shop Davines Your Hair Assistant Blowdry Primer Spray Davines Blowdry Primer Anti-Humidity and Bodifying Tonic is verrukkelijk voor fijn haar. Bekijken Petals Power fashion Dit voorjaar verrassen de mode-ontwerpers ons met vrolijke, en vaak ook retro bloemenprints. De jaren 50 en 60 passeren in volle glorie de revue. Of het nu gaat om inspiraties uit […]

01:11 - 00:42
luistertijd 01:11 - leestijd 00:42

Petals Power fashion

Dit voorjaar verrassen de mode-ontwerpers ons met vrolijke, en vaak ook retro bloemenprints. De jaren 50 en 60 passeren in volle glorie de revue. Of het nu gaat om inspiraties uit kleine Italiaanse badplaatsen uit de jaren 50, het stripboek ‘Modesty Blaise’ of Marilyn Monroe in de klassieker The seven year itch’. Modehuizen als Prada, Louis Vuitton, Blumarine, Dsquared, Dolce & Gabanna, Christopher Kane en Roberto Cavalli hebben er een onuitputtelijke bron aan gehad. Wat word je hier vrolijk van…

Petals Power make-up

De make-upkleuren bij deze trend zijn bloemig en grassig. Het zijn pastels, soms een beetje krijtachtig, zoals dat ook zo kenmerkend was voor de jaren 60. Opvallend zijn de groenschakeringen voor ogen en nagels, gecombineerd met paarsvarianten. De lippen zijn zacht nude tot licht oranje en koraal. Vooral huizen als Givenchy, Dior en Lancôme hebben zich helemaal uitgeleefd in deze trend. Frisse blosjes haal je bij Max Factor, en bekijk de prachtige poeders met geperste bloemblaadjes eens bij Guerlain.

Bekijk ook de heerlijke Sea Coral lente inspiraties voor mode- en beauty van BeautyJournaal – 2012. Klik hier.

Lees ook