Recent ben ik naar een perspresentatie geweest van Mineralogie, een natuurlijk make-upmerk met heel veel glamour.

04:35 - 02:45
luistertijd 04:35 - leestijd 02:45

Recent ben ik naar een perspresentatie geweest van Mineralogie, een natuurlijk make-upmerk met heel veel glamour. Oprichter en topvisagist Mary Van vertelde me alles over dit mooie merk. Ik ben naar veel perspresentaties geweest sinds ik voor BeautyJournaal werk, maar nog niet eerder heb ik zo’n prettige familiare sfeer ervaren. Heerlijk, zo tussen schoonheidsspecialisten en journalisten, in de mooie omgeving van een landgoed.

Mineralogie=100% mineraal +

Het van oorsprong Amerikaanse Mineralogie is een natuurlijk, 100% minerale make-upmerk. Mineralogie gebruikt de beste ingrediënten die de huid in pure vorm laten ademen. Deze zijn goed verdraagzaam door de meest gevoelige huid en bieden maximale bescherming tegen de zon. Ze zijn vrij van ongewenste stoffen als talk, zetmeel, parfum en kleurstoffen. Mineralogie gebruikt alleen de hoogste farmaceutische kwaliteit mineralen. De producten bevatten natuurlijke antioxidanten, vitamine A en E en hydraterende en voedende bestanddelen als plantextracten en natuurlijke oliën. De producten geven de huid een gezonde en natuurlijke glans en verstoppen de huid niet. Ze zorgen tegelijk voor een prachtige, rijke kleur.

Dekkend, sprekend, langhoudend

Kleur is heel erg belangrijk bij Mineralogie, een van hun missies is dan ook om dekkende, sprekende en langhoudende kleuren aan te bieden. Iets waar Mineralogie in de groene make-up sector zeer mee opvalt. Daarnaast worden de producten niet op dieren getest en is duurzaamheid een belangrijk speerpunt voor Mineralogie. De omverpakkingen komen van gerecycled papier van duurzame boomboerderijen en zijn bedrukt met soja-inkt. Mineralogie zet zich bovendien in voor goede doelen op het gebied van natuur en milieu.

Mary Van

Mary Van is ongeveer 25 jaar geleden begonnen met het produceren van natuurlijke cosmetica. Op het moment was zij zwanger van haar dochter en bezorgd over alle stoffen die toen in cosmetica zaten. Zo kwam het dat ze een eigen bedrijf oprichtte om cosmetica te produceren. In die tijd maakte zij vooral cosmetica voor andere merken.

Het was zeer verfrissend om Mary te ontmoeten. Het is een zeer hartelijk en enthousiaste vrouw. Ze was natuurlijk en openhartig. Niet moeilijk doen als ze even haar bril niet kon vinden om het inci-lijstje te lezen of als ze even niet meer wist waar ze iets had neergelegd. Daarnaast was Mary ook zeer hands-on, ze ging zelf aan de slag met de modellen (2 werknemers van de Nederlandse distributeur Mink Beauty Concepts) en nam iedereen onder handen die het maar wenste. Eerlijkheid stond ook hoog in het vaandel. Er werd gewoon eerlijk verteld als producten niet uit 100% natuurlijk ingrediënten bestonden, zoals de make-upreiniger. Fijn, we horen al teveel te wonderlijke verhalen.

De make-up

Ik moet eerlijk zijn dat ik eerste instantie sceptisch was over de make-up. Ik heb de hype van minerale make-up nooit begrepen. Maar ik ben om. De foundations voelen super zacht op je huid en je hebt niet door dat je make-up draagt.

Ik vond de dekking wel iets minder van de vloeibare make-up, maar het gaf een zeer mooi natuurlijk resultaat. Het oogpotlood wat ik getest heb is extreem gepigmenteerd en heerlijk om mee te werken. De oogschaduwkleurtjes hebben veel pigment en zijn te krijgen in echte on-trend kleuren.

Het was heel erg leuk om te zien hoe de twee modellen werden opgemaakt. Mary had ook nog een aantal tips. Zo kan je de foundation opbouwen. Dus, het kan licht gedragen worden of meer dekkend: het ligt eraan hoe je het opbouwt, de foundations hebben ook een spf 26.

Daarnaast is het bij 40+ zeer belangrijk om het gezicht te definiëren door de wenkbrauwen in te vullen en de lippen te omlijnen zodat de lipproducten niet gaat bloeden in de lijntjes. De make-uplijn bestaat uit alles wat maar nodig kan zijn. Van face primer en oogmake-up primer tot oogmake-up remover en wimperkrullers. Daarnaast hebben ze ook prachtige kwasten die gemaakt zijn van synthetisch haar, geitenhaar en eekhoornhaar.

Al met al een prachtig make-up merk die voor fans van natuurlijke make-up helemaal geweldig is en voor sceptici een geweldige introductie is in de wereld van natuurlijke make-up.

Volg Mineralogie in het Merkendossier op BeautyJournaal, daar vind je telkens de laatste nieuwtjes. Kijk voor meer informatie ook op de website van Mineralogie.

Bekijk hier het filmpje van die middag:

Lees ook