shop Kanebo Sensai 38 C Volumiser mascara smudge proof! Dit is écht de áller, allerbeste smudge proof mascara die we kennen! Gegarandeerd een dag- en avond lang géén mascara onder je  ogen. Bekijken Fijn voor de droge, maar ook de gevoelige huidjes: Decubal heeft een nieuwe dagcrème met SPF 15. Het is een rijke dagcrème […]

02:04 - 01:14
luistertijd 02:04 - leestijd 01:14

Fijn voor de droge, maar ook de gevoelige huidjes:

Decubal heeft een nieuwe dagcrème met SPF 15. Het is een rijke dagcrème voor de droge huid die 11 procent huideigen lipiden bevat. De toegevoegde vitamine B5 verzacht, voedt en hydrateert de huid en vitamine E beschermt tegen vrije radicalen. Door de SPF 15 wordt de huid beschermt tegen UVA en UVB straling. De crème is vrij van parfum en parabenen en is ook geschikt voor kinderen. De prijs: € 17,50 voor 50 ml.

Het Vitaliserend Masker van Decubal is gemaakt van witte klei, een kleisoort die de huid zuivert en voedt. Tevens bevordert het de collageenaanmaak in de huid. Het masker bevat zes procent huideigen lipiden, jojobaolie, sheaboter en kokosvet, waardoor het de huid verzacht, hydrateert en lekker soepel maakt. Het masker wordt niet hard. Het kost € 9,99 voor 50 ml.

Wat is eigenlijk een gevoelige huid?

De belangrijkste kenmerken van een gevoelige huid zijn roodheid, schilfering, branderigheid, jeuk en prikkeling en wat zwelling, soms kun je ook wat pukkeltjes krijgen en schraalheid. Volgens dermatoloog Peter Velthuis zijn er vijf oorzaken voor een gevoelige huid te onderscheiden: als gevolg van eczeem door genetische aanleg, als gevolg van bepaalde stoffen waardoor een tijdelijke gevoeligheid ontstaat (contactallergie – komt bij 2% tot 3% van de mensen voor), als gevolg van cosmetica die de doorlaatbaarheid van de huid vergroot waardoor de huid chronisch geprikkeld raakt na verloop van tijd, als gevolg van ondefinieerbare hypergevoeligheid, als gevolg van de ouderdom. ‘Maar’, zo benadrukt hij, ‘we zien vaak dat er sprake is van een verstoorde huidbarrière, en in geval van herkenbare eczematische klachten gaat dat samen met een overprikkeld immuunsysteem.

Lees hier meer over het interessante gesprek dat BeautyJournaal met de specialisten van Velthuis Kliniek had.

Lees ook:

Lees ook