shop Molton Brown Delicious Rhubarb & Rose Eau de Toilette Deze eau de toilette is fris en romig tegelijk. Topnoten van grapefruit en yuzu vallen samen in een zacht boeket van rabarberblad en roos. In de basis vind je een romige werveling van vanille, muskus en gesponnen suiker. Heerlijk! Bekijken Clinique Clinique lanceert in navolging […]

04:38 - 02:47
luistertijd 04:38 - leestijd 02:47

Clinique

Clinique lanceert in navolging van hun succesvolle Superdefense SPF 25 Age Defense Moisturizer nu een bijbehorende crème voor de oogcontouren. Clinique Superdefence SPF 20 Age Defense Eye Cream beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf door e hoge beschermingsfactor en door de toegevoegde antioxidanten beschermt hij eveneens tegen beschadigingen van binnenuit.

De vetvrije crème bevat cafeïne, een extract van zeemineralen en een algenextract. Daarnaast zit er ook een enzym uit gist in dat de herstelfunctie van de huid moet onderhouden. Een extract van de Siegesbeckia Orientalis, een plant uit Madagaskar, moet het collageen op peil houden.  Clinique voegde ook nog wat hydraterende bestanddelen aan de crème toe, zoals murumuru-boter, trehalose (een suiker dat een vergelijkbare werking heeft als rhamnose dat sinds enkele maanden door L’Oréal merken wordt gebruikt. Trehalose wordt ook in producten van Comfort Zone toegepast) en natriumhyaluronaat, een stof die van nature een rol speelt in de vochthuishouding van het lichaam. De crème wordt snel opgenomen, is zuinig in het gebruik en wordt goed verdragen door lenzendragers, aldus de persinformatie.  Hij kost € 39,90 voor 15 ml.

Medik8

Het bijzonder prettige merk Medik8 komt met Pretox Infin8. Een spierontspannende, liftende crème met 20% actieve stoffen. De crème is volgens Medik8 zo effectief dat hij botoxinjecties kan vervangen en bevat daartoe drie verschillende peptiden. Het actieve bestanddeel van Pretox Infin8 is het spierontspannende octapeptide, waarvan de crème dus 20% bevat. Daarnaast zit er Rigin in, een tetrapeptide die acute ontstekingsreacties moet tegengaan. Tenslotte zit er ook Matrixyl, een pentapeptide, in, die de productie van collageen en elastine bevordert.  De crème heeft een luchtige gelformule, wordt snel opgenomen, irriteert niet en wordt goed verdragen door de huid, ook als je geen crèmes met vitamine C of retinol verdraagt. De crème moet twee keer per dag worden aangebracht. Medik8 adviseert om er overdag een zonnefactor overheen te doen. De crème kost € 79,95 voor 30 ml. BeautyJournaal vindt Medik8 zeer interessant en we hopen er binnenkort meer over te kunnen gaan melden.

Chanel

Chanel lanceert Hydra Beauty, een collectie van drie hydraterende producten – een crème, een gelcrème en een serum – op basis van camelia en blauwe gember uit Madagaskar.  Chanel ontdekte de hydraterende werking van de blaadjes van de camelia en maakte van deze blaadjes een concentraat dat op drie manieren de huid hydrateert.

  1. Het stimuleert de aanmaak van filaggrine, een eiwit dat van nature voorkomt in de huid en water vasthoudt in de hoornlaag.
  2. Daarnaast stimuleert het enkele proteïnen die voor stevige celmembranen zorgen.
  3. Tevens bevordert het de aanmaak van lipiden. Blauwe gember is een bijzonder krachtige antioxidant, die er voor zorgt dat vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt.

Chanel werkt bij de teelt van blauwe gember samen met de bewoners van Madagaskar. De plant groeit alleen in het Vohimanawoud in Madagaskar en wordt door de lokale bevolking al eeuwenlang gebruikt in traditionele medicijnen. De blauwe gember wordt echter met uitsterven bedreigd omdat de plaatselijke bevolking steeds meer stukken bos in brand steekt om er landbouwgrond van te maken. Chanel werkt nu samen met de Frans-Malagassische organisatie L’Homme et L’Environnement om het bos te redden. De organisatie maakt de bevolking bewust van het feit dat ze het milieu moeten beschermen en het bos niet langer moeten verbranden. Daarnaast is een herbebossingsprogramma opgestart en zijn er een boslaboratorium en acht serres waar blauwe gember gekweekt wordt. Inmiddels kweken meer dan 70 families blauwe gember en is er een ziekenhuis, een school en een naaiatelier gebouwd.

De crème bevat naast blauwe gember en camelia ook karitéboter en is geschikt voor de normale tot droge huid. De gelcrème is erg luchtig, trekt snel in en is erg geschikt onder make-up. Het serum bevat een extra hoge concentratie aan werkzame stoffen en kan zowel onder de crème als de gelcrème worden gebruikt.  De crème en de gelcrème kosten € 60,- voor 50 ml. Het serum kost € 94,- voor 50 ml en € 72,- voor 30 ml.

Lees ook:

Lees ook