Gelukkig – aan de lange, grauwe winter is een eind gekomen.

03:16 - 01:57
luistertijd 03:16 - leestijd 01:57

Gelukkig – aan de lange, grauwe winter is een eind gekomen. De lentezon laat zich alweer lekker vaak zien en de zomer is in aantocht. Tijd om veel naar buiten te gaan en te genieten van het mooie weer. Maar ook tijd om je huid goed te beschermen tegen de toch verraderlijke zonnestralen. Dat kan met deze nieuwe, innovatieve zonneproducten.

Lovea Bio

Voor mensen die de  voorkeur geven aan biologische producten zijn er de zonneproducten van Lovea Bio die worden verkocht bij Etos en De Tuinen. De producten bevatten 100% minerale filters, die direct beschermen en waarvan de beschermende werking niet terugloopt tijdens de dag. De filters blijven op de huid liggen zonder een witte waas achter te laten. Alle producten bevatten ingrediënten die de huid verzorgen en zijn geparfumeerd met Tahitiaanse Monoï olie. De producten zijn vrij van parabenen, siliconen, synthetische parfums en kleurstoffen, genetisch gemodificeerde organismen, phenoxyethanol en PEG. Er is een uitgebreid gamma met verschillende beschermingsfactoren voor zowel volwassenen als kinderen. De prijzen gaan vanaf € 9,99.

La Roche-Posay

De meeste huidschade loop je op in je kinder- en tienerjaren. Daarom is het zo belangrijk dat kinderen en tieners hun huid goed beschermen tegen de zon, maar met name tieners hebben daar niet altijd zin in. Tieners willen graag lekker bruin worden en gaan daarom nog wel eens onbeschermd de zon in. Ook gaan ze vaak zonnen op het heetst van de dag. Speciaal voor de tienerhuid maakt La Roche-Posay Anthelios AC SPF 30, een niet-vet en niet-plakkerig zonneproduct dat de huid langdurig mat maakt en dus niet glimt. Het product verstopt de poriën niet en absorbeert een teveel aan talg. Het product is waterbestendig, bevat geen geurstoffen of parabenen en kost € 16,95. De Anthelios lijn bevat nog tal van andere producten die de huid tegen de zon beschermen, voor zowel volwassenen als kinderen.

Environ

Nieuw van Environ is RAD SPF 15, een crème die volledige bescherming biedt tegen de zon en schade herstelt door toevoeging van antioxidanten als bètacaroteen en vitamine C en E. Het product bevat titaniumdioxide dat effectiever is dan chemische zonnefilters. Het product is waterbestendig en is geschikt voor alle huidtypen en leeftijd, ook voor de allerkleinsten. Het kost € 31,- voor 100 ml.

Decléor

Decléor stopt zijn gamma zonneproducten vol met plantextracten, waaronder Egyptische jasmijn en vanille uit Tahiti. De producten ruiken niet alleen lekker, ze pakken ook vrije radicalen aan en beschermen de huid tegen schade door UV-straling. Dit voorjaar breidt het merk zijn gamma uit met twee nieuwe producten met een beschermingsfactor SPF 50. Crème Protectrice Anti-Rides is bedoeld voor het gezicht en Lait Protecteur Hydratant voor het lichaam. De producten beschermen optimaal en zijn met name geschikt voor de wat rijpere huid. Beide producten kosten € 35,- per stuk.

Lees meer:

Lees ook