Mannen gaan steeds meer eisen stellen aan hun huidverzorgingsproducten.

03:18 - 01:59
luistertijd 03:18 - leestijd 01:59

Mannen gaan steeds meer eisen stellen aan hun huidverzorgingsproducten. Daar waar de meeste mannen een aantal jaren geleden voorzichtig begonnen met een eenvoudige moisturizer, willen eigentijdse heren nu ook producten met een gerichte en doeltreffende werking. Anti-aging producten voor mannen zitten dan ook flink in de lift. LAB Series combineert in zijn nieuwe product twee zaken waar mannen om vragen: een moisturizer met een anti-aging werking.

LAB Series Max La Light Moisture Lotion is een luchtige lotion die snel intrekt en die de huid dagelijks verzorgd.  Het product bevat in het persbericht niet nader toegelichte ‘Moleculaire Age-Less Complex’ , ‘Niro Technologie’ en ‘Micro-S Technologie’, die er samen voor zorgen dat de huid grondig wordt gehydrateerd, de levensduur van de cellen wordt verlengt en de huid een ‘Micro-Suede textuur’ krijgt.  Door de formule was het mogelijk om minder emulgatoren in het product te gebruiken, waardoor de beschermlaag van de huid niet wordt aangetast. Dat moeten we dan maar geloven, want van het persbericht worden we niet veel wijzer. Richard Swayer, een meneer die werkzaam is bij LAB Series, formuleert het als volgt: “De huid wordt ondergedompeld in een wonderlijke anti-aging technologie, zodat de huid verjongt en verfrist.” Het nieuwe product kost €46,50 voor 50 ml.

LAB Series intrduceert ook drie nieuwe producten die haarverlies bij mannen aan moeten pakken. De producten zijn uiteraard niet bedoeld om het natuurlijke kaler worden van mannen tegen te gaan; tegen dat voor veel mannen zo hinderlijke euvel is helaas nog steeds geen afdoend middel ontdekt. LAB Series claimt wel dat deze producten de hoofdhuid gezond houden, het afbreken van haren tegengaan en het haar er dikker, voller en gezonder uit laten zien.

De producten bevatten Rootplex, een door LAB Series ontwikkeld complex dat een heel rijtje ingrediënten bevat die samen de conditie van het haar moeten verbeteren. Glucosamine exfolieert de hoofdhuid en een extract van gemberwortel bevordert de bloedcriculatie, mits het masserend aangebracht wordt. Pantethine helpt beschadigd haar te herstellen en versterken en fosfaat verzacht de hoofdhuid. Panthenol helpt het haar te verdikken en geeft een betere vochtbalans. Ethyl Panthenol laat het haar glanzen en cetrimoniumchloride, een oppervlakte actieve stof,  conditioneert het haar. Tot slot bevat het complex nog wat vitaminen, mineralen en proteïnen.

Behalve het Rootplex Complex bevatten de producten nog een aantal andere werkzame stoffen die eveneens moeten bijdragen aan de kwalitiet en gezondheid van het haar, zoals verkoelende menthol, siliconen en een gistextract.

Er zijn drie producten: een shampoo, een haar tonic en een style wax. LAB Series adviseert uiteraard om ze alledrie te gebruiken, om zo het best mogelijke resultaat te verkrijgen. De producten zijn verkrijgbaar vanaf februari en kosten € 29,- voor de shampoo, € 40,- voor de haar tonic, en € 21,75 voor de wax.

PS: het is spijtig dat anno 2012 nog steeds van die rake hocus pocus marketingnamen gebruikt worden voor zg. cocktails, terwijl de technologie en de inhoud van die cocktails niet nader uitgelegd wordt.

Lees ook:

Lees ook