Fijn haar Geteste producten Haar Hoofdhuid

Getest Mesotherapie tegen haaruitval

Werkt dit blijvend tegen haaruitval?

Mesotherapie tegen haaruitval

Sinds een jaar of drie à vier valt mijn haar gestaag uit – veel meer dan de 100/150 haren die als normaal worden beschouwd. Het doucheputje vol, haren door het hele huis en ondertussen een steeds dunner wordende bos. Twee artsen hebben ‘ alopecia androgenetica’ geconstateerd (erfelijke haaruitval). Mijn ouders en broer hebben inderdaad weinig haar of zijn kalend. Ik kan me nog herinneren dat mijn moeder vroeger uitriep: wat heb je toch dik haar! Dat is helaas erg lang geleden.

Natuurlijk heb ik alles geprobeerd. Biotine en andere haarsupplementen, medicijnen (Finasteride, waar ik niet tegen kon), Minoxidil 5% wat nauwelijks iets deed behalve dat ik er roos van kreeg en pluishaar met een zigzagstructuur.

Enige tijd geleden vond ik Mesotherapie voor het haar in de P.C. Hooftclinic. Het klinkt ongeloofwaardig wat ik nu zeg, maar na de eerste behandeling had ik de volgende dag geen haaruitval meer. Bij het kammen van mijn haar heb ik er 3 geteld.

Wat is mesotherapie?

Ik citeer informatie van de arts waar ik was: “ In 1952 ontwikkelde de Franse arts Michel Pistor de Mesotherapie. Hij gaf zijn cliënten uiterst kleine prikjes vlak onder de huid. Zo zorgde hij ervoor dat werkzame stoffen die het lichaam helpen om zich te herstellen, precies op de plaats kwamen, waar ze nodig waren. In de loop der jaren werd deze techniek verder vervolmaakt. Tegenwoordig wordt Mesotherapie gegeven met behulp van de Mesogun®. Deze techniek wordt tegenwoordig toegepast om huidveroudering, haaruitval, vetophopingen, huidverslapping, cellulitis en striae te behandelen.

De behandeling

Na het invullen van een formulier met vragen over je gezondheid, volgt een intakegesprek met de behandelaar, dhr. Sari, over je klacht. Hij legt uit wat hij gaat doen: Ik neem plaats in een soort tandartsstoel en wordt in een comfortabele halfliggende positie gebracht. Als eerste wordt de bovenkant van het haar en hoofd ontsmet (alleen de bovenkant van het hoofd wordt behandeld, omdat daar de uitval plaatsvindt). Omdat ik erg gevoelig ben voor pijn krijg ik een oppervlakte verdoving. Dat gebeurd ook met een soort gun die kleine 0,6-0,7mm diepe prikjes geeft met verdovingsvloeistof. Op de bovenkant van het hoofd voel ik niet veel, maar richting voorhoofd of zijkant en achterkant is het echt  gevoelig. Daarna volgt de Mesotherapie met de Mesogun. Nu ook een hele serie prikjes verdeeld over het hoofd om de vloeistof met voedingstoffen in de hoofdhuid, bij de haarwortel te brengen. De meeste mensen hebben geen verdoving nodig, de pijnlijkheid verschilt van persoon tot persoon, maar ik val dus in de categorie : au!

In 20 minuten totaal ben je weer klaar. Je mag na de behandeling 8 uur niet sporten of in de sauna ( door zweten maak je de behandeling min of meer weer ongedaan). Je haar ziet er niet uit, maar het even gladstrijken en in een staart doen werkt prima.

De eerste behandeling had al wonderbaarlijk resultaat. Een enkele dag normale uitval, de meeste dagen praktisch niets!

Na de tweede behandeling (een week later) doe ik tussendoor een Fusio Dose conditioning behandeling bij de Kerastase Kapper. Ze kijken daarbij met een microscoop cameraatje op je hoofdhuid om de conditie te bepalen. Mijn hoofdhuid ziet er heel gezond uit. Geen schilfers, geen rode randen, geheel egaal. En zelfs mijn haar aan de boven- en zijkant ziet er glad uit (de punten een stuk minder). Het is natuurlijk niet te bewijzen dat dit door de Mesotherapie komt, maar hoe dan ook, ik ben er blij mee.

De derde behandeling (anderhalve week later) doen we anders.  Dit keer geen verdoving en de Mesogun in turbo-stand; met supersnelheid schiet het apparaat prikjes over mijn hoofd. Absoluut afzien, maar met 5 minuten is het klaar. Kort maar krachtig! Nu 4 weken na de eerste behandeling is mijn haaruitval nog steeds minimaal.

De site zegt het volgende:

Wat voor shampoo, gel of spoeling je ook gebruikt, de gezondheid van je haar begint bij de haarwortel. Je haarwortel wordt gevoed van binnenuit, door het lichaam. Met Mesotherapie breng je een cocktail van vitaminen en mineralen vlak bij de haarwortel. Ook wordt de bloedsomloop gestimuleerd, zodat de aanvoer van voedingsstoffen wordt verbeterd. Zowel bij mannen als bij vrouwen kunnen goede resultaten behaald worden. Door stimulatie van de haargroei en het voeden van de hoofdhuid kan Mesotherapie dof, dun en futloos haar helpen om sterker, voller en gezonder te worden. Met name als haaruitval wordt veroorzaakt door omgevingsfactoren (zon, vervuiling, medicijngebruik, et cetera) en bij sommige vrouwelijke vormen van haaruitval, kan Mesotherapie goede resultaten geven.”

Gemiddeld is een maandelijkse onderhoudsbeurt voldoende, afhankelijk van de ernst van

de klacht kan er sprake zijn van een opbouwperiode van 2-6 weken met wekelijkse behandelingen, waarna de maandelijkse behandelingen volgen. Een behandeling kost € 110,-.

De wetenschap

Volgens een eerder bericht op Beautyjournaal is niet iedereen onverdeeld enthousiast, al gaat dit over mesotherapie in het gezicht. Kort gezegd, de werking heeft men nog niet wetenschappelijk kunnen aantonen.

Dat het bij mij werkt zegt natuurlijk niets over hoe het bij een ander werkt. Maar als dit resultaat met een onderhoudsdosis is vast te houden heb ik dé oplossing gevonden. Ik ben er bijzonder blij mee!

Nagekomen bericht: helaas heb ik na meerdere behandelingen geen blijvend resultaat mogen ondervinden.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

24 reacties

 • Beste Harriet,
  Op YouTube is veel te horen over gebruik dermaroller. Ook met betrekking tot haaruitval. Ben filmpje van man tegengekomen die daar veel baat bij heeft gehad. Filmpje met navolgende updates, zodat vooruitgang/verbetering kan worden waargenomen. Misschien iets om toch te proberen.
  Vriendelijke groet,
  Kee

 • Hi Daniela, ik herken en begrijp je problemen, ik ben zelf ook schildklierpatient. Ik raad je ten zeerste aan contact op te nemen met dr. Musarella, hij heeft mij ook uitstekend geholpen. Het is absurd dat je geen schilldkliermeds krijgt vanwege je TSH. Dat zegt nl. niets over de wekelijke bloedwaarden van T4 en T3. Musarella is zeer deskundig in hormoon en schildklier problemen.
  Ik ben na bovenstaande behandeling niet doorgegaan met Meso omdat ik de kosten te hoog vind. Helaas. Mijn haaruitval is er nu dus nog steeds en ook mijn haardos is zeer uitgedund. Het wil dus niet zeggen dat het nemen van schildklierhormoon ook je haaruitval stopt. Mijn waardes zijn nu goed, maar de haaruitval blijft. Lees verder de website ‘stopthethyroidmadness.com’ voor meer informatie of lees de boeken van Mary Shomon. Succes!

 • Hoi Harriet,
  Ik wilde even weten hoe gaat het nu met de mesotherapie en uw haaruitval? Zou u mesotherapie aanbevelen?
  Ik heb last van haaruitval sinds ik 20 was. Nu ben ik 33 en mijn haar is echt dun. Ik heb ook schildklierproblemen door Hashimoto autoimmuunziekte maar ik krijg geen medicijn omdat mijn TSH = 3 (nog steeds binnen de grenzen). Maar ik heb ook te hoog prolactine (>1000), en mijn testosterone en DHEA-s zijn op de hooge kant. Ik denk dat mijn vrouwelijke hormone uit balans zijn en ik vrees onvruchtbaar te zijn. Ik had een overleg met een endocrinoloog in het UMC Groningen, maar ze kon geen verbinding met mijn haaruitval vinden en verder niks. Ik kom uit Bulgarije en daar heb ik ook naar de endocrinoloog geweest, maar hij was ook niet betrokken met mijn haaruitval.
  Ik was van plan om naar dr. Musarella te gaan, want ik ben wanhopig op zoek naar een oplossing voor de haaruitval en de andere problemen. Wat is uw ervaring met hem? Zou u hem aanbevelen?
  Gr,
  Daniela

 • Hoi Michael, ja, daar ben ik ook geweest. Ik moest zijn shampoo en conditioner kopen (…) en minoxidil gebruiken. Beiden hebben niets uitgehaald.

 • Dag Samir, wat een aparte methode! Ik ben nu met Beautyjournaal bezig een nieuw product van Kerastase uit te testen, dat duurt nog enkele maanden. Om het resultaat zuiver te houden ga ik geen andere methodes tussendoor gebruiken. Het lijkt me trouwens niet fijn ruiken, ui op je hoofd…

  Andre: Ik heb geen nieuwe Meso behandelingen gedaan wegens de kosten, al zou ik wel graag willen. Het haar is gestaag blijven uitvallen en is dunner dan ooit (gelukkig heb ik flink slag en valt het nooit steil, dus echt opvallen doet het nog niet).

  Monique: ik denk ik de toekomst aan clip ins. Dat schijnt het makkelijkst te werken en kan er heel natuurlijk uitzien.

 • Dag Harriet. ik zelf had ook last van haaruitval. ik heb iets uitgerprobeerd wat erg heeft geholpen. ik heb een ui in de blender gedaan en heb daarna de puree op de plekken gesmeerd waar t haar uitviel en kort ingemasseerd. dit heb vlak voor t slapen gedaan en de volgende ochtend uitgewassen. geloof t of niet maar ik heb geen last meer sindsdien van haaruitval. ik zou zeggen probeer t eens uit en een uit kost bijna niks. mocht je het uitgerpobeerd hebben, zou je het dan willen meedelen? vertel ik jou daarna van welke geneeswijze ik deze methode heb!! succes 🙂

 • Hoi Mandy, Ik heb me altijd gehouden een 12 u niet sporten na een behandeling, maar je weet maar nooit. Ik zweet altijd erg op mijn hoofd, misschien dat het – meer dan bij een ander- het middel er weer uitgezweet wordt. Het zou zo maar kunnen. Ik zou nog een aantal behandelingen kunnen doen waarbij ik 24u niet sport, om te kijken of dat baat heeft.

 • Hoi Harriet, ik heb even naar je informatie gekeken en zag dat je spinning geeft. Zou er misschien geen verband zijn tussen meer zweten in het algemeen tussendoor en het niet goed werken/aanhouden v/d behandelingen?

 • Dank Mandy, het is inderdaad erg vervelend. De uitval is net zo als voor de behandeling. Of je weer uitval krijgt of niet en in welke mate is niet te voorspellen, dat is bij iedereen weer anders, volgens de Kliniek. De meeste klanten onderhouden het met 1 behandeling per maand en dan gaat het goed. Voor mij zou het beste zijn om weer even een paar behandelingen achter elkaar te doen, maar dat kan ik helaas niet betalen. Deze behandeling is van alles wat ik geprobeerd heb de enige geweest die verbetering heeft bewerkstelligd. En dat vind ik toch al heel wat.

 • Erg om te horen, dat de uitval weer is teruggekomen, daar deed je het eigenlijk voor.
  Je zegt wat teruggekomen, is dat minder als eerst, of begint het weer erger te worden?
  Wat zegt de kliniek hierover?

 • Mandy, de structuur van mijn haar is inderdaad verbeterd. Het pluist minder,ziet er gezonder uit!
  Helaas is de haaruitval wat terug gekomen, sinds juni.

 • Hoi Harriet,

  Ik wilde even weten hoe het nu gaat met de haaruitval? Heb je nog steeds goede resultaten?
  Is de structuur verbeterd?

 • Hallo Harriet,
  Naar aanleiding van mijn vorige mail over mesotherapie d.m.v een dermaroller heb ik twee sites gevonden nmlk nanogen.nl en iets over bio active serum.
  Ik denk niet dat het werkt anders hadden we er wel over gehoord.
  Maar het bestaat dus wel.

 • Super Harriet! Al twee maanden zonder terugval! Dat realiseerde ik me niet toen ik je review las. Hopen dat het zo blijft zeg, dat zou geweldig zijn. En inderdaad als je om de 3/4 maanden zou moeten, pff, dat heb je er natúúrlijk voor over.

 • Joke, dat weet ik niet, het hangt er maar net van af of mijn haar weer gaat uitvallen of niet. Het komt ook voor dat een paar behandelingen genoeg is . Dat hangt dus af van je haarprobleem, en hoe dit reageert op de mesotherapie. Stel dat eens in de 3 à 4 maanden voldoende is, dan is het te doen qua kosten. Vooralsnog ben ik 2mnd verder en is een behandeling nog niet nodig.

 • Harriet, moet je de rest van je leven een maandelijkse behandeling à (nu) € 110 doen om het resultaat te behouden?
  Dat gaat hem dan niet worden voor mij, kan bruin niet trekken helaas 🙁

 • Phet, dat is creatief bedacht, maar het middel dat gebruikt wordt bij mesotherapie is voor de consument niet te koop. Ik weet ook niet of de dermaroller diep genoeg in de huid komt en het lijkt me stug dat je het middel er dan ook op diepte in kan masseren.

 • kun je in plaats van een mesogun ook niet een dermaroller gebruiken en daarna het middel inmasseren?

 • Dát geloof ik graag ja. Je zou er helemaal akelig van worden:-(( Nu nog iets (ook voor mij!!!!!) dat de haargroei weer in werking zet.

 • Doe ik, ik blijf posten hoe het gaat. Wat een opluchting is dit, eindelijk iets dat werkt!

 • @Harriet, wat ontzettend fijn dat je iets gevonden hebt dat lijkt te helpen. Hou ons aub op de hoogte van het vervolg want ik ben er erg benieuwd naar.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen