shop Moroccanoil Color Depositing Mask haarkleur opfrisser Moroccanoil Color Depositing Mask frist je natuurlijke haarkleur op, of je kiest voor een leuke pink glow. Alles kan, en is uitwasbaar! Bekijken Vooral pubers hebben er last van, maar ook op latere leeftijd kan het de kop op steken: acné. Biodermal ontwikkelde een serie van twee producten […]

03:25 - 02:03
luistertijd 03:25 - leestijd 02:03

Vooral pubers hebben er last van, maar ook op latere leeftijd kan het de kop op steken: acné. Biodermal ontwikkelde een serie van twee producten die samen gebruikt kunnen worden om puistjes, mee-eters en onzuiverheden tegen te gaan en de huid te reinigen en kalmeren.

Trend = mild

Het is de trend om met veel mildere producten uit te komen. In het verleden bleek maar al te vaak dat stoffen te agressief waren: te uitdrogend, waardoor weer andere vormen van irritatie ontstonden. Recentelijk zijn steeds meer merken met antiacne lijnen voor de volwassen huid gekomen en werd de marketingboodschap gebruikt dat die lijnen milder waren dan die voor de jonge huid, maar nu komen ook de merken met lijnen voor de jonge huid met dezelfde boodschap. Kortom: iedereen gaat nu voor mild.

Zacht voor talg

De producten van Biodermal zijn effectief maar drogen de huid niet uit. Salicylzuur, een ingrediënt dat in vrijwel alle anti-acné middelen zit, is hier weggelaten. En dat is wel opvallend, moeten we zeggen. In plaats daarvan koos Biodermal voor squalaan, een verzadigd koolwaterstof dat wordt gewonnen uit olijfolie maar dat ook voorkomt in talg. Squalaan zorgt er voor dat de huid goed gehydrateert blijft en niet uitdroogt. Daarmee wordt voorkomen dat de huid extra veel talg gaat aanmaken, waardoor verstopte poriën en puistjes voorkomen worden. Het principe wat hier gevolgd wordt is dat hoe meer een huid van haar talg ontdaan wordt, hoe meer er juist aangemaakt wordt.

Weg ermee, of niet?

Eerlijk gezegd weten we niet zo goed wat we hiervan moeten vinden. We kennen ook artsen, zoals dr. Obagi die roepen dat talg überhaupt een kwelgeest is voor de moderne huid: je hebt er niets aan, levert alleen maar problemen op. Talg is nuttig voor behaarde primaten. Maar goed, dr. Obagi houdt van bootcamp regimes (binnenkort volgt nog een review van Monique over zijn skincare). De insteek met squalaan vinden wij wel sympathiek. Overigens is het ook niet zo dat er geen peelend product meer in deze lijn zit, want dat is er wel, daarover zo meer.

De lijn

De huid moet eerst goed gereinigd worden met Face Gel Diepreinigend. Deze pH-neutrale gel is parfum- en conserveermiddelenvrij en reinigt de huid zeer grondig zonder hem uit te drogen. De gel is ook geschikt voor een zeer gevoelige huid.

Na het reinigen dient de Acné Crème te worden gebruikt. Deze crème heeft een licht peelende werking, waardoor dode huidcellen en onzuiverheden verwijderd worden. Een huideigen melkzuur lost verstoppingen van de poriën op. Squalaan en avocado-olie verzorgen en hydrateren de huid en zorgen er voor dat de talgproductie tot rust komt.

Beide producten moeten ‘s ochtends en ’s avonds gebruikt worden. De crème is ook plaatselijk op onrustige delen van het gezicht te gebruiken. De gel kost € 10,95 voor 100 ml. en de crème € 13,50 voor 30 ml.

Lees ook:

Lees ook