Voor een prachtige instant glow

03:35 - 02:09
luistertijd 03:35 - leestijd 02:09

Clarins Instant Light complexion Perfector

Zo trouw als een hond! Dat ben ik. Waaraan, vraag je je dan af. Aan mijn foundation Chanel Pro Lumiere. Ik zou niet eens weten wanneer ik het voor het eerst gebruikte, maar dat is voor mijn gevoel al jaren geleden. Tot mijn grote schrik ontdekte ik dat de Pro Lumiere uit het assortiment gehaald is. Is het dan nu toch tijd om te switchen?

Tegelijkertijd vroeg Sanne van Beautyjournaal, of ik een foundation wilde testen. Ze hielp me met een goede kleur uit te zoeken, wat lastig blijft. Zou de Clarins Eclat Minute Embellisseur Teint dan de magische vervanger van de Chanel kunnen zijn?

Hoe is het product in gebruik

Zonder alle beschikbare informatie te lezen,  begin ik de Eclat Minute Embellisseur Teint te testen. Zo kan ik zonder vooroordelen het product echt verkennen. De grap is dat dit nogal verfrissend uitwerkte, want ik was in de volle overtuiging dat het een foundation was. Na de ergste oneffenheden ( kringen en coupe rose) weggewerkt te hebben met de Touche Eclat look-a-like van de Etos, smeer ik de “foundation” op mijn gezicht. Het product  ruikt heerlijk  (niet te overheersend en niet te make-uperig) als een dagcrème. Het smeert gemakkelijk uit, want het product is behoorlijk vloeibaar ( 1 keer pompen is voldoende …..). De Eclat Minute Embellisseur Teint verdeelt mooi egaal over het gezicht en blijft niet in de rimpels zitten.

En dan het resultaat..

Mijn gezicht heeft een prachtige glow gekregen. Het lijkt wel alsof mijn huid jaren jonger en frisser is geworden. Ik ben ontzettend enthousiast! Een minpuntje: het dekt niet geheel alle oneffenheden, zonder gebruik van camouflage. Van een foundation verwacht ik dat wel.

Tijd om me eens echt te verdiepen in het product.

De bijslijter leert mij dat het een eigenlijk een teintverbeteraar is. Te gebruiken over de foundation of zonder foundation. Ah! Het is dus eigenlijk geen foundation om oneffenheden te bedekken, maar een soort van instant glow. Clarins heeft het 3D radiance pigment aan dit product toegevoegd, welke er voor zorgt dat het licht weerkaatst.

Verder vind ik de volgende ingrediënten in de INCI: 1.Tarwe (de olie ontrokken van de tarwekiem bevat vitamine E en de  tarwekern bevat veel proteinen welke de eigenschap heeft om de huid zachter en gladder te maken) 2.Ginseng (welke veel voedingsstoffen bevatten , met name vitaminen, goed voor de stimulering in de huid) 3. Kastanje (welke ervoor zorgt dat je huid extra glans krijgt).

Tot een jaar geleden kende ik Clarins eigenlijk helemaal niet. Daar is  gelukkig verandering in gekomen. Ik heb de heerlijke verfrissende lotion energisante eclat du jour mogen testen. Tevens ben ik model geweest in een film van Beautyjournaal waarin ik opgemaakt werd met Clarins make up. De foundation welke ze toen toegepast hadden was de teint haute tenue. Dit was een mooie foundation.

Sabine concludeert:

Ook al ben ik op het verkeerde been gezet door het feit dat ik dacht dat het een foundation was, ben ik super blij. Als je een beetje bruin bent en oneffenheden minder opvallen, geeft de Eclat Minute Embellisseur Teint je een instant glow alsof je de hele dag op het strand hebt gezeten. Onder een foundation geeft het net dat beetje extra.

Ik ben om!

 

Lees ook