Haar Marketingtrends Stylen Zakenpraat

David Mallett, kapper in Parijs

Ooit gehoord van kapper David Mallett? Hij zetelt in Parijs en heeft een wel heel bijzonder interieur. Het is een topkapper volgens zijn fans en insiders en daar betaal je nog niet eens de hoofdprijs voor. Een knip- en blowdry sessie by the master himself kost € 200,-, we weten dat je bijvoorbeeld in Engeland dan echt het dubbele betaalt. In Nederland kost een hair-do door een topkapper, afhankelijk van de regio, tussen de 75 en 100 euro.

De 36-jarige kapper komt oorspronkelijk uit Australie en heeft zijn interieur grotendeels te danken aan zijn eigen huisraad die hij versleept heeft naar zijn salon. Hij is dol op brocante spullen en heeft zo wat alles van vlooienmarkten in Europa gehaald, zo vertelt hij gretig aan journalisten.

Op zijn 27ste kwam hij naar Parijs en werd al snel de lieveling van oud-Vogue hoofdredactrice Emanuelle Alt. Hij werkte mee aan grote campagnes voor onder meer La Perla, Dior en L’Oreal en heel wat celebs hebben hun haar door hem onder handen laten nemen, waaronder opvallend veel Amerikanen. Die lijst van weldoenerij vind je hier.

In zijn team werken prominente vaklui, waaronder (volgens zeggen) the most sought-after colorists Giorgio en Rémy Faure, stylist Barbara Manseau (Best Hairdresser in Paris), stylist Hakim, stylist Fanny Admont (Best Hairdresser in Paris), stylist Alain Haberlay (Hairdresser of the Year), en technician Laurence bij wie men in de rij staat voor een manicure.

Inmiddels heeft David ook zijn eigen haarserum ontwikkeld, en je raad het al, klanten gaan gillend de deur uit. Voor de minder gelukkigen: je kunt het online bestellen bij hem. Smart guy….

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

4 reacties

  • De gehele lijn is te koop bij Skins Institute.Ook worden er in de salon haarbehandelingen mee gegeven.

  • wauw, dus ipv England, even met de Thalys op en neer, je haar laten doen, eventueel een lunch meepikken, ben je evenveel geld kwijt dan wanneer je naar England gaat…:-)))…dit ziet er geweldig uit ! :-))

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.