Ik vind dat ik het mag zeggen. Dat ik weet wat het is om goede huidverzorgingsproducten te maken en op de markt te brengen. Samen met Irene, mijn lieve vrouw en maatje, heb ik in de jaren ’70, ’80 en ’90 een huidverzorgingsmerk ontwikkeld en grootgebracht. Nieuwe ideeën In 2000 hebben we daar definitief afscheid […]

02:56 - 01:46
luistertijd 02:56 - leestijd 01:46

Ik vind dat ik het mag zeggen. Dat ik weet wat het is om goede huidverzorgingsproducten te maken en op de markt te brengen. Samen met Irene, mijn lieve vrouw en maatje, heb ik in de jaren ’70, ’80 en ’90 een huidverzorgingsmerk ontwikkeld en grootgebracht.

Nieuwe ideeën

In 2000 hebben we daar definitief afscheid van genomen. Afscheid dus, van een dierbare periode. Ik nam rust en afstand. Na verloop van tijd bleken er krachten vrij te komen die ik iedereen gun. Die ik met iedereen wil delen. Nieuwe ideeën, een nieuwe visie, waarvan ik dacht: ‘ Waarom heb ik dat nooit eerder zo gezien?’

Natuurlijke processen

Mensen die mij kennen zal het niet verbazen dat ik weer aan het werk ging. Zoals altijd op kleine schaal, in mijn eigen laboratorium, gedreven door mijn nieuwsgierigheid en fascinatie voor natuurlijke processen. Ik bestudeerde de homeopathie en fytotherapie. Ik trachtte mijn waarneming tegelijkertijd te verbreden en te verfijnen.  Zowel bij Irene als bij mij groeide een beeld, een visie. Die visie noemen we: Vision for Health. Die visie was de bron, waar nieuwe ideeën en nieuwe ontdekkingen uit voortvloeiden.

Compleet

 

Alle elementen hebben hierin een plek: het vuur – de passie – om door te gaan; de lucht die we inademen; het water als begin van alles en de aarde, met haar natuurlijke grondstoffen in zich. Dit geheel, dit even complete als complexe palet, heeft mij geïnspireerd tot de ontwikkeling van een serie nieuwe producten waar ik uiteindelijk mijn eigen naam aan heb gegeven.

Genieten

 

Is dat ijdelheid? Ach, niets menselijks is mij vreemd. Maar nee, het is eerder omdat het het beste is wat ik kan maken. Dat kan ik zonder enige terughoudendheid zeggen. Omdat de producten zijn “inspired by nature’,   zó dicht bij het natuurlijk functioneren van ons eigen lichaam, dat ze eigenlijk een natuurlijke aanvulling zijn op onszelf. Iets mooiers bestaat voor mij niet. Noem het lekker in je vel zitten. Noem het genieten. Noem het Drs. Hans Schreuder, Vision for Health. Dat is wat mij betreft allemaal hetzelfde.

Ik hoop dat u mijn producten met evenveel plezier gebruikt als waarmee ik ze heb gemaakt. Ik hoop ook dat u me deelgenoot wilt maken van uw ervaringen. Daardoor kan ik tot nieuwe inzichten komen, die kunnen leiden tot nieuwe producten waar u weer genoegen aan kunt beleven. Ik heb het gevoel dat mijn en uw – ónze ontdekkingsreis nog maar net is begonnen.

 

Drs. Hans Schreuder

 

Deze informatie behoort tot het merkdossier van drs. Hans Schreuder op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook