Onlangs werd in Nederland een nieuwe injectable geïntroduceerd met de naam Stylage. Een injectable met een extraatje: een anti oxidatieve stof in de vorm van mannitol. Mannitol remt de aanmaak van vrije radicalen af, die vrijkomen tijdens het prikken in de huid als een stressreactie. Hierdoor zou je minder roodheid en zwelling kunnen ervaren, normale […]

02:05 - 01:15
luistertijd 02:05 - leestijd 01:15

Onlangs werd in Nederland een nieuwe injectable geïntroduceerd met de naam Stylage. Een injectable met een extraatje: een anti oxidatieve stof in de vorm van mannitol. Mannitol remt de aanmaak van vrije radicalen af, die vrijkomen tijdens het prikken in de huid als een stressreactie. Hierdoor zou je minder roodheid en zwelling kunnen ervaren, normale reacties die je krijgt bij het irriteren van de huid. Bovendien, zo wordt gesteld: ‘krijg je geen initiële degradatie van het ingespoten hyaluronzuur’, ofwel er blijft meer van het hyaluronzuur over omdat de huid minder heftig reageert op de inspuiting van de lichaamsvreemde stof – er komen minder vrije radicalen los.

Dit klinkt heel interessant. BeautyJournaal vroeg dermatoloog Peter Velthuis naar zijn visie op deze nieuwe stof.  Er komen immers steeds meer fillers met additieven, onlangs ook nog Restylane met extra hydraterende stoffen erin.

Peter Velthuis: ‘Stylage is een nieuw hyaluronzuur(HA) injectable waaraan dus mannitol is toegevoegd. Er zijn vele hyaluronzuurfillers op de markt en er is moeilijk een onderscheid te maken. Iedere fabrikant zegt dat zijn HA een unieke structuur, bestanddeel of toedieningsvorm heeft, waardoor het minder pijnlijk is, minder zwelling geeft, langer blijft zitten, etc. Maar een goed vergelijkend onderzoek is er niet.

Op het IMCAS congres eind januari 2012 in Parijs waren 35 HA-fabrikanten met gezamenlijk meer dan 110 verschillende HA producten!

Mannitol heeft een stabiliserende werking. De claim van Stylage is langere houdbaarheid en minder reactie van de huid na inspuiten. Dat zou best zo kunnen zijn.  Ik zal er zelf niet op over stappen.  Het kost namelijk behoorlijk wat tijd voordat je een nieuwe hyaluronzuur filler “in de vingers hebt”, d.w.z. precies weet hoe je het beste kunt spuiten. Dat heeft met de huidlaag te maken waar je inspuit, hoe veel druk je geeft op het spuitje, de dikte van het naaldje dat je gebruikt en nog zo een aantal variabelen.

 

Lees ook