking tegen droog, springerig haar. Verdeel de voorverwarmde olie over je natte, schone haar. Goed doorkammen, een douchekapje erover heen en een verwarmde handdoek. Tien minuutjes laten intrekken en goed uitspoelen met een zachte shampoo. Lees hier meer.

Olijfolie

Olijfolie is niet alleen lekker in salades, maar ook een te gekke kuurolie voor je huid en haren! Het bevat heel veel gezonde vitaminen, zoals A, B, C, en E. Het geurtje is mis­schien wat sterk, maar deze vette olie verzacht, ontspant en voedt je huid en je haar. Droog en poreus haar krijgt weer een mooie glans en wordt lekker zacht.

Kokosolie

Dit geurige elixer uit de kokosnoot wordt vanwege zijn beschermende werking in zonne- en haarverzorgingsproducten gebruikt. Met kokos-olie bak je waanzinnig diep bruin (alleen gebruiken als je al gebruind bent!) en voor Afro-haar is het een ware zachtmaker. Lees hier meer.

Meer weten over Claims?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

8 reacties

 • Fijne informatie…… waarom wordt arganolie niet vermeld?
  Dat is ook perfect voor je kapsel…..

 • Hi Kitty, Is je huid altijd gevoelig? Prikt, jeukt of rode plekjes? Neiging tot couperose? Ellende is dat je gevoeligheid niks zegt over je type huid: kan van vet tot droog variëren. Grote waarschijnlijkheid is je huid vochtarm. Aan te raden: reinig niet te grondig of met agressieve producten, beperk wrijven tot een minimum (dep je gezicht droog ipv wrijven), Niet te heet douchen. Beperk je verzorging tot producten met kleine lijst ingrediënten. Mogelijke oliën: Argan, Teunisbloem of Abrikozenpitolie. probeer te testen achter je oor. Vermijdt essentiele oliën of complexe cremes totdat je huid rustig is. Komt helemaal in orde maar wel de tijd nemen. Zie dit proces als detox voor je huid. Sterkte!

 • Olie is 1 van de beste beautyproducten die je kunt gebruiken voor een gezonde elastische huid. Bij miss Bio kun je kiezen uit basis oliën variërend van argan tot st John’s wort en wel 95 soorten essentiele oliën. Met een essentiele olie op maat kun je bijvoorbeeld je eigen geurige body olie maken. al onze oliën hebben een certificaat (BIO, ecocert), het land van herkomst en een lab analyse is bijgevoegd. In combinatie met onze pure bloemenwaters kun je prachtige resultaten bereiken voor je huid. Ook de zeer gevoelige huid knapt op van een pure olie: verzorgt en trekt supersnel in. Zuinig in gebruik en niet duur. Nieuwsgierig en toch een tikje huiverig? Geef je op voor het Olie Test Panel en laat je overtuigen door je huid.

 • Oliolusso,serum met “cultstatus” van Linda Rodin.Een mengsel van elf kostbare olieen,geweldig voor zelfs de meest gevoelige huid.Nieuw, parfum oliolusso!Exclusief in Nederland bij Skins Institute.

 • Hydratingserums,eye/lipserum,bodyserum,hairserum,hydrating masks.Skins Institute heeft een zeer grote collectie aan olieen ,van bekende zoals amandel,jojoba,borage en arganolie tot minder bekende zoals rode framboos,kiwizaad,duindoorn en maanzaadolie.In totaal wel 80 soorten met elk zijn eigen bijzondere eigenschappen.
  De samengestelde serums hydrateren de huid optimaal zodat rimpeltjes minder kans maken en geven de huid een prachtige natuurlijke glow.De huid voelt niet vettig aan en make up houdt prachtig op een optimaal gehydrateerde huid.

 • Bij Skins Institute in de Runstraat te Amsterdam wordt na een uitgebreide huidanalyse, huidverzorging op maat gemaakt.Er worden uitsluitend 100% biologische,koudgeperste olieen gebruikt met eventuele toevoeging van etherische olie en vitamines.Er kunnen serums samengesteld worden voor elk type huid,van supergevoelig of exceemhuidjes tot rosacea of acne huid.De collectie bestaat uit tailormade cleansingserums,floralwaters,hydrating

 • Leuk dat jullie hier aandacht aan besteden! Ik ben dol op oliën voor mijn dagelijkse verzorging. En uiteraard hoort daar ook arganolie bij (niet genoemd overigens): een zeer verzorgende olie die al eeuwenlang gebruikt wordt in het land van herkomst Marokko en die boordevol vitamine E (anti-oxidant) zit en plantenextracten die helpen bij de hydratatie van de huid. Het is een olie die snel intrekt en hij is heel erg geschikt voor de verzorging van huid, haar en nagels. En hij is goed te combineren met andere oliën, vetten en wassen. Heel veelzijdig te gebruiken dus!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.