PAYOT, van gisteren tot vandaag..

07:10 - 04:18
luistertijd 07:10 - leestijd 04:18

PAYOT, van gisteren tot vandaag…

Oorspronkelijk was Nadia Payot arts maar zij veroverde het hart van de vrouw met haar beautyfilosofie.

In 1913, na een studie van 6 jaar aan de Medische Faculteit werd Nadia Payot één van de eerste vrouwelijke artsen. In 1917 vertrok zij naar New York waar zij de eerste schoonheidssalons ontdekte; het was een openbaring voor haar en zij besloot dat zij zich toe ging leggen op de schoonheid van de vrouw.

Dan ontmoet Nadia een persoon die haar leven zal veranderen: de Russische ballerina Anna Pavlova. Nadia is aangeslagen door het verschil tussen de jeugdigheid van haar danslichaam en de tekenen van vermoeidheid in haar gezicht waardoor zij al snel overging tot het samenstellen van huidverzorgende producten en een specifieke gezichtsgymnastiek en behandelmethodes voor de klanten thuis.

In 1920 verhuist zij naar Parijs en ontwikkelt tips, technieken en bereidt haar eigen producten. Zij werkt met bijenwas, bloemenextracten, zwavel en kamfer van de kruidendokter en ontwikkelt de perfecte elixers: de zijdezachte reinigingsmilk Golden Rays, de verzachtende Crème no 2, de beroemde crème tegen pukkeltjes Pâte Grise,Nutricia, enz.

Zij opende al snel een echt laboratorium in Bois-Colombes, in de voorstad van Parijs, en in 1925 opende ze haar eerste beautysalon aan de Rue Richepance in Parijs waar zij al heel snel zeer succesvol was.

Dokter Payot’s bekendheid groeide nog steeds. Haar werk “Culture Physique du Visage et du Cou” (Physical Training for Face and Neck) gaf zeer bruikbaar advies voor gezichtsgymnastiek en hoe haar schoonheidsproducten zoals Crème no1,, Lotion no1 en Lotion no2 gebruikt moesten worden.

In 1933 publiceerde twee boeken “Etre belle” (being beautiful) en later “Livres d’heures de la Beauté” (The Beauty Book of Hours). Een nieuw credo was geboren: reinigen, voeden en stimuleren tijdens een ritueel van 7 massage bewegingen en 4 gymnastiek bewegingen. Dankzij dit succes werd een nieuwe schoonheidssalon geopend in het zuiden van Frankrijk, Biarritz.

De beautysalon aan Rue Richepance was al snel te klein om het groeiende aantal prestigieuze klanten te ontvangen en daarom verhuisde dokter Payot naar Rue de Castiglione 10. Op deze locatie ontdekte haar klanten de producten in mooie potten of in paarse flesjes (de kleur van spiritualiteit) met de ronde vormen van een vrouwenlichaam.

In 1947 werden een fabriek en nog een laboratorium in Bois-Colombes geopend waar ook de productie, verpakking en verzending plaats vond. In datzelfde jaar opende dokter Payot een schoonheidsopleiding en startte met het ontwikkelen van lichaamsverzorging op de eerste verdieping van de beautysalon in Castiglione. Gedurende 19 jaar trainde zij vele generaties schoonheidsspecialistes, een opleiding die tot dusver nog niet bestond.

In de jaren vijftig had dokter Payot schoonheidsspecialistes in dienst voor het gelaat en het lichaam maar ook fysiotherapeuten en dokters voor de meer technische verzorging. Zij ontwikkelde revolutionaire lichaamsverzorgingen zoals: manuele massages, elektrische massages (vandaag de dag ionophoresis), lichtbaden om cellulitis te bestrijden (vandaag de dag chromotherapie), ontspannende en verjongende thermale baden (vandaag de dag pakkingen), afslankende of ontgiftende paraffine baden, jet massages voor het gehele lichaam (vandaag de dag balneotherapie).

Zeer vooruitstrevend was dokter Payot omdat zij het belang begreep van een goede morele gezondheid en het handhaven van een goede lichamelijke conditie. Zelfs make-up werd een behandeling van dokter Payot! Zij gebruikte de term “beautifying”, de kunst van het verbeteren, producten gebruiken die blijven verzorgen terwijl de natuurlijke schoonheid die iedereen heeft verhoogd wordt. PAYOT en salonbehandelingen zijn een goede combinatie.

In 1950 waren dokter Payot en haar merk internationaal bekend.

Aan het einde van haar leven deelde dokter Payot haar leven tussen Zwitserland en Parijs. Zij reisde ook veel over de wereld en werd de ambassadeur van haar merk.

Dokter Payot stierf in december 1966 en ondanks haar dood groeit het merk nog steeds. Sinds juli 2000 is PAYOT in het bezit van de international PUIG Group.

 

 

 

PAYOT Vandaag

Vandaag de dag leeft de erfenis van Nadia Payot meer dan ooit. Al 80 jaar lang zijn de waarden van het merk tijdloos en de basis van een unieke huidverzorgings- en welzijnsfilosofie: Beweging is de beste anti-aging behandeling. De diagnose is gebaseerd op een voorschrift. Zoals een dokter een recept uitschrijft na een consult, beschrijft deze stap uitvoerig de conditie van de huid en een persoonlijke aanbeveling van producten.

Natuur is essentieel. Kruiden, planten en mineralen, de echte bronnen van het leven, zijn de steunpilaren van de onderzoeken die de laboratoria van Dokter Payot uitvoeren en in het hart van de producten aanwezig zijn.

In een high-technology laboratorium ontwikkelt een team met onder andere een chemische technicus, een farmaceut, een bioloog, een dermatoloog, een fysiotherapeut know-how die steeds bijgewerkt wordt (patenten, wetgevingen en een technische kijk) en zintuiglijke producten van hoge kwaliteit.

Veiligheid heeft prioriteit: de Dokter N. Payot laboratoria testen alle producten op veiligheid en comfort voor de gebruikers. De producten worden niet op dieren getest.

In de salon kan gekozen worden uit op maat gemaakte gezichtsbehandelingen. Acht excellence behandelingen die 90 minuten duren en passen bij de verschillende huidcondities. Drie premium behandelingen die 60 minuten duren. Drie essential behandelingen die 45 minuten duren. Manual, thermal of water behandelingen voor het lichaam.

De complete range producten voor thuisgebruik maakt het mogelijk om vanaf de diagnose tot het recept de beste producten voor de huid te gebruiken. De volgende productlijnen zijn beschikbaar:

en voor het lichaam:

De PAYOT Laboratoria hebben vandaag de dag nog steeds de wens om verder te gaan in de ontwikkeling van het welzijn en de schoonheid van vrouwen en opende de Espace Payot, een zeldzame en ook onmisbare instellingen zowel in het hart van het leven als in het hart van de wereld en een oase van rust. De Espace Payot in Parijs is zo’n plaats. Een spa en een fitnesscentrum in één in de hoofdstad.

Ga naar de beeldschone Payot website voor meer informatie.

Deze informatie behoort tot het merkdossier van Payot op BeautyJournaal en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook