De tijd dat het dragen van een staart saai was, is helemaal voorbij.

02:58 - 01:47
luistertijd 02:58 - leestijd 01:47

De tijd dat het dragen van een staart saai was, is helemaal voorbij. In de 2012 is de paardenstaart weer helemaal terug en super hip. Tijdens de modeweken voor de lente van 2012 is de look in veel varianten de revue gepasseerd.

De paardenstaart anno 2012

De meest opvallende manier is de strakke wetlook staart. Gezien bij ontwerpers als Donna Karan en Marc Jacobs. Variaties op de traditionele staart waren er ook. Designers als Caroline Herrera, Helmut Lang, Herve Ledger, Reed Krakoff en Ralph Lauren kwamen met staarten die waren ingevlochten of omkleed waren met leuke materialen, als touwtjes, netstof of bandjes van haar. Heerlijk, vooral ook als het straks weer warm wordt…..

Hoe maak je een professionele paardenstaart?

Iedereen denkt wel te weten hoe je een staart moet maken, maar om een professionele look te krijgen zijn er een aantal stappen nodig. Belangrijk is dat het haar in de richting van de staart wordt geföhnd. Dus borstel het haar naar achter en föhn het haar tegelijkertijd. Vervolgens kam je het haar door en begin je het haar te verzamelen voor de paardenstaart. Om geen uitgezakte staart aan de onderkant te krijgen moet je je nek licht naar achter buigen terwijl je het haar aan de onderkant omhoog kamt. Doordat de nek naar achter gebogen wordt staat er spanning op de nek en trekt het haar zich strak. Met als resultaat geen uitgezakte staart.

Schuifspeldjes

Gebruik in plaats van een gewoon elastiek een elastiek waar twee schuifspeldjes aangeschoven zijn. Schuif een speldje boven de staart in het haar en wikkel het elastiek tweemaal om de staart heen (zoals een touw, dus niet door de lus heen). Schuif vervolgens het tweede speldje aan de onderkant van de staart het haar in, op deze manier zit de paardenstaart extreem vast.

Wetlook

Om de look helemaal af te maken kun je Redken Acrylic Shape 15 gebruiken. Deze glossy gel fixeert en geeft een wetlook. Daarnaast kun je dit product ook gebruiken door voor het föhnen aan te brengen op handdoek drooghaar om vervolgens het haar te föhnen voor een glanzende soepele look. Zelf vind ik dit product helemaal geweldig. De textuur doet mij denken aan honing, dit komt mede door de diep oranje kleur en de kleverigheid. Verspreidt het product tussen je handen en breng het aan op de aanzet van de staart. Om textuur in de staart te krijgen is een product zoals Redken Wax Blast 10 helemaal geweldig. Spray Redken Wax Blast 10 door de staart heen en gebruik bijvoorbeeld een wafeltang om je haar te krimpen voor een speels effect. Een paardenstaart is een super leuke manier om te experimenteren met je haar.

Video: Hoe maak je een gladde paardenstaart

Lees ook