Make-up moet uiteraard elke avond voor het slapen gaan helemaal verwijderd worden, waarna de nachtverzorging kan worden aangebracht en we schoon en goedverzorgd onder de warme lappen kunnen kruipen voor een verwikkende nachtrust.

02:36 - 01:34
luistertijd 02:36 - leestijd 01:34

Make-up moet uiteraard elke avond voor het slapen gaan helemaal verwijderd worden, waarna de nachtverzorging kan worden aangebracht en we schoon en goedverzorgd onder de warme lappen kunnen kruipen voor een verwikkende nachtrust. Helaas kan dat hele avondritueel een heel gedoe zijn, vooral als je een drukke dag achter de rug hebt en morgen weer vroeg op moet. Je hebt dan helemaal geen zin in een reigingsmilk, watjes, een verzorgende lotion, nog meer watjes en dan nog eens een verfrissende spray, om dáárna nog eens een nachtcrème op te moeten smeren. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig, aangezien er inmiddels hele fijne alles-in-een make-up removers op de markt zijn die je een hele hoop tijd besparen en toch een prima resultaat geven. En dat heet ‘micellaire reiniger’. We hebben er al eens een uitgebreid trendverhaal over geschreven.

Oude, beproefde reinigingsmethode

Micellar Water Cleansing Make-Up Remover van Collistar is zo’n product. Het ziet er uit als water, maar is een behoorlijk vernuftige en werkzame reiniger – een techniek die overigens al heel lang bestaat maar weer nieuw leven in geroepen is – die make-up en oogmake-up verwijdert. Het vernuft zit ‘m in het micellair water, water dat micellen bevat, miniscule clustertjes reinigende bestanddelen die zich aan zowel het water als de olie in de make-up en het vuil op de huid hechten, waardoor je het eenvoudig verwijdert. Kokosolie versterkt de werking van de micellen.

Daarnaast bevat Micellar Water Cleaninsing Make-Up Remover nog een aantal verzorgende bestanddelen, zoals aquaxyl, een suikerderivaat dat de huid hydrateert, lavendelwater, dat een verzachtende werking heeft, en duizendblad extract dat de microcirculatie stimuleert en een zuiverende, ontgiftende werking heeft, aldus het merk. Wij vinden de term ‘ontgiftend’ altijd erg beladen en hebben na tientallen jaren beautyjournalistiek nog altijd geen idee wat het feitelijk betekent, we weten alleen dat het marketingtechnisch wel lekker ‘bekt’.

De cleanser is simpel in het gebruik: je brengt ‘m aan met een watje en maakt daarmee je gezicht schoon. Naspoelen is niet nodig. Eén nadeel: hij is niet geschikt voor het verwijderen van waterproof mascara. Een micellaire reiniger is uitermate handig als je op reis bent, of op plaatsen waar geen schoon water voor handen is.

Micellar Water Cleansing Make-Up Remover kost € 16,70 voor 200 ml. en € 25,60 voor 400 ml.

Zodat dat was weer genoeg reclame!

Lees ook