Vanavond zijn voor de 27ste keer in de geschiedenis van de Vereniging van Cosmetica Journalisten de Astirs uitgereikt.

28:16 - 16:57
luistertijd 28:16 - leestijd 16:57

Vanavond zijn voor de 27ste keer in de geschiedenis van de Vereniging van Cosmetica Journalisten de Astirs uitgereikt. Er zijn deze keer 245 inzendingen geweest en dat is meer dan ooit. Ook zijn er drie nieuwe categorieën bijgekomen, te weten Best salonbrand, best beautydiscovery, best beautystyle.

 1. Best make-up massmarket won Rimmel met de Kate Moss lipstick. In het juryrapport werd geschreven dat het een langhoudende maar ook romige lipstick is. Luxe voor een klein prijsje.
 2. Luxe make-up won de Burberry make-upcollection, met als oordeel dat werkelijk alles klopt aan deze lijn: de verpakking, de uitstraling, de texturen, de kleuren.
 3. Best bodyproduct massmarket won Vichy NutriExtra creme met als juryoordeel dat de claim klopt. De creme is boterzacht, heeft een zachte geur en maakt de huid steviger. Nederlandse vrouwen houden niet van bodyproducten, maar dit moeten ze echt uitproberen….
 4. Luxe bodycare won de Philips Lumea, het ontharingapparaat voor thuisgebruik. Door sommige juryleden werd het de uitvinding van de eeuw genoemd. Men prees het feit dat je bij Lumea de lampen niet hoeft te vervangen.
 5. Hair massmarket won Andrelon droogshampoo. Een lekker eighthies product dat ook nog verrassend veel volume aan je haar geeft.
 6. Luxe hair won Rahua Shampoo en conditioner. De eco beautytrend wordt steeds groter en dit product bewijst dat eco en luxe samengaan.
 7. Best fragrance women massmarket won Yves Rocher Moment de Bonheur vanwege de zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. Luxe verpakkingen en langhoudbare geuren. Een merk dat steeds hippe wordt zonder aan het authentieke Franse karakter in te boeten.
 8. Best fragrance women luxe won Violet Blonde van Tom Ford en toen gingen een paar dames in het publiek heel hard gillen van blijdschap. Ford, de visionair die een moderne geur ontwikkelde op basis van viooltjes, met een sterke hang naar de jaren 70.
 9. Best salon brand won Dermalogica met de Ultra Calming lijn.
 10. Best skincare massmarket won Garnier’s BB cream met als beoordeling een goede formule die aansluit bij de wensen van de Europese vrouw. Ook ideaal als je geen foundation wilt dragen. Garnier heeft met dit product al 3 beautyprijzen gewonnen, liet het weten.
 11. Best skincare Luxe market werd gewonnen door Lancôme’s serum Visionnaire vanwege de futuristische receptuur waarbij de stoffen alle lagen van de huid kunnen bereiken en de geniale marketing omdat de dames Pipa en Kate fan zijn, zo berichtte een Engelse krant deze zomer. Fijn vond de jury ook dat er nu eens niet op ‘rimpels’ gecommuniceerd werd, maar op het verkrijgen van een gladde huidstructuur.
 12. Best beauty discovery massmarket werd Inneov Zongevoeligheid Concentraat – supplementen.
 13. Best beauty discovery luxe markt werd gewonnen door La Prairie Cellulair Power Infusion waarbij vooral de unieke verpakking werd geprezen, voor optimale versheid en een bijdrage aan het luxe gevoel bij aankoop.
 14. Beste Niche werd het merk Snowberry Bright Defense met als credo ‘eco goes hip’, ofwel pure cosmetica met een hoog verwengehalte.
 15. Best Man werd Wilkinson Hydra-5 scheersysteem
 16. Best Man Luxe werd American Crew 3-in-1, waarbij vooral in de jurering de nadruk lag op de hippe, stoere en makkelijke uitstraling van het merk in het algemeen en dat ook vrouwen het graag gebruiken.

Tot slot werd een BN’er verkozen in de categorie Best Style, en dat werd Lieke van Lexmond, vanwege… tsja, vanwege? ‘De motivatie van de VCJ-jury: “Lieke blinkt uit in haar ‘beauty looks’. Ze is een natural beauty die de laatste trends volgt, altijd perfect verzorgd eruit ziet, en het afgelopen jaar regelmatig voor de bekende magazines heeft meegewerkt aan prachtige beauty- en modeshoots”.’

BeautyJournaal zou het interessant vinden als er volgend jaar een achievement award aan de eigen leden, de journalisten, kan worden uitgereikt. De VCJ is immers een vakvereniging en er zitten heel wat kopstukken in die een lintje voor verdienstelijkheid in de beautyjournalistiek verdienen. Beetje trots zijn op het eigen ambacht kan geen kwaad.

Nagekomen 1 februari 2012, het juryrapport!

BEST MAKE-UP

MASS

1-Rimmel Kate Moss Lasting Finish Lipstick

VCJ Jury: “Een langhoudende lipstick die inderdaad goed blijft zitten zonder dat je zo’n Pipo-de-Clown mond krijgt, en die toch ook romig aanvoelt. De collectie bestaat uit de juiste fashionkleuren en hij heeft de kwaliteit van een luxe lipstick – maar voor een veel kleiner prijsje. Ook leuk dat Kate zelf de kleuren heeft uitgezocht!”

2-UNE BB Cream Foundation

VCJ Jury: “De ideale all-in-one foundation met natuurlijke ingrediënten en veel verzorgende eigenschappen. Dat merk je meteen na het aanbrengen, maar ook na verloop van tijd. Het praktische doosje met grote spiegel maakt ‘m tot de ideale foundation on-the-go!”

3-L’Oréal Paris Lash Architect 4D Mascara

VCJ Jury: “Stop met zoeken naar de ultieme mascara – met deze bepaal je zelf het volume, de krul en de lengte – één of twee laagjes maakt al enorm veel verschil. Er is de laatste jaren veel te doen om het design van de mascaraborstels an sich, maar deze taps toelopende vorm voegt werkelijk iets toe: de mascara komt in perfectie op de wimpers terecht.”

LUXE

1-Burberry Beauty Make-Up collectie

VCJ Jury: “Alles klopt aan deze make-upcollectie: het design, de kleuren, de werking (topkwaliteit) en de algehele ‘Burberry’ uitstraling. Absoluut ook een aanrader voor de creatie van een mooiste nude look, zeker wat betreft de foundation (onzichtbaar) als de chique beige oogschaduw, geïnspireerd op de klassieke trenchcoat.”

2-Chanel Perfection Lumière Fond de Teint

VCJ Jury: “Je leest wel vaker ‘voelt aan als een tweede huid’ of ‘lichtgewicht met egale dekking’ of ‘stralende gloed’ – maar in dit geval maakt de formule al deze beloftes ook waar. De mooie finish, mat maar natuurlijk, blijft ook nog eens van het ontbijt tot ver na het diner behouden – met gemak 15 uur, zo hebben sommige leden kritisch getest. En dan zijn er ook nog eens 23 tinten.”

3-Bobbi Brown Creamy Concealer Kit

VCJ Jury: “Laat het maar aan de koningin van de nude make-up over een goede concealer te maken. Dit doosje is de uitgelezen combinatie om vlekjes, adertjes en kringen te verdoezelen. Plus: hulde voor de perspresentaties, waarbij make-upartist Eduardo zo lyrisch enthousiast is dat het aanstekelijk werkt – zelfs voor een doorgewinterde beautyjournalist.”

BEST SKINCARE

MASS

1-Garnier BB Cream Miracle Skin Perfector

VCJ Jury: “Garnier was de allereerste die het fenomeen ‘BB Cream’ groots in de Europese mass market lanceerde. Goed over nagedacht: de textuur en formule zijn anders dan de stugge, dekkende Aziatische versies en sluiten goed aan bij de wens van de Nederlandse vrouwen. Een van de leden zegt: Ik heb er in Japan wel eens een paar geprobeerd, maar die kwamen niet in de buurt van deze superformule!

Ook een ideale oplossing voor alle vrouwen die geen fan zijn van foundation, en dat zijn er nogal wat in Nederland…”

2-Olaz Professional serie

VCJ Jury: “De formule is goed wetenschappelijk onderbouwd, en het helpt ook mee dat dermatologen achter deze huidverzorgingsproducten staan. En een salonlike opgeknapt resultaat van de huid dat je gewoon zelf voor elkaar krijgt: dat willen we toch allemaal? Het bewijs dat high end skincare ook best bij de drogist om de hoek verkrijgbaar kan zijn.”

3-Nivea Pure & Natural Hydraterende Dagcrème

VCJ Jury: “Nivea is en blijft een topper in de mass market, die haar naam door de jaren heen blijft waarmaken. Nivea is een begrip en blijft bij de tijd. De complete serie met ingrediënten uit biologisch geteelde bestanddelen treft twee goede doelen: minder belastend voor het milieu en net zo prettig voor je huid.”

LUXE

1-Lancôme Visionnaire Advanced Skin Corrector

VCJ Jury: “Futuristisch serum met wederom veel onderzoek als back up, dit keer over het nieuwe molecuul LR 2412 dat alle lagen van de huid kan bereiken. Het pakt de veroudering van de huid op een nieuwe manier aan door de focus op de gladheid van de huid te leggen in plaats van de ‘ouderwetse’ rimpelbestrijding. Complimenten ook voor de geniale marketing: ze hebben Kate en Pippa Middleton een exemplaar toegestuurd – en die blijken sindsdien ook groot fan. De beste reclame die een merk zich kan wensen, toch?”

2-La Prairie Cellular Power Infusion

VCJ Jury: “La Prairie krijgt het telkens weer voor elkaar met iets vernieuwends, zo niet iets spectaculairs te komen. Dit keer een product dat in geen enkel hokje te stoppen valt. Zo’n luxe herstelkuur, weliswaar met pittig prijskaartje, is echt iets waar je jezelf gerust een paar keer per jaar mee kunt verwennen. Het resultaat is ernaar.”

3-Lancaster 365 Cellular Elixir Intense

VCJ Jury: “Deze krachtigere versie van het bestaande (en befaamde) 365 elixer, is een must als de huidconditie echt iets sterker herstel nodig heeft. Het blijft ook prettig dat je deze elixer prima kunt combineren met andere merken.”

BEST FRAGRANCE Woman

MASS

1-Yves Rocher Moment de Bonheur eau de parfum

VCJ Jury: “De prijs-kwaliteit verhouding van Yves Rocher parfums blijft bewonderingwaardig: krachtige geuren die niet snel vervliegen en luxe verpakkingen voor een hele fijne prijs. Ze weten ook telkens weer een mooie geurvariant binnen de collectie te creëren, dit keer een klassieke rozengeur met een verfrissende moderne touch. Een sympathiek en steeds hipper wordend authentiek Frans merk.”

2-Replay Jeans Spirit

VCJ Jury: “Licht en casual, maar wel een geur die ‘bij je blijft’ – eenmaal gedragen, zul je ‘m niet snel meer vergeten. De link naar het populaire jeansimago kon natuurlijk niet uitblijven en is goed doorgevoerd tot aan de verpakkingen.”

3-Mexx Fresh

VCJ Jury: “Fris en sprankelend tot in de puntjes: een verkwikkende, toegankelijke geur, begeleid door een mooie campagne met eveneens een toegankelijke actrice: Carice van Houten. Wat een slimme zet, om haar te kiezen.”

LUXE

1-Tom Ford Violet Blonde eau de parfum

VCJ Jury: “2011 was een parfumjaar met heel veel variaties op een bestaand thema. Maar deze was verrassend anders dan anders, met een subtiele hang naar de jaren zeventig. Een topnoot van bruisende viooltjes en een hart van iriswortel is namelijk een opmerkelijke combinatie en kan dus alleen uit de koker van een visionair komen. Zelf beschrijft ‘de meester’ de geur als ‘een klassiek Europees parfum –  want formeel, elegant en toch trekt het je aan, als een prachtig geklede vrouw die je telkens weer charmeert’. En daar heeft hij 100% gelijk in!”

2-Chanel No 19 Poudré
VCJ Jury: “Het komt zelden voor dat een hernieuwde uitgave de klassieker overtreft, maar bij Chanel No 19 Poudré is dat het geval. Het origineel werd in 1971 door Coco herself op haar verjaardag, 19 augustus, gelanceerd. Bijzonder is de combinatie van donkere tonen van de kostbare iris met exclusieve exotische ingrediënten als galbanum olie, neroli, vetiver, muskus en sandelhout – een geweldige prestatie in een tijd waarin exotische ingrediënten steeds schaarser worden.”

3-Elie Saab Le Parfum

VCJ Jury: “Een eigen geur, dat ontbrak nog aan het succesvolle Elie Saab imperium. Hij nam er, naar eigen zeggen, een paar jaar de tijd voor – het is nu eenmaal een überperfectionist. Zowel de schitterende Baccarat kristal flacon als de bloemige geur van jasmijn, oranjebloesem, patchouli en cederhout zijn precies waar Elie Saab voor staat: op en top vrouwelijk, romantisch en met oog voor detail.”

BEST HAIR

MASS

1-Andrélon Verrassend Volume Droogshampoo

VCJ Jury: “Moderne versie van een gouwe ouwe, een typisch eighties haarproduct waar we er in 2011 weer heel veel van hebben gezien. Met deze spray verander je binnen no time vettig, sluik haar dat nodig gewassen moet worden in een luchtige, frisse bos met, inderdaad verrassend, veel volume. Fijn als je haast hebt, zo’n vlug ‘gewassen haar’ resultaat.”

2-Kneipp Shampoos en Conditioners

VCJ Jury: “Het wachten was nog op een complete serie haarverzorging en Kneipp pakt dan ook meteen goed uit. De producten reinigen prima, hebben verzorgende eigenschappen en je haar blijft opvallend lang lekker fris ruiken.”

3-John Frieda Go Blonder Controlled Lightening Spray

VCJ Jury: “Blondsprays hebben niet de beste reputatie, omdat je haar er weliswaar blonder maar ook droger van kan worden. John Frieda zou John Frieda niet zijn als hij niet als eerste een ‘verantwoorde’ blondspray ontwikkelde die voor een gecontroleerde blondering zorgt. Ook leuk voor jonge meiden die een duur kappersbezoek niet kunnen betalen.”

LUXE

1-Rahua Amazing Beauty Shampoo & Conditioner

VCJ Jury: “In een tijd dat ecobeauty een steeds groter segment begint te worden, worden we heel gelukkig van deze 100% natuurlijke shampoo. Het bewijs dat eco en luxe heel goed samengaan. Naarmate je deze producten vaker gebruikt, zie je de haarconditie verbeteren: de lokken worden sterker, je haar krijgt meer body. Dat dit onder andere te danken is aan een zeldzame olie uit het Amazonegebied – waar we allemaal nog nooit van hadden gehoord –  is een inspirerend verhaal dat je vanzelf al nieuwsgierig maakt.”

2-Orofluido

VCJ Jury: “Haarolie was booming in 2011 en Orofluido wist ons als eerste te overtuigen dat olie voor elk haartype geschikt is: of je nu van nature een vettere hoofdhuid hebt, stug haar hebt of juist heel fijn, slap haar. Ruikt heerlijk, mooie verpakking, trekt snel in en doet wat het belooft: pluizend haar wordt glad en intens glanzend, tot in de (droge) punten.”

3-Shu Uemura Oil Shampoo

VCJ Jury: “Shu Uemura haircare zat jarenlang in de ‘niche hoek’ en was alleen bekend bij de kenners. De laatste tijd timmeren ze gelukkig hard aan de weg om bij een breed publiek bekend te worden, al blijft het wel exclusief bij de betere haarsalons verkrijgbaar. Deze shampoo zou een ideale eerste kennismaking zijn om direct overtuigd te raken van de kwaliteit: een shampoo op oliebasis om onzuiverheden te verwijderen en tegelijkertijd de conditie van de hoofdhuid te respecteren.”

BEST BODY

MASS

1-Vichy NutriExtra Crème

VCJ Jury: “We zijn niet meer zo snel onder de indruk van claims, maar in dit geval wordt alles waargemaakt.  De boterzachte crème zorgt voor een streelzachte, opvallend gladde en bovendien stevigere huid. Ook de zachte perzikgeur is precies goed: niet te overheersend zoet maar nèt lekker. Het is bekend dat Nederlandse vrouwen niet zo van de bodycrèmes zijn, maar deze zou hen toch echt over de streep kunnen trekken aan de smeer te gaan.”

2 – Garnier Body Intensive 7 Days

VCJ Jury: “Grote fles, duidelijke boodschap. Garnier bewijst telkens weer dat ze vooruitstrevend zijn in productontwikkeling, zoals in dit geval een bodylotion formule op basis van probiotica, met een verzorgende werking die maar liefst zeven dagen lang voortduurt. De romige emulsie voelt ook aan als een bodycrème (zoals versies uit een pot) maar dan heb je een giga grote fles waarmee je met gemak een tijdje vooruit kunt. Plus: groot applaus voor een speciale versie voor de verzorging van de donkere huid – hè hè!”

3-Vichy Capital Soleil Olie SPF 40

VCJ Jury: “De voordelen van een zonneolie in combinatie met een hoge beschermingsfilter – dat is simpelweg een hoogstandje te noemen. De olie verdeelt makkelijk over de huid, trekt snel in en laat een subtiele gloed achter waardoor je naakte lijf in bikini er sowieso wat beter uitziet.”

LUXE

1-Philips Lumea

VCJ Jury: “Salon-geïnspireerde producten zijn de laatste tijd al meer in opkomst en deze vondst zou wat ons betreft een geschikte ambassadeur zijn voor deze algehele tendens. Door sommige leden als ‘beste beauty uitvinding van de eeuw’ benoemd, en een ‘goed alternatief voor de professionele laserbehandeling’. Hij is perfect om zowel snel als vrijwel pijnloos de haargroei af te remmen en het is ook prettig, in tegenstelling tot concurrenten, dat je niet om de haverklap de dure lampen hoeft te vervangen.”

2-Clarins Lift Fermeté Lait Fondant

VCJ Jury: “Met recht een traktatie voor de lichaamshuid, deze ‘fondant’ op basis van plantaardige extracten als citroentijm en bocoa. Zodra je ‘m aanbrengt voel je meteen dat er ‘iets’ gebeurt. De huid voelt erna net zo zacht als een baby en geurt weldadig. Zoals één van de VCJ leden zegt: wat een heerlijk begin van de dag!”

3-Lancaster Legendary Tan Oil

VCJ Jury: “In een assortiment van 50 zonneproducten is het ronduit knap als je dan toch weer iets vernieuwends weet te brengen wat een welkome aanvulling is. Een zongebruinde huid wordt er nog mooier van. Perfecte verzorging na een zonnebad, inclusief de herkenbare, nostalgische Lancaster zomergeur. Zulke combinaties zien we graag.”

BEST MEN

MASS

1-Wilkinson Sword Hydro 5 scheersysteem

VCJ Jury: “Er zijn meer scheersystemen met vijf mesjes, maar dit is de eerste waarbij een deel van de scheerkop naar achteren geklapt kan worden. Daardoor wordt de scheerkop smaller en zijn ook moeilijke delen, zoals het stukje vlak onder de neus, makkelijk stoppelvrij te maken. Een totaalpakket voor elke dag, dat zijn huid glad maakt, zacht houdt en niet irriteert. Wat wil een man nog meer?”

2-Vichy Dercos Aminexil Pro

VCJ Jury: “Typisch een product waar je in eerste instantie kritisch tegenaan kijkt – tot je het door een kalende heer laat testen en hij dolenthousiast is (en je ook met eigen ogen ziet dat zijn kale plekken minderen). Eén van de weinige ‘anti-haaruitval’ kuren die daadwerkelijk verschil maken – en niet pas na 2 maanden, maar na een paar weken zie je al iets gebeuren. Eén van de leden voegt toe: vriendlief was ook erg te spreken over de manier van aanbrengen, want dat voelt aan als een ontspannende hoofdmassage.”

3-L’Oréal Paris Men Expert Vitalift 5

VCJ Jury: “L’Oréal Paris is het eerste mass market merk dat de gemiddelde man überhaupt aan het smeren heeft gekregen – en diezelfde man gaat nu zelfs ook overstag een alles-in-één antiaging crème te gebruiken. Quote van een VCJ lid:       doeltreffend, getuige mijn proefkonijn.”

LUXE

1-American Crew Body & Hair Wash

VCJ Jury: “Bij het grote publiek waarschijnlijk nog een onbekend merk, maar daar hoort verandering in te komen. Een hip, modern en stoer merk dat uitstekende mannenverzorging fabriceert. Zoals deze robuuste, mannelijke flacon met een makkelijke 2-in-1 werking en frisse geur, factoren die bij elke man simpelweg in de smaak vallen. Al geven veel VCJ leden ook aan dat ze ‘m stiekem zelf gebruiken.”

2-Sisley Sisleÿum

VCJ Jury: “Hightech skinare voor de man, eindelijk. Het praktische kantje doet het ook altijd goed bij de heren: aftershave en antiaging in één flacon, veel functies in één formule, ofwel geen ingewikkeld gedoe. Eén van de leukste reacties: mijn man is er zienderogen van opgeknapt.”

3-Marc Jacobs Bang Bang eau de toilette

VCJ Jury: “Er straalt een ondeugende glamour van deze geur af, en dat spreekt mannen van allerlei pluimage aan – van jong tot oud, van homo tot hetero. Bang Bang zorgt, net als voorganger Bang, voor extra schwung in het mannenschap, zoals geen enkele andere herengeur ooit heeft gedaan.”

BEST BEAUTY DISCOVERY

MASS

1-Innéov Zongevoeligheid Voedingsconcentraat

VCJ Jury: “Een makkelijke en werkzame aanvulling om in de zomer preventief te gebruiken en op die manier de werking van zonproducten te ondersteunen (die nog altijd, helaas, ad hoc en ‘slordig’ gebruikt worden) en zonnebrand te voorkomen. Uit diverse testimonials van de leden blijkt dat zij die normaal gesproken snel verbranden, nu geen enkele last meer hadden (en voor het eerst in hun leven mooi bruin werden).”

2-Ladyshape Intimate Shaping Tools

VCJ Jury: “Briljant idee dat goed is uitgevoerd. Uit de koker van een jonge, Nederlandse vrouw die tijdens het scheren van de bikinilijn simpelweg dacht: dit moet makkelijker kunnen. Taboedoorbrekend en creatief. Het vraagt enige behendigheid, maar het resultaat is erg goed.”

3-Nivea Deodorant Invisible for Black & White

VCJ Jury: “De motivatie om deze innovatie in de prijzen te laten vallen is simpel: een deodorant die werkelijk doet wat er beloofd wordt. En het is nieuw dat een deo tweeledig werkt: geen gele vlekken in witte kleding (doordat de formule de geelmakende deeltjes inkapselt) en geen witte strepen in zwarte kleding. The best of both worlds, en dus de ideale deo.”

LUXE

1-La Prairie Cellular Power Infusion

VCJ Jury: “Dit is het bewijs dat dit merk continu bezig is met vernieuwing, vernieuwing, vernieuwing. In een tijd dat men al meer behoefte heeft aan grondig herstel van de huid, is deze kuur veruit het ‘ultimate’ voorbeeld. Dit is wat we verwachten van een luxe high end merk: een innovatief systeem om je stamcellen wakker te schudden. De klik waarmee je de actieve werkstoffen voor een week in gang zet, is een vondst. Het draagt ook bij aan het gevoel dat je iets bijzonders in handen hebt.”

2-Moroccan Oil

VCJ Jury: “Het zal niemand ontgaan zijn dat arganolie het afgelopen jaar volop in het beautynieuws stond. Maar er is arganolie en arganolie. Het verschil zit ‘m in de biologische teelt, zodoende de zuiverheid en de hoeveelheid die is verwerkt in het  product – dat uiteraard de werkzaamheid bepaalt. Op dat vlak steekt Moroccan Oil met kop en schouders boven het arganolieveld uit. Niet vreemd dus deze olie wereldwijd een grote schare fans kent, met name onder de betere haarstylisten. En één van de VCJ leden met een prachtige krullenbos roept uit: het BESTE product ooit om krullend haar te temmen zonder het vet te maken.”

3-OPI Shatter Coats

VCJ Jury: “Ik heb nog nooit zoveel reacties op mijn nagels gekregen, aldus één van de leden. Het indrukwekkende effect is ook echt weer eens iets anders in de lakbusiness, in een segment dat sowieso het afgelopen jaar explosief is gegroeid. Binnen een handomdraai wordt de meest saaie kleur lak een feestje om naar te kijken.”

BEST NICHE

1-Snowberry Bright Defence Skincare

VCJ Jury: “Het toppunt van eco goes hip! Een volledige lijn voor ieder huidtype met  verhelderende werking. Eco-verantwoord voor een redelijke prijs maar verre van een eco-uitstraling – al deze flesjes, met illustraties van de beroemde Rob Ryan, show je graag op de badkamerplank. Ook mooi dat de kracht van natuurlijke ingrediënten ingezet wordt om de teint te verhelderen. Want… brighter, it is!”

2-Maison Martin Margiela Untitled L’Eau

VCJ Jury: “In het nichesegment zijn uniseks geuren de normaalste zaak van de wereld. Dit is één van de beste voorbeelden. Untitled heeft de look, feel en smell van een niche boetiekgeur. Het parfum is opvallend, groen en fris door citrusfruit, en toch ook een beetje  bloemig. Ofwel: ongrijpbaar, net als Martin Marguila zelf. Knap dat L’Oréal Luxe de stijl van dit merk, waarvan de ontwerper het huis allang heeft verlaten, zo goed in stand weet te houden met de geuren. Ook de geheimzinnigheid rondom de beperkte verkrijgbaarheid is niet storend maar juist des te aantrekkelijker.”

3-Bakel Lactobionic

VCJ Jury: “Exclusieve nieuwkomer in Nederland, waarvan we hopen dat het door veel meer mensen ontdekt gaat worden. Bakel blinkt uit door de pure huidverzorging op basis van maar een paar actieve ingrediënten, die heel effectief en doelgericht een huidissue aanpakken door de huid zelf aan het werk te zetten. Een pluim voor de filosofie van eenvoud en no-nonsense benadering van huidverzorging. Motivatie van één van de leden: ik was gewoon bedroefd toen het flesje na 8 weken op was – en dat overkomt me niet vaak.”

BEST SALON BRAND

1-Dermalogica Ultra Calming

VCJ Jury: “Een gevoelige huid heeft extra aandacht en specifieke verzorging nodig. En dan ga je toch het liefst naar een deskundige schoonheidsspecialist om advies te krijgen en praktische producten te kunnen kopen voor thuis die de ‘onrust’ wegnemen en de huid klachtenvrij houden. Dat kun je van deze lijn verwachten. Chapeau voor het zeer complete assortiment om elke vorm van huidirritatie te verminderen.”

2-Dr. Murad Hydro Dynamic Ultimate Moisture

VCJ Jury: “Comfortabele, volle crème die de vochtarme huid precies de hydratatieboost geeft waar ze behoefte aan heeft. Veel leden noemen het een ‘vochtbad’ en roemen Dr. Murad om zijn water principle. Eentje zegt: door zijn presentatie kreeg hij mij meteen aan het ‘drinken’ van water, en vooral aan het smeren van de moisturizer ter ondersteuning. Nu ziet mijn huid er veel, veel beter uit.

Ook fijn: de huid krijgt meteen wat meer volume: alsof alle cellen zich hebben volgezogen. De perfecte basis voor onder je make-up.”

3-Pascaud Beauty Innovations Vernix Caseosa

VCJ Jury: “Het brein achter dit salonmerk is oprichtster Mardge Pascaud, van Nederlandse bodem, die zich al jaren toelegt op de ontwikkeling van innovatieve crèmes. Een doener, stilletjes werkend vanuit het diepe zuiden. Ze weet veel, kan veel en doet veel op het gebied van huidverzorging (ze is in het buitenland meer bekend dan hier – dus daar moet sowieso verandering in komen!) Deze vernix caseosa crème, geïnspireerd op het witte waslaagje van baby’s, is wederom een interessant product.”

BEST BEAUTY STYLE 2011

Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond is zowel op fashion- als beautygebied een stijlicoon. Haar  natuurlijke schoonheid en haar sprankelende persoonlijkheid maken Lieke voor 2011 tot de winnaar van de Best Beauty Style. Lieke is bovendien de belichaming van het fenomeen ‘schoonheid komt van binnenuit’, iets wat de afgelopen tijd een steeds groter item begint te worden. Ze is puur, echt en positief ingesteld – en dat zie je terug in haar waanzinnige charisma en stralende verschijning.

VCJ Jury: “Lieke ziet er gewoon altijd goed uit, ze is stijlvol en heeft lef: ze is niet bang om af en toe weer eens iets nieuws te proberen – zowel in haar werk, als op mode en beautyvlak. Ze straalt van nature en is voor veel vrouwen een groot voorbeeld qua beautystijl. Ze weet altijd goed haar make-uplook op haar fashionable outfits aan te sluiten, durft ook te experimenteren zonder extreem uit te pakken. Lieke weet haar ‘natural beauty’ als de beste te versterken met de juiste toevoeging van kleur, gelet op de huidige trends. Of zoals nu, voor een ‘frisse bob’ te gaan. Zij pikt precies de juiste beautytrends eruit en weet wat bij haar past – en wat niet. En dat is een constante factor dat wij bewonderingswaardig vinden.  En dan heeft Lieke ook nog eens het type huid waar wij als beautyjournalisten regelmatig over schrijven: de bekende jaloersmakende healthy glow!”

Lees ook