shop Iconic Elements Spotless Day! Pigmentserum Spotless Day is de perfecte combinatie tegen pigmentvlekken door de zon! Van huidarts Francis Wu. Clean beauty ten voeten uit. Vol niacinamide!   Bekijken Onderzoek van Procter & Gamble heeft uitgewezen da hydraterende formules die nicotinamide en glycerine bevatten de huid significant beter hydrateren. De twee stoffen zijn daardoor […]

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Onderzoek van Procter & Gamble heeft uitgewezen da hydraterende formules die nicotinamide en glycerine bevatten de huid significant beter hydrateren. De twee stoffen zijn daardoor een waardevol ingrediënt voor tal van huidcrèmes.

Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in het toonaangevende Journal of Drugs in Dermatology, vergeleek het effect van tal van verschillende hydraterende huidproducten en ontdekte dat de formules die nicotinamide en glycerine bevatten, zoals Olaz Advanced Healing Lotion en Olaz Ultra Moisture Lotion, beduidend effectiever zijn dan de meeste andere hydraterende producten.

“Dit bewijst dat cosmetische hydraterende producten met nicotinamide de huid veel beter hydrateren en daardoor de kwaliteit van de bovenste laag van de opperhuid beduidend verbeteren. Na verloop van tijd knapt de hele huid daardoor op”, zegt Rolanda Johnson, een wetenschapper van P&G Beauty & Grooming. “Daarnaast hebben we ontdekt dat de positieve kwaliteiten van nicotinamide-glycerine producten toe te schrijven is aan de nicotinamide. Het blijkt een stof te zijn die het uiterlijk van een ouder wordende huid flink verbetert.”

Het bedrijf voerde twee verschillende onderzoeken uit, waarbij de stevigheid van huidbarrière werd onderzocht en de hydraterende kwaliteiten van een aantal verschillende moisturizers.  De producten bevatten verschillende hoeveelheden oliën en vetten (vaseline en minerale olie), bevochtigingsmiddelen (glycerine) en een aantal andere ingrediënten, waaronder nicotinamide.

Een aantal vrouwen tussen de 18 en 65 werkten aan het onderzoek mee. Voorafgaand aan het onderzoek moesten ze dagelijks hun huid reinigen met een zeep van Olaz, in plaats van hun eigen producten. Daarna werd er gedurende 21 dagen op de onderbenen van de vrouwen twee keer per dag een vaste hoeveelheid van de verschillende producten gesmeerd. Daarna volgde een periode van 6 dagen waarin geen enkel product werd gebruikt en de kwaliteit van de verschillende stukjes huid uitvoerig werd gemeten en bestudeerd.

De delen van de huid die waren behandeld met de formules waar nicotinamide en glycerine in verwerkt waren, waren beduidend minder droog. Ook de huidbarrière bleek veel beter te zijn. P&G kan door dit onderzoek claimen dat de twee Olaz producten waar deze stoffen in verwerkt zijn daadwerkelijk beter werken.

“Een droge huid blijft een groot probleem voor veel consumenten”, zegt Johnson. “Daarom wilden we ons onderzoek specifiek daarop richten. We hebben nu bewezen dat producten met nicotinamide en glycerine echt beter werken. De combinatie van deze twee stoffen zorgt er voor dat de huid blijvend minder droog wordt en de huidbarrière steviger wordt.”

Lees ook:

Lees ook