shop La Roche Posay Retinol B3 gezichtserum Dit fijne serum egaliseert je teint, en houdt kleine pukkeltjes onder controle. Het werkt ook kalmerend. Ideaal voor de normale-gecombineerde huid. Favoriet bij onze Gerti! Bekijken Of je nu jong of oud bent, man, vrouw of kind: de kou kan je huid behoorlijk uitdrogen. Je huid voelt trekkerig […]

04:58 - 02:59
luistertijd 04:58 - leestijd 02:59

Of je nu jong of oud bent, man, vrouw of kind: de kou kan je huid behoorlijk uitdrogen. Je huid voelt trekkerig aan, is rood en kan zelfs gaan schilferen en behoorlijk jeuken. Het is dus zaak om de hele winter je huid goed te verzorgen met producten die speciaal zijn afgestemd op de winterse kou. Maar niet alleen de kou kan de huid zwaar belasten, ook de zon is in de winter behoorlijk verraderlijk, vooral als je naar de skipistes trekt. Een goede zonbescherming is dan ook zeker aan te raden.  Sneeuw reflecteert zo’n 90 % van de UV straling ( ter vergelijking: water slechts 40% en zand maar 25%), waardoor de zon altijd zo enorm fel is op de pistes. Ondanks het feit dat je dik bent ingepakt, is het toch zaak de delen van je lijf die niet door kleding zijn beschermd goed in te smeren. En mocht je na het skiën in de verleiding komen om op een beschut terras even in je T-shirt of blote bast van het zonnetje te genieten: smeer je lijf goed in! Het gaat écht heel hard in de sneeuw! Gelukkig is er weer een hoop op de markt. We maakten een klein overzicht:

RoC

Roc heeft nu Dermatologic Enydrial, een serie producten die een zelfs zeer droge huid versterkt en helpt om vocht vast te houden. De collectie is uitgebreid en de producten zijn efficiënt, makkelijk te gebruiken, voelen prettig aan en worden goed verdragen. Ze zijn geschikt voor volwassenen en kinderen.

De Emollient Gezichtscrème en de Emollient Bodycrème uit deze lijn worden door Roc aanbevolen bij een zeer droge huid. De crèmes bevatten omega 3 en omega 6 vetzuren en diverse plantaardige oliën. Roc beveelt de Hydraterende Bodylotion en de Hydraterende Gezichtscrème aan bij een ruwe, strakke en droge huid. De twee producten bevatten glycerine, shea butter en minerale oliën. De serie bevat ook nog een zeepvrije dermatologische wastablet waarmee een extreem droge huid mild kan worden gereinigd.  Er is tevens een reingiende gel. De handcrème beschermt, voedt en helpt droge en beschadigde handen te herstellen en de herstelondersteunende lipverzorging verzacht de lippen en help ze te herstellen. De prijzen gaan van € 5,95 tot € 16,95. Te koop bij de drogisterij.

Dove

Dove gooit er deze winter voor ’t eerst een gelimiteerde verzorgingslijn tegenaan: Dove Winter Care. De collectie bestaat uit een douchegel, body lotion en body crème. De producten ruiken lekker naar amandel en hebben de gebruikelijke Dove-kwaliteit: ze verzorgen en maken de huid lekker zacht en soepel. De prijzen gaan van € 2,49 tot € 6,99. Dove Winter Care is tot maart 2012 te koop bij de drogisterij.

Hannah

Hannah Sun Perfection heeft deze winter twee producten:  Juvi Protect (SPF 30) en Full Lips (SPF 15) Sun Perfection Juvi Protect (€ 54,- voor 75 ml.) wordt door Hannah aanbevolen voor mensen die een lichte huid hebben die snel verbrandt. Het product bevat Univul dat UVB- licht absorbeert en een hoge mate van fotostabiliteit heeft. Daarnaast bevat het vitamines C en E, macadamia olie, shea butter, aloë vera, lecithine, kokos– en zonnebloemolie.  Sun Perfection Full Lips (€ 9,90) heeft een zonnefilter met SPF 15 en beschermt de lippen tegen UV- straling en uitdroging. De formule bevat plantaardige hydroxypyroline (een aminozuur). De zachte balsem is herstellend en maakt de lippen lekker soepel. Te koop bij depositairs.

Sunpass

Het merk Sunpass werd in 2005 opgericht door Caroline Chabanel en is een zonverzorgingslijn die is bedoeld voor sporters. De producten zijn vooral geschikt voor op de skipistes – ze bieden een hoge bescherming en hebben tevens verzorgende en anti-rimpel eigenschappen. De producten zijn allen uitvoerig getest en worden volgens het persbericht aanbevolen door 15.000 instructeurs van ESF (Ecole du Ski Français) en de Swiss Ski & Snowboard School.

De producten worden snel opgenomen in de huid en bevatten pijnboomolie, wortelextract en diverse vitaminen. De producten bevatten geen parabenen en zijn niet getest op dieren. Ze hebben verpakkingen die handig mee te nemen zijn op de piste. De collectie is zeer uitgebreid en bevat ook een aantal producten die geschikt zijn voor kinderen. De beschermingfactoren gaan van SPF 20 tot SPF 50. Tevens zijn er ook lipproducten en een aantal after sun producten. De prijzen gaan van € 8,95 tot € 21,95.

Eén van de producten van Sunpass, Anti Wrinkle Cream SPF 50, heeft dit jaar in Frankrijk de Victoire de la Beauté gewonnen, een een award die door consumenten en een vakjury wordt uitgereikt aan producten met een zeer hoge kwaliteit.

Lees ook