Test dit serum niet alleen, maar in synergie met de speciale crèmes

06:20 - 03:48
luistertijd 06:20 - leestijd 03:48

la Prairie Cellular Power Infusion

Als de mensen van La Prairie beweren dat hun nieuwste product, in dit geval La Prairie Cellular Power Infusion, hun ‘meest briljante wetenschappelijke prestatie tot nu toe’ is, dan ga ik rechtop zitten en opletten. Als dan ook nog blijkt dat diverse internationale online beautyblogs heel enthousiast zijn over dit product en BeautyJournaal’s Monique groot fan is van de dure Platinum Rare gezichtscrème van La Prairie, ben ik meer dan enthousiast als ik gevraagd word om voor Beautyjournaal dit paradepaardje van La Prairie te testen.

Cellular Power Infusion belooft een unieke behandeling te zijn die je huid (tot in de mitochondriën van je huidcellen) voorziet van energie en afwisselend gebruikt kan worden naast je dagelijkse huidverzorgingsroutine.

Augustus 2011 wijdde BeautyJournaal al een artikel aan deze Cellular Power Infusion. Om niet in herhaling te vervallen, verwijs ik je graag naar dit artikel om meer te weten te komen over de achtergrond, werking, en ingrediënten van dit bijzondere product.

Wel geef ik je nog even wat quotes die ik op internet van bloggers tegenkwam, zodat je snapt waarom ik viel voor dit product:

Beloften

Heel kort samengevat stelt La Prairie in haar bijsluiter dat Cellular power Infusion een krachtige, nieuwe ontwikkeling in cosmetische wetenschap is waarbij de huid van binnenuit wordt verbeterd op 3 dimensies: energie, cellen en weefsel. De innovatieve formule zou gebruik maken van de synergie van krachtige ingrediënten (huidvernieuwende oligopeptiden-21, glycerol, panthenol, Zwitserse sneeuwalg, een weefselbegeleidende matrix, phyto-stamcelextracten van Zwitserse rode druiven, en vitale werkstoffen uit het exclusieve La Prairie Cellular Complex met onder meer omegavetzuren uit zeedieren om (1) de energie van de cellen opnieuw op te laden, (2) het vermogen van de huidcellen om optimaal te functioneren te vernieuwen, en (3) gelijktijdig de opbouw en structuur van het huidweefsel te  ondersteunen.

In de gebruiksaanwijzing kan ik onmogelijk om de grootgedrukte belofte “Start vandaag nog en zie er voor altijd jonger uit” van La Prairie heen.

De voordelen van het serum, zo stelt La Prairie in haar bijsluiter en op haar website, zijn:

Specifieke resultaten die worden verwacht of beloofd aan je huid (in de zin van ‘zoveel procent minder rimpels, minder pigment, meer stevigheid, etc.’) kan ik niet achterhalen.

Hoe is het product in gebruik?

Cellular Power Infusion wordt gepresenteerd in een prachtige, witte box met vier flacons met elk een glazen pipet, metalen dop en metalen basis. Iedere flacon bevat een dosering product die genoeg is voor zeven tot tien dagen gebruik. Het is bedoeld als kuur van minimaal 28 en maximaal 40 dagen. De kuur dient, voor optimaal en blijvend effect, iedere drie tot vier maanden herhaalt te worden. Door de metalen basis 90 graden naar rechts te draaien, komt er een lila vloeistof vrij die zich mengt met de transparante vloeistof in de flacon. Na goed schudden wordt het product egaal lila en is het klaar voor gebruik. Het mengsel blijft vanaf dat moment zo’n kleine 2 weken goed.

Het serum is geschikt voor alle leeftijden en alle huidtypen.

Ik breng het serum tweemaal daags aan op mijn schone huid (2x volledige inhoud van een pipet). Dankzij de pipet is het serum zeer hygiënisch en zuinig in gebruik en zorgvuldig te doseren.  Een flacon (7,8 ml) gaat bij mij 8 dagen mee.

Het niet heldere, licht lilakleurige serum heeft een zeer prettige consistentie (dikte), ruikt zacht naar bloemen, smeert heel gemakkelijk uit, wordt buitengewoon snel en volledig door mijn huid opgenomen en geeft na het opbrengen geen plakkerig, trekkerig, irriterend, glimmend, of ander ongewenst huidgevoel. Gewoon helemaal goed. Het aanbrengen van de rest van mijn gezichtsverzorgingsproducten en/of make-up is geen enkel probleem. Het serum beïnvloedt noch de smeerbaarheid of huidopname van mijn eigen crèmes, noch de houdbaarheid van mijn make-up.

Dorine concludeert:

Benieuwd naar een zichtbaar effect van het serum, kijk ik gedurende 35 dagen extra goed en vaak in de spiegel. Helaas merk noch ikzelf, noch mijn omgeving (onmiddellijk, na 1 week, en na 5 weken) een jeugdiger uitstraling van mijn huid op. Mijn huid oogt niet beter (maar ook niet slechter) dan voor het gebruik van het serum. Hydratatie, elasticiteit, glans van mijn huid zijn onveranderd. Fijne lijntjes en diepe rimpels zijn niet vervaagd. Mijn huid ziet er niet zichtbaar (of voelbaar) vitaler, stralender, steviger, egaler, veerkrachtiger of soepeler uit.

Ik vind het echt heel jammer dat ik geen duidelijk resultaten kan rapporteren. Ik benijd die bloggers met hun geweldige ervaringen. Wellicht dat geavanceerdere meetmethoden andere (meer positieve) effecten van het serum op mijn huid hadden kunnen aantonen. Met het blote oog lukt het niet.

Gezien mijn ervaringen met dit product en de relatief zeer hoge prijs (€390, 31.2 ml), denk ik niet dat ik de Cellular Power Infusion zelf zal aanschaffen of een vriendin zal aanraden.

1 Op 31 januari 2011 kreeg La Prairie Power Infusion de Astir Beauty Award 2011 in de categorie ‘best beauty discovery luxe markt’, waarbij vooral de unieke verpakking werd geprezen (voor optimale versheid en een bijdrage aan het luxe gevoel bij aankoop).

Note: BeautyJournaal’s Monique heeft in 2013 de complete serie rond Power Infusion getest en zeer bijzonder resultaat behaald. Ze heeft dus niet alleen dit serum maar ook speciale crèmes erbij getest. Lees dat verslag.

Lees ook