Ooit gehoord van kapper David Mallett? Hij zetelt in Parijs en heeft een wel heel bijzonder interieur.

01:45 - 01:03
luistertijd 01:45 - leestijd 01:03

Ooit gehoord van kapper David Mallett? Hij zetelt in Parijs en heeft een wel heel bijzonder interieur. Het is een topkapper volgens zijn fans en insiders en daar betaal je nog niet eens de hoofdprijs voor. Een knip- en blowdry sessie by the master himself kost € 200,-, we weten dat je bijvoorbeeld in Engeland dan echt het dubbele betaalt. In Nederland kost een hair-do door een topkapper, afhankelijk van de regio, tussen de 75 en 100 euro.

De 36-jarige kapper komt oorspronkelijk uit Australie en heeft zijn interieur grotendeels te danken aan zijn eigen huisraad die hij versleept heeft naar zijn salon. Hij is dol op brocante spullen en heeft zo wat alles van vlooienmarkten in Europa gehaald, zo vertelt hij gretig aan journalisten.

Op zijn 27ste kwam hij naar Parijs en werd al snel de lieveling van oud-Vogue hoofdredactrice Emanuelle Alt. Hij werkte mee aan grote campagnes voor onder meer La Perla, Dior en L’Oreal en heel wat celebs hebben hun haar door hem onder handen laten nemen, waaronder opvallend veel Amerikanen. Die lijst van weldoenerij vind je hier.

In zijn team werken prominente vaklui, waaronder (volgens zeggen) the most sought- after colorists Giorgio en Rémy Faure, stylist Barbara Manseau (Best Hairdresser in Paris), stylist Hakim, stylist Fanny Admont (Best Hairdresser in Paris), stylist Alain Haberlay (Hairdresser of the Year), en technician Laurence bij wie men in de rij staat voor een manicure.

Inmiddels heeft David ook zijn eigen haarserum ontwikkeld, en je raad het al, klanten gaan gillend de deur uit. Voor de minder gelukkigen: je kunt het online bestellen bij hem. Smart guy….

Lees ook