Jullie weten inmiddels dat ik dankzij mijn Indische-Ierse afkomst heel veel sproeten heb en dat ik daar graag eens iets aan wilde laten doen omdat ze alleen maar donkerder worden naarmate ik ouder word.

07:38 - 04:35
luistertijd 07:38 - leestijd 04:35

Jullie weten inmiddels dat ik dankzij mijn Indische-Ierse afkomst heel veel sproeten heb en dat ik daar graag eens iets aan wilde laten doen omdat ze alleen maar donkerder worden naarmate ik ouder word. Ik ben onder behandeling bij Annelies Aarts voor mijn gezicht met Fraxel laser en met speciale huidblekende producten van dr. Obagi: het Nu-Derm FX systeem.

Lees hier nog deel 1 en deel 2 inclusief foto’s.

Ik ben inmiddels bijna 8 weken verder en ik heb consequent 2 maal daags volgens voorschrift de crèmes gebruikt.

De belofte van het  Nu-Derm Fx systeem komt in vier fasen:

 

Mijn stappenplan – hou je vast:

Ochtend en avond:

Ik begin met de Gentle foaming gel. Deze milde, zeepvrije cleanser verwijdert vuil, overtollige olie en make-up en maakt de huid schoon en zacht en gereed voor de volgende stap. Het is een fris geurende, roze gel die je moet aanbrengen op een vochtige huid en afspoelen met lauwwarm water. Daarna zachtjes droogdeppen.

Ochtend en avond:

De Skin Balancing Toner verdeel ik met mijn handen over mijn gezicht. Deze toner zorgt voor een optimale penetratie voor de verdere behandelingstoepassingen en het Nu-Derm FX Systeem.

Ochtend:

Met een pipet druppel ik 5 -7 druppels Obagi Professional –C  serum, 10% in mijn handpalm en verdeel deze over mijn gezicht. Het verschilt per keer qua gevoeligheid, de ene keer krijg ik een tintelend gevoel en wordt mijn gezicht behoorlijk rood, een andere keer blijft mijn huid rustig en kalm.

Ochtend en avond:

Obagi Clear FX meng ik met de 5% Hydrochinoncrème. De Obagi tubes hebben een heel handig systeem. Op de tube staat OBAGI en 3 letters lang is ongeveer ½ gram. Dus volgens voorschrift maak ik een lijntje van ½ gram in mijn handpalm en 1 gram hydrochinoncrème ernaast, deze meng ik, waarna ik het over mijn gezicht verdeel.

De Obagi Clear FX herstelt de schade aan de oppervlakte van de huid, verbetert de hyperpigmentatie, ongelijke huidtonen, en zorgt voor een zachte huid.

Ochtend:

Obagi Exfoderm Forte ½ gram, 5 maal per week aanbrengen.

Deze crème met glycol- en melkzuur verwijdert de dode oppervlaktecellen (exfoliatie) en zorgt voor een goede penetratie van de ingrediënten van het Nu-Derm FX System.

Ochtend:

Obagi Healthy Skin protection SPF 35 aanbrengen. Deze crème bevat octinoxate en gemicroniseerde zinkoxide om te beschermen tegen UVA- en UVB-stralen ter bescherming van vroegtijdige veroudering. En dan eventueel, bij hele krachtige zonneschijn, Obagi Derm Physical UV Block SPF 32 aanbrengen. Deze crème bevat 18 ½ % (!) gemicroniseerde zinkoxide in een rijke basis, en geeft een superieure bescherming zonder irritatie.

Avond:

Een ½ gram Obagi Blend FX mengen met ½ gram van de combinatiecrème Tretinoïne o,0 5% Hydrochinon 0,5 % . De door de apotheker voorgeschreven combinatiecrème ruikt sterk en niet lekker, als je meer info wilt over Hydrochinon en tretinoine , lees dan dit artikel van Jetske Ulee.

Het gebruik van vitamine A zuur ofwel de tretinoïne heeft de gemoederen op Beautyjournaal wel beziggehouden., lees maar deze interessante discussie……

Om de tubes van de apotheek wat makkelijker uit elkaar te houden, heb ik op de Hydrochinon een groene stip gezet, deze moet ik 2 maal daags gebruiken en op de andere een rode stip, zodat ik niet in de war raakte. Vond het eigenlijk wel een briljant idee, als je anders om de haverklap je leesbril op je ingesmeerde neus moet zetten…;)

Ook kreeg ik de Zo  Skin Health Ommerse daily renewal crème mee als mijn huid trekkerig , rood (mijn man gaf mij als bijnaam “Pocahontas…) en gevoelig werd, daar heb ik ook royaal mee gesmeerd, en ben nu inmiddels met mijn tweede pot bezig. Monique schreef al over de ingenieuze verpakking. Er zijn veel mega veel overeenkomsten met de ervaringen die BeautyJournaal’s  Monique had met haar bootcamp regime dat ze maanden geleden volgde!

Mijn ervaringen:

Velletjes en branderigheid

 

In week 1 begon mijn gezicht al wat rood te worden, daarna kwam het  brandende gevoel .

Ook begon ik vrij snel te vervellen en het meest rondom mijn mond. Mijn huid ging steeds strakker aanvoelen en ik zag allemaal lijntjes/rimpels bij mijn mond, kin en onder mijn ogen verschijnen. Het was geen mooi gezicht, maar omdat dit een echte winterkuur is, was mijn warme das zeker een oplossing om de boel te camoufleren.

Ik heb trouw elke dag alle stappen gevolgd, 8 weken zonder make-up gelopen en zelfs het koude weer/wind was aangenaam, het haalde het branderige gevoel even weg.

Er verschenen wat gevoelige plekjes en omdat het begon te jeuken, heb ik in mijn slaap ook weleens mijn huid kapot gekrabd, waar ik natuurlijk niet echt gelukkig mee was.

Op een bepaald  moment kreeg ik er steeds meer handigheid in, ik kon bijna “blind” de tubes pakken,  afmeten en mengen. Ik dep de crème nu meer dan dat ik het smeer, om te voorkomen dat mijn huid gaat rullen.

Afgelopen 7  maart 2012 had ik een afspraak in de salon van Annelies Aarts, zodat cosmetisch arts Lida Bos  de voortgang kon beoordelen. Ze stelde voor dat ik ook onder mijn wenkbrauwen en mijn hals ging behandelen, vooral onder mijn wenkbrauwen heb ik nogal wat sproeten.

Ik had dat al af en toe gedaan, in het begin zelfs mijn wenkbrauwen met vaseline ingesmeerd omdat ik vreesde dat mijn mooi getatoeëerde wenkbrauwen ook ge-depigmenteerd zouden worden. Omdat ik dat weleens vergat, vrees ik dat het kleur in mijn wenkbrauwen een stuk lichter is geworden.

Gestopt met mijn hals

 

Ik had afgesproken om mijn hals 1 tot 2 dagen per week te behandelen, maar de eerste nacht werd ik wakker met een branderig gevoel. De crème had zich in de plooien opgehoopt en waren vuurrood. Ik heb besloten mijn hals te laten voor wat het is, en het grappige is dat je nu het verschil nog beter ziet. Mijn gezicht is een stuk bleker en ik merk opeens dat ik op mijn hals ook sproetjes heb. Die waren mij nooit opgevallen.

Als ik nu mijn gezicht reinig met de gel en toner, moet altijd de hele familie aan mijn gezicht voelen. Ik roep dan steeds: “voel eens hoe glad!”

Nog meer healthy glow?

In april heb ik weer een afspraak bij Annelies Aarts, de Healthy Glow zal nog sterker worden, verzekerde ze mij. Wat er dan gaat gebeuren, weet ik nog niet. Persoonlijk hoop ik dat we een stapje verder gaan en het resultaat nog duidelijker wordt. Sproetenvrij ben ik nog niet, maar mijn huid is wel vernieuwd en gelukkig is het vervellen nu een stuk minder.

Ik ben op de goede weg, het is absoluut een kwestie van doorzetten. Mijn huid toont egaler, mijn teint is helderder, mijn sproetjes zijn al minder opvallend. Ik toets het meestal aan de foto van de pigmentvlek ter hoogte van mijn slaap, degene die ik bij het artikel van Kiehl’s gebruikt heb!

Lees ook