shop Inika Long Lash Vegan Mascara Voor schoonheidsspecialiste Keturah is dit een echte belofte: géén irritaties en traanogen, geeft niet af na een dag werken, geeft een hele mooie lengte aan korte wimpers, en is makkelijk te verwijderen. Bekijken Onlangs werden in de Annindriya Perfume Lounge in Amsterdam de geuren van vier kleine, bijzondere parfumhuizen […]

06:44 - 04:02
luistertijd 06:44 - leestijd 04:02

Onlangs werden in de Annindriya Perfume Lounge in Amsterdam de geuren van vier kleine, bijzondere parfumhuizen voorgesteld: Parfum d’Empire, Frapin, Roméa  d’Améor en Olfactive Studio. De collecties van Parfum d’Empire en Olfactive Studio zullen voortaan ook bij Annindriya Perfume Lounge te koop zijn.

Olfactive Studio

Olfactive Studio heeft een heel bijzondere manier van werken. Oprichtster Céline Verleure werkt bij het creëren van haar geuren nauw samen met duizenden internetgebruikers. Via Facebook vroeg ze mensen mee te denken over het concept van de parfums. Bij de creatie van elke geur werd uitgegaan van een foto, veelal een landschap of stilleven, en daaromheen werd de naam, de sfeer en de uiteindelijk geur van het parfum opgebouwd. Bij het maken van de geuren zelf, werkte Verleure samen met neuzen Nathalie Lorson, Dorothée Piot en rijzende ster Dora Arnaud. Olfactive Studio heeft momenteel drie geuren. ‘Autoportrait’ is een initiem parfum, met tonen van elemi,  benzoë siam, wierrok en musk. ‘Chambre Noire’ is wat sensueler, met onder meer peper, jasmijn, papyrus, pruimen, wierrook, patchoeli en vanille. ‘Still Life’ is, in tegenstelling tot wat de naam doet denken, zeer levendig en sprankelend, met tal van pepers, steranijs, galbanum, donkere rum en cederhout. Zeer binnenkort lanceert het merk haar vierde geur. De parfums kosten € 80,- voor 50 ml. en € 120,-  voor 100 ml.

Roméa d’Améor

Roméa d’Améor werd in 2007 opgericht door Annie Vannier, een dame die eerder parfums ontwikkelde voor onder meer Dior en Givenchy. Vannier werkte bij het creëren van de zeven parfums van Roméa d’Améor nauw samen met de legendarische neus Pierre Bourdon, die onder meer Kouros en Jazz van YSl, Cool Water van Davidoff en Dolce Vita van Dior maakte. De parfums van Roméa d’Améor zijn de laatste die Bourdon maakte voordat hij in 2007 met pensioen ging.

Vannier draagt haar parfums op aan sterke vrouwen door de eeuwen heen. Op zich een nobel streven, alleen levert het nogal melodramatische, ietwat kitscherige namen op als ‘Les Princesses de Vénice’, ‘Les Maitresses de Louis XIV’, ‘Les Espionnes du Tsar’ en ‘Les Souveraines d’Égypte’. Namen die helaas doen denken aan goedkope conceptgeuren waarbij de spectaculaire naam en een spetterende verpakking het gebrek aan kwaliteit moeten camoufleren. En da’s heel jammer, aangezien de geuren die Bourdin maakte erg goed zijn en die rare namen helemaal niet nodig hebben. ‘Les Souveraines d’Égypte’ sprong er uit, een zacht kruidig en fruitig parfum, met tonen van passievrucht, kruidnagel, orchidee, jasmijn en perubalsem. Ook ‘Les Grandes Amours du Taj Mahal’ is erg lekker, met bergamot, grapefruit en meloen in de topnoot en verschillende exotische bloemen in het hart. De zeven geuren zijn allen erg draagbaar toch verfijnd. Hier is duidelijk een meester aan het werk geweest. En die namen, ach ja. Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak. De geuren kosten € 92,- voor 100 ml.

Frapin

De Franse familie Frapin leeft al sinds 1270 in het Château De Fontpinot en maakt daar sinds jaar en dag zeer exclusieve cognac. Sinds enige tijd produceert de familie ook parfums. Inmiddels heeft P. Frapin & Co. zeven geuren, die allemaal een link hebben met de familie en met cognac.  We tillen er drie uit. ‘1679’ is vernoemd naar het jaartal waarin Lodewijk XIV de familie in de adelstand verhief. De uniseksgeur heeft een top van rum, roze peper, davana en cabreuva, een hart van jasmijn, ylang ylang, kaneel, gedroogd fruit en rozen, en een basis van amberrijs, tonkaboon en musk. ‘Poison Boisée’  doet denken aan het bos, aan hout en lederen fauteuils, met een top van mandarijn en nootmuskaat, een hart van rum, eikenmos en kruidnagel en een basis van leer, patchoeli en cederhout. ‘Esprit de Fleurs’ doet erg denken aan cognac, maar ook aan berghellingen vol wijnranken. In de top zit bergamot, grapefruit en mandarijn, het hart bestaat uit basilicum, roze peper, iris, jasmijn en rozen, en de basis uit vanille, cederhout en vetiver. Erg lekker!  De geuren kosten € 96,- voor 100 ml. ‘1679’ is een absolue de parfum en kost € 140,- voor 100 ml.

Parfums d’Empire

Marc-Antoine Corticchiato is van Corsicaanse afkomst en werd geboren in Marokko, waar zijn ouders een citrusplantage hadden. Corticchiato heeft als sinds zijn vroegste jeugd twee grote liefdes: paarden en planten. Even is hij van plan om zich de rest van zijn leven met paarden bezig te houden, maar toch besluit hij om zich te wijden aan het onttrekken van geuren uit planten. Hij bestudeerd de chemische analyse van de extracten van parfumhoudende planten en studeert na zijn doctoraat door aan de Internationale Parfumerieschool in Ver sailles. Inmiddels weet hij alles van planten, hun geuren en hoe deze geuren te vangen. In 2003 begon hij zijn eigen parfumhuis, Parfum d’Empire. De geuren van Parfum d’Empire zijn echt auteursgeuren, persoonlijke voorkeuren, herinneringen en ideeën van Corticchiato, gevangen in geuren die zijn gebaseerd op de rijkdommen van het plantenrijk. Elke geur van het merk kan door zowel mannen als vrouwen gedragen worden.

De collectie van Parfums d’Empire bestaat momenteel uit 13 eau de parfums  en vier geurkaarsen. We tillen er twee geuren uit. ‘Azemour – les Oranges’ is gebaseerd op de jeugdherinneringen van Corticchiato, aan de citrusplantage in Marokko waar hij opgroeide. De geur is dan ook één en al citrus – met sinaasappel, clementine, mandarijn en grapefruit in de top, koriander, komijn, pepers in het hart en neroli, geranium, roos en oranjebloesem in de basis. Een heel frisse, exotische en onverwacht complexe geur. ‘3 Fleurs’ is een ode aan de roos, de tuberoos en jasmijn, die volgens Carticchiato alle drie een aspec van de liefde belichamen. De roos staat voor de passie, de tuberoos voor seks en jasmijn voor romantiek. Het was voor Carticchiato lastig om de drie te mengen tot een evenwichtig parfum, maar het is hem zeer zeker gelukt. De geur is zeer bloemig, steeds veranderend, nooit zoet, maar met een zeer fascinerende diepte. Deze en de elf andere geuren van Parfum d’Empire kosten € 66,- voor 50 ml. en € 92,- voor 100 ml.

Lees ook