shop Maybelline Super Stay Matte Ink – kleur 180 Deze matte lipgloss blijft zeker tien uur op je lippen zitten, zonder raar in te drogen en uit te lopen in liplijntjes. Ideaal als je vaak mondkapjes draagt! Water- en vetproof.   Bekijken Dun, fijn haar: het kan erg vervelend zijn. Het beperkt je enorm in […]

05:58 - 03:34
luistertijd 05:58 - leestijd 03:34

Dun, fijn haar: het kan erg vervelend zijn. Het beperkt je enorm in de kapselkeuze en zorgt ervoor dat je altijd en eeuwig supervoorzichtig moet zijn met je haardos. L’oréal presenteert een serie haarverzorgingsproducten die de haargroei moet stimuleren en Volume Hair Plus levert een methode die dun haar dikker doet lijken.

Volume Hair Plus

Het vervelende van dunner en fijn haar is dat je vaak dwars door het haar de hoofdhuid kunt zien. Veel mannen hebben hier last van, maar ook een flink aantal vrouwen. Volume Hair Plus is een product dat beweert de dunne en zelfs kalende plekken te kunnen camoufleren. De gekleurde haarspray bevat daartoe miniscule vezeltjes die zich aan de dunne haren hechten. Tijdens het drogen zetten de vezeltjes uit, waardoor het haar dikker lijkt.  De spray is dermatologisch getest, geeft geen bijwerkingen en is met een normale shampoo uit te wassen. Er zijn 5 kleuren: blond, donkerblond, middenbruin, donkerbruin en zwart.  Volume Hair Plus is verkrijgbaar via de webshop en bij Etos. De prijs: € 19,95 per stuk.

Op de redactie hadden we het al even snel op de handrug gespoten. De vezels zagen we niet zo snel, maar er komt wel (in dit geval) bruine verf uit de spuitbus. Die verf hecht zich heel goed aan de huid, we moesten flink boenen met water en zeep om het er helemaal af te krijgen. Dit geeft al aan dat het dus ook goed op de kale plekken van de hoofdhuid zal hechten.

Zelf heb ik dit product ook getest. Zoals ik wel vaker in stukken heb gemeld, is mijn haar vooral bovenop tamelijk dun, en alhoewel ik eigenlijk vind dat ik me daar gewoon bij neer moet leggen, ben ik stiekem toch altijd op zoek naar een manier om het weer wat voller te krijgen. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet erg veel fiducie had in Volume Hair Plus, maar goed, testen kan natuurlijk nooit kwaad. Ik volgde de gebruiksaanwijzing nauwkeurig en spoot de lak in ruime, cirkelvormige bewegingen op mijn hoofd. Dat viel nog niet mee – ik had meteen een donkere vlek op m’n schedel en de spiegel had ook een leuk donkerbruin tintje gekregen. Na tien minuten poetsen met Glassex was de spiegel gelukkig weer schoon en na vijf minuten in de weer te zijn geweest was m’n kop dat ook weer. Klaar voor de tweede poging. Die verliep beter. Binnen de kortste keren was m’n hele schedel egaal donkerbruin – en de spiegel bleef schoon. Maar leek het nu of ik meer, dikker en voller haar had? Nee. Ik zag er uit als een man met weinig haar en een donkerbruin geverfde schedel. Het zag er werkelijk pathetisch uit. Ik heb het maar snel weer weggewassen. Volume Hair Plus is – in ieder geval voor mij – niet de oplossing. Wellicht werkt het spul wel als je haren wat langer zijn,  waardoor het minder opvalt dat je je schedel van een kleurtje voorzien hebt. Bij mij, met mijn korte, dunne haar, werkte het in ieder geval niet. 

L’Orèal Arginine

L’Oréal Paris is in de strijd tegen fijn en dun haar aan de slag gegaan met arginine. Arginine is een basis aminozuur dat voorkomt in hoorn – en dus in haar. Het is een semi-essentieel aminozuur, hetgeen betekent dat het lichaam er on der bepaalde omstandigheden niet genoeg van aanmaakt. Het speelt een bijzonder belangrijke rol als biochemisch signaalstof in ons lichaam en als medicijn wordt het ingezet bij een hoge bloeddruk, impotentie, angina pectoris en diverse hart- en vaatziekten.

L’Oréal Paris heeft ontdekt dat dit aminozuur een grote rol speelt in de haargroei. Het is in feite simpel, zo meldt L’Oréal: geen arginine, geen haar. Ongeveer 9% van de aminozuren in de haarvezels bestaat uit arginine. Daarmee is het één van de grootste proteïnecomponenten van het haar.  Zoals eerder vermeldt, kan het lichaam soms te weinig arginine aanmaken, en dit heeft volgens L’Oréal meteen invloed op de conditie van het haar. Door een tekort aan argenine neemt de haargroei af en met voldoende argenine in het lichaam groeit het haar normaal.

L’Oréal heeft arginine nu verwerkt in een collectie haarverzorgingsproducten: Elvive Arginine Resist X3. Nu kan ik nergens informatie vinden of het zin heeft om arginine op je hoofd te smeren – overal wordt aanbevolen om tekorten via de voeding of medicatie aan te vullen – maar L’Oréal zegt het geheel uitvoerig onderzocht te hebben en komt tot de volgende bevindingen:

Er zijn drie producten: Een versterkende shampoo, een versterkende crèmespoeling en een versterkende verzorgende spray, die als leave-in behandeling gebruikt dient te worden. Uiteraard adviseert L’Oréal om de hele lijn te gebruiken, zodat de producten elkaar qua werking kunnen versterken. De producten geven volgens L’Oréal een flinke powerboost en maken het haar sterker. De shampoo en de crèmespoeling kosten € 3,99, de spray € 8,99.

Lees ook:

Lees ook