Wat een prachtige, huidveilige crème!

03:44 - 02:14
luistertijd 03:44 - leestijd 02:14

Pascaud Vernix Caseosa Cream

Dankzij BeautyJournaal heb ik de afgelopen twee jaar heel veel geleerd over mijn huid en goede verzorging. Mijn huid is enorm opgeknapt: van een droge, rode, gevoelige, jeukerige huid naar een normale huid met wat vettige delen en wat couperose.

Maar hoe meer ik weet, hoe meer het me ook opvalt dat er eigenlijk heel weinig te vinden is voor een huid die echt gevoelig is. Ik weet inmiddels precies welke stoffen irriterend zijn voor mijn huid, maar het is zoeken naar een speld in een hooiberg, om echt goede formuleringen te vinden die mild zijn, maar ook nog een effectieve anti-agingwerking hebben.

Toen ik op Beautyjournaal een artikel las dat Pascaud een crème had ontwikkeld met dezelfde eigenschappen van Vernix Caseosa wilde ik dat graag testen.Vernix Caseosa is de Latijnse term voor de witte wasachtige laag op de huid van pas geboren baby’s. Tijdens mijn verpleegkunde opleiding vertelde mijn docent dat dit zo lekker aanvoelde op je handen, je zou het eigenlijk van de baby af moeten schrapen en in een potje doen.

Beloften

In het artikel wordt al beschreven dat Vernix Caseosa is een sterk verzachtende crème is die huidvet tekorten op unieke wijze aanvult zonder een vettig laagje achter te laten op de huid. De crème versterkt de huidbarrière. Ideaal voor elke huid die uit balans is. Met de ontwikkeling van de crème Vernix Caseosa heeft het team van Pascaud Beauty Innovations een heel bijzonder product aan het assortiment toegevoegd.

Hoe is de Pascaud Venix Caseosa in gebruik?

De Vernix Caseosa zit in een luchtdichte pompflacon, dat is hygiënisch en doseert prettig. Met een pompje verschijnt er een kleine hoeveelheid (mini erwtje) wat ,verrassend genoeg, voldoende is voor het gezicht.

De crème verdeelt erg gemakkelijk over mijn gezicht. Voordat ik het besef is het ingetrokken zonder een spoor achter te laten. Voor mij is dat een vreemde ervaring, want ik ben gewend aan crèmes die een klein spoortje achterlaten en eventjes nodig hebben om in te trekken. De crème bevat geen parfum en is totaal zonder geur, wel zo prettig.

Nu heb ik een paar keer gevoeld aan de crème om de consistentie te kunnen omschrijven. Maar het voelt op de vingertoppen als een crème en smeert als een fluide, het versmelt met de huid.

Een paar keer heb ik bewust gevoeld of dat kleine beetje echt voldoende is, maar ik voelde geen strakheid of droogte dat ik bij moest smeren. Natuurlijk heb ik dat wel gedaan maar het is niet nodig, dat erwtje is genoeg!

Jolanda concludeert

De pompflacon is betrouwbaar, het geeft iedere keer dezelfde hoeveelheid. Het spuugt niet en de crème blijft ook niet hangen aan het pompje maar deponeert dit netjes op de vingertop.

Het valt me op dat na een dag werken mijn gezicht niet vettig aanvoelt en niet glimt in de spiegel. Mijn make-up ziet er prima uit en ik voel geen gekriebel en ik zie geen roodheid. Vaak merk ik dat producten voor de gevoelige huid net iets te vettig zijn en als je een klein neiginkje tot een vette t-zone hebt zie je er na een werkdag uit als een discobal! Dat doet deze Vernix Caseosa dus geheel niet en dat maakt het leven weer net een stukje leuker!

Lees ook