shop BAP Medical Skin Balance huid en haar supplement SkinBalance houdt huid, haar en nagels in conditie. Door hydratatie van binnenuit te stimuleren en het immuunsysteem te ondersteunen. Geliefd bij artsen en huidtherapeuten. Bekijken Een paar weken geleden ging Beautyjournaal’s Sanne naar de John Frieda experience waar een nieuwe productlijn werd geïntroduceerd, de Full Repair […]

03:52 - 02:19
luistertijd 03:52 - leestijd 02:19

Een paar weken geleden ging Beautyjournaal’s Sanne naar de John Frieda experience waar een nieuwe productlijn werd geïntroduceerd, de Full Repair lijn voor overbehandeld haar. Om deze middag nog specialer te maken werden de twee haarstylisten Giles Robinson en Jake Alan Davis uit de Londense salon overgevlogen.

Het overbehandelen van je haar

John Frieda heeft al een uitgebreid assortiment producten voor veel verschillende haarcondities. Nu komt er dus de Full Repair lijn bij, voor overbehandeld haar. Je vraagt je natuurlijk af wat daarmee bedoeld wordt: haar dat veel bewerkt is geweest met kleuringen en stylingtools, of relaxbehandelingen. BeautyJournaal weet bijvoorbeeld uit wetenschappelijk onderzoek dat als het haar gebleekt wordt er zuren uit het haar verdwijnen en dat heeft invloed op de interactie tussen de haren.

Dove heeft een half jaar geleden ook onderzoek gedaan naar de herkomst van droog haar. Het bedrijf is tot de conclusie gekomen dat droog haar een syndroom is en te maken heeft met een te kort aan lipiden. Lees er hier meer over.

De Full Repair lijn

Maar goed, je kunt het beestje een naam geven (overhandeld haar kan natuurlijk ook gewoon pluizig of droog en dan kocht je tot nu toe producten uit dergelijke lijnen), en dat heeft John Frieda dan ook gedaan. Een belangrijke USP van deze lijn is dat de producten het haar niet verwaren, aldus JF. Sterker nog: het haar krijgt een push up om volume te creëren.

Natuurlijk zijn dit mooie woorden, maar werkt het ook? Die middag heb ik zelf de producten ervaren en ik kan dit zeker beamen. Stylist Giles nam mij onder handen en heeft mijn haar gestyled met de Full Repair Ends Deep Infusion. Dit is een intens verzorgend serum wat het haar niet slap maakt.  Volgens Giles was mijn haar niet overbehandeld, maar hij is van mening dat gezond haar altijd nog gezonder kan. Dus mijn haar werd nat gesprayd en het product werd aangebracht. Je kunt het product alleen voor je haarpunten gebruiken, maar ook voor je hele haar.  Bij mij werd het product in mijn hele haar aangebracht. Na een lange föhnsessie werd zichtbaar dat mijn haar er inderdaad gezonder uitzag. En het was niet slap! Ik had zelfs dat push up effect, wat volume. Iets wat ik normaal niet heb.

De Full Repair lijn is bedoeld voor fijn tot medium haar. Dit type haar wordt door styling en herstellende producten vaak verzwaard. Producten uit de Full Repair lijn kan je samen met producten uit de volume lijn gebruiken. De volume lijn is geschikt voor fijn en futloos haar, het geeft extra volume. De Full Repair lijn zorgt voor een full body look maar herstelt ook het haar. De Full Repair lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, masker, perfect ends deep infusion en de perfect ends sheer mist. Meer informatie over de Full Repair lijn lees je hier.

Ook nieuw: Lightweight Solution

Tegelijkertijd zijn de productlijnen Sheer Blonde, Frizz-Ease en Briljant Brunette in een nieuw jasje gestoken. Bovendien is de Frizz-Ease lijn uitgebreid met een Lightweight Solution. Dit serum is speciaal ontwikkeld om het haar pluisvrij te maken en het haar niet te verzwaren, zo werd ons verteld.

Lees hier meer over:

Monique werd een tijd geleden nog geknipt door Giles in de John Frieda hairsalon in Londen en was idolaat van zijn knipkunsten. Bekijk hieronder de video (tevens presentatie van JF’s eerste permanente haarkleuring).

Sanne Cheret/Monique Lindeboom

[media  id=101 width=620 height=350]

Lees ook