shop Grimas Mastix wateroplosbaar om je wenkbrauwen te fixeren Je wenkbrauwhaartjes vastzetten, omhoog gekamd? Dat doe je het meest eenvoudig en langdurig met Mastix! Ook voor stugge haartjes. Bekijken In de strijd tegen ongewenste beharing brengt nu ook Babyliss een apparaat voor thuisgebruik op de markt dat de haren met lichtflitsen te lijf gaat. De […]

01:44 - 01:02
luistertijd 01:44 - leestijd 01:02

In de strijd tegen ongewenste beharing brengt nu ook Babyliss een apparaat voor thuisgebruik op de markt dat de haren met lichtflitsen te lijf gaat.

De nieuwe Homelight van Babyliss pakt de ongewenste haargroei aan nog voor de haartjes aan de oppervlakte verschijnen. Lichtflitsen verwijderen de haren tot en met de haarwortel, waardoor ze langer wegblijven.

Warmte

Het Homelight apparaat werkt op basis van de door Babyliss gepatenteerde Home Pulsed Light Technologie, een systeem waarbij lichtimpulsen het haar en de wortel onder de huid verhitten. Het pigment van het haar absorbeert het licht en de wortel en zet het licht om in warmte. Hierdoor wordt de wortel pijnloos vernietigd en wordt verdere haargroei afgeremd.  Aangezien haren niet allemaal tegelijk groeien, is het belangrijk om de behandeling meerdere malen te herhalen. Alleen haren in de groeifase zijn namelijk gevoelig voor de lichtimpulsen. Babyliss garandeert dat na drie à vier behandellingen de haargroei afneemt met 70%. Na drie tot zes maanden treedt een langdurig resultaat op, zo luidt de belofte.

Het nieuwe apparaat is geschikt voor de benen, oksels, bikinilijn, rug, schouders en armen en is door zowel mannen als vrouwen te gebruiken.  Babyliss Homelight kost € 329,-.

BeautyJournaal vult aan: weet overigens wel, dat als het om heel licht tot grijs haar gaat, deze apparaten (maar ook laser) niet werkten. Er is pigment nodig om een vernietigende werking te kunnen hebben.

Bekijk hier ook nog de recente test van de Consumentenbond naar deze apparaten.

Lees ook:

Lees ook