shop Perricone MD No Make Up liquid Bronzer Ideaal voor een make-up loos dagje: voor een warme glow op je huid. Ook ideaal om te mengen met je dagcrème. Bekijken Dit meldt De Volkskrant vandaag. Grande Dame Liliane Bettencourt (89) is het afgelopen jaar in Frankrijk in opspraak geraakt. Ze bezit 30% van de aandelen […]

01:38 - 00:59
luistertijd 01:38 - leestijd 00:59

Dit meldt De Volkskrant vandaag. Grande Dame Liliane Bettencourt (89) is het afgelopen jaar in Frankrijk in opspraak geraakt. Ze bezit 30% van de aandelen van het cosmetica imperium L’Oréal en maakt deel uit van de Raad van Bestuur van het bedrijf dat ooit door haar vader is opgezet.

Ze kwam in opspraak doordat ze wel erg kwistig met geld begon te strooien. Ze zou niet alleen de partijkas van de huidige president Sarkozy hebben gespekt in 2007 met honderdduizenden euro’s – waarvoor onlangs de minister van Financiën Eric Woerth het veld moest ruimen, ze schonk ook een niet nader genoemd tropisch eiland en verzekeringen ter waarde van een miljard euro aan het goede vriend en fotograaf François Marie Banier.

Bettencourt zou aan Alzheimer lijden en het was nu tijd geworden dat ze afstand zou nemen. De krant meldt dat niet duidelijk is of ze dit vrijwillig heeft gedaan. Ze staat sinds enige tijd onder voogdij van haar kleinzoon Jean-Victor Meyers, 25 jaar. De zoon van Bettencourts enige kind en dochter Françoise.

De kleinzoon moet nu ook het roer van haar over gaan nemen. Hij studeerde economie en bedrijfskunde in zowel de VS als in Frankrijk en volgde stages binnen het L’Oréal-concern.

Volgens krant gaat het trouwens erg goed met L’Oréal. In 2011 werd een omzet gemaakt van meer dan 20 miljard euro en een winst 2,58 miljard euro – een groei van bijna 9%. Vooral de markten in het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Oost-Europa en China zijn daar debet aan.

Lees ook