Geeft glans en zachtheid

04:58 - 02:58
luistertijd 04:58 - leestijd 02:58

Aveda Damage Remedy

Heb ik moeilijk haar? Dat is nog zacht uitgedrukt. Mijn hemel, soms wil ik het wel afscheren. Al is dat vast over een aantal jaar niet meer nodig, want het valt ook al tijden gestaag uit – maar dat is een ander verhaal. Droog, krullerig en pluizig – geen haar gaat dezelfde kant op.

Natuurlijk kom ik met een mooie coupe en styling bij de kapper vandaan – maar na 1 keer sporten, wat ik bijna dagelijks doe, is daar niets meer van over. Elke ochtend probeer ik er met de krultang of stijltang wat vorm in te krijgen, wat voor een paar uur redelijk lukt. Maar al die hitte is natuurlijk ook niet goed.

Tot slot was ik mijn haar ook vaak vanwege het vele sporten wat ook uitdrogend kan werken. Op de fiets doe ik altijd een pet op om het gevreesde poedelhaar-effect te voorkomen. Een beetje wind door mijn haar en het staat recht overeind! Vele anti –frizz serums en andere haarproducten heb ik al geprobeerd ( John Frieda, Biosilk etc.) maar niets maakt het echt meer handelbaar. Van (te) veel siliconen gaat het vaak erger pluizen of wordt het nog droger. Maar dan nu: Aveda Damage Remedy!

Beloften

Er is een Restructuring Shampoo, Restructuring Conditioner, Daily Hair Repair en een Intensive Restructuring Treatment. De eerste drie heb ik getest. De shampoo maakt je haar zacht schoon, is vochtverzorgend en helpt droog, beschadigd en chemisch behandeld haar herstellen met een ‘conditioning plant based blend’, met als resultaat glad, zacht en glanzend haar.

Alle producten bevatten quinoa (graan) proteine en zijn sulfaatvrij. De Shampoo en Conditioner ‘ restore moisture and help repair damage’, de Daily Repair ‘instantly repairs and protects from heat styling’

Hoe zijn de producten in gebruik

De producten ruiken allemaal erg lekker: kruidig, fris en natuurlijk. Op de verpakking is te lezen dat de geur komt van Aveda’s eigen Pure Fume Aroma van verschillende bloem- en plant essences. Heerlijk!

De shampoo zit in een crèmekleurige knijpfles met een taupekleurige band en bruine letters. Een natuurlijke uitstraling dus, zoals we van Aveda gewend zijn. Het product zit echt propvol plantaardige ingrediënten, ook de schoonmakende stoffen zijn uit kokos en babassu gehaald. Pas in de laatse twee regels zie je de standaard dimeticone (silicone) parfum en geurstoffen. Indrukwekkend. De shampoo is lichtgeel van kleur en geeft een romig schuim. Het maakt fijn schoon zonder je haar heel stroef te maken.

De conditioner komt in een staande tube met klikdop, altijd handig in gebruik, en bevat voor een groot deel dezelfde stoffen als de shampoo, op de reinigende middelen na, met toevoeging van vochtbindende ingrediënten en olie die het conditioning moeten maken. Dus nog steeds erg plantaardig! Mijn haar is onmiddellijk zachter en ontklit.

Na het handdoek droog maken (deppend) gaat mijn haar toch klitten, maar dat is na elke wasbeurt, met elke conditioner. Daarom gebruik je nog het volgende product:

De Daily Hair Repair, te gebruiken na de shampoo en conditioner, op handdoek droog haar. Opbrengen, doorkammen en stylen. Dit product bevat iets minder plantenextracten en wat meer geurstoffen, zelfs alcohol, maar verwaarloosbaar qua hoeveelheid en uitwerking. Het is een combinatie tussen een leave-in conditioner en een styling product. Het maakt mijn haar doorkambaar en geeft glans, zonder dat het slap wordt of droger maakt – en het werkt anti-pluis. Een fijn multi tasking product!

Ik vind plantaardige ingrediënten aardig en leuk, maar wat heeft er nu werkelijk nut voor je haar? Het klinkt (en ruikt) heel aangenaam, maar doen die planten ook echt iets en zitten er voldoende werkzame percentages in? Aveda is niet goedkoop, maar je betaalt ook mee aan het duurzame imago. Elk product bestaat uit een percentage van gerecycled materiaal (de een wat meer dan de ander) en Aveda is werkelijk bewust natuursparend met de fabricage van al haar producten. Dat mag wat meer kosten.

Harriet concludeert

Maar ik ben om: een geweldig trio dat echt wat doet voor mijn haar. Het heeft duidelijk meer glans en is echt zachter, het ziet er gezonder uit. Pluisvrij is het niet – maar dat is ook niet de claim en dat is meer een kwestie van een goede föhnbeurt. Het is lang geleden dan een shampoo/conditioner combinatie mijn haar zo goed heeft doen voelen, en het stylt nog beter ook!

Wat mij betreft gebruik ik dit trio altijd, maar omdat er flinke hoeveelheden doorheen gaan moet ik ook even ernstig nadenken hoe mijn portemonnee dit gaat trekken.

 

Lees ook