De lente is in aantocht, en dat betekent ook veel nieuwe mode- en beautyinspiraties.

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

De lente is in aantocht, en dat betekent ook veel nieuwe mode- en beautyinspiraties. Welke looks worden belangrijk, en hoe zien ze eruit? BeautyJournaal’s creatieve team maakt fijne collages om je een idee te geven.

Trend 4: Nude

Naast alle kleurrijke trends voor deze aankomende lente geeft ‘nude’ een opvallend rustmoment. Ontwerpers weten ons te verrassen met prachtige zachte tinten die ondanks hun ingetogenheid een sterke indruk maken. Juist omdat de thema’s zo krachtig geïnspireerd zijn door culturele invloeden uit het heden en het verleden.

Crème, wit en zachte pastels en beiges zien we elke zomer, toch is de trend deze keer nadrukkelijker aanwezig. Vanwege de mooie bleke huidtint-schakeringen, en de combinatie van ijle zachtheid in ontwerp en stofgebruik met sportieve invloeden uit de jaren’50. Alle trends die we deze zomer zien komen in hun transparantie terug in het nude-thema.

Nude en make-up

Dit lijkt een moeilijke combinatie, omdat nude de bijklank van ‘bleek’ heeft, maar dankzij moderne pigmenttechnieken is niets minder waar. Nude make-up gaat tegenwoordig over subtiele frisheid, een klein glansje, pastels en heerlijke transparante parfums.

Maak gebruik van de glinstering in gezichtspoeders voor highlights, extra dimensies met mascara en oogpotlood. Speel met licht en donker, voor niets meer dan een schaduweffect. Mooie zachte blushers bij Givenchy, subtiele beiges bij Estée Lauder, the Dutch Collection van OPI op je nagels. Clarins heeft een aantal prachtige glosjes en MAC heeft geweldige lipsticks die de lippen een nude look geven, zonder bleekheid.

Geniet ook van onze andere mode & make-uptrends!

Lees ook