Heerlijk, verfrissende oogcreme

04:55 - 02:57
luistertijd 04:55 - leestijd 02:57

Esteé Lauder Idealist Cooling Eye Illuminator

Een goede gezichtscrème is uiteraard belangrijk en er zijn veel vrouwen die daarnaast helemaal geen oogcrème gebruiken omdat, zo stellen zij, er geen noemenswaardig verschil zou zijn tussen de ingrediënten van die twee. Ik hoor niet bij die groep vrouwen, ik ben verslaafd aan oogcrèmes. Als ik een van de twee zou moeten laten staan dan zou hoogstwaarschijnlijk de oogcrème blijven.  Vermoeidheid is bij mij het eerst zichtbaar (en voelbaar) rond de ogen, het trekt strak, de lijnen zijn dieper en er tekenen zich witte! kringen af. Dus iedere kans om de ultieme oogcrème te vinden grijp ik met beide handen aan. Deze keer probeer ik de Idealist Cooling Eye Illuminator van Esteé Lauder light/medium.

Verpakking

De Idealist-lijn komt in een zachtgroene verpakking met gouden opdruk. Naast de Eye Illuminator is er ook de Even Skintone Illuminator. Monique schreef uitgebreid over beide producten. De Even Skintone Illuminator is een slanke, soft tube met als bijzonderheid de aanbrengtip van een keramieksoort die ijskoud aanvoelt, een prettige sensatie rond de ogen. Het koude gevoel gevolgd door het iets verwarmende effect van het oogserum is natuurlijk al goed voor de doorbloeding.

Volgens Esteé Lauder werkt de Eye Illuminator tegen ‘vermoeide ogen, donkere kringen en vochtophopingen’ . Daarvoor bevat het ‘Dark Circle Correcting Complex’ . Pinoxide is een van de belangrijkste stoffen in dit product, (lees hier meer over o.a. de bloedtoevoer stimulerende eigenschappen van deze stof) Verder zit er magnolia-extract in, vitamine C, botanische extracten, zeealgen, cafeïne en sucrose. Voor het illuminerende effect werden parelpoeder en polymeren gebruikt. (Zie hier het INCI woordenboek van BeautyJournaal in opbouw voor meer informatie over een aantal van de ingrediënten)

Het gebruik

Twee maal daags aanbrengen rond de ogen. De aanbrengtip van keramiek voelt echt koud aan en is  daardoor verfrissend. Ook al was ik door het stuk van Monique gewaarschuwd om niet teveel te gebruiken toch deed ik dat de eerste keren, want er is echt heel weinig nodig. Het effect is dan te glanzend en bovendien (bij mij) eerder gelig dan goudachtig. Daardoor lijkt de aandacht juist naar de rimpels getrokken te worden en ik besluit dan ook om het vooralsnog ‘s avonds te gebruiken. Al na enkele dagen constateer ik dat het wél effect heeft, de huid rond mijn ogen is ontspannen en gevoed. Na enkele weken zijn de rimpels iets minder diep.

Rona concludeert:

Op de tube staat Light-Medium, logischerwijs is er dan ook een Dark. Volgens mij zou ik die donkerder variant nodig hebben. Bij Douglas hoop ik het verschil te kunnen bekijken maar daar vertellen ze mij dat er maar één soort is. Dat blijkt niet te kloppen, want op de (Amerikaanse) site van Esteé Lauder zie ik twee soorten; behalve de Light-Medium is er nog Medium-Deep. Eerst ben ik opgelucht, want dan kan ik dit product blijven gebruiken, vervolgens realiseer ik me dat deze variant blijkbaar niet in Nederland verkrijgbaar is. Ik vraag me af waarom niet, er wonen hier toch genoeg vrouwen met een donkerder huidkleur. Ik vermoed dat de Medium-Deep een betere kleurtoon voor mij is. Bovendien heb ik witte kringen die eerder geaccentueerd werden. Ik schrijf met opzet werden, want nu mijn zongekuste teint verbleekt is komt de Eye Illuminator dichter bij mijn huidkleur. Al ben ik nog steeds erg benieuwd naar het verschil met de Medium/Deep.

Ik denk dat het een goed idee is om de Eye crème te combineren met de Even Skintone Serum omdat het lichtweerkaatsende effect dan over het hele gezicht hetzelfde is waardoor je een rustiger geheel krijgt.

Ik heb het uitgebreid over mijn geworstel met de kleurtoon gehad (ik realiseer me wel dat ik geen ‘makkelijke’ teint heb) maar over de werking op zich ben ik echt dik te tevreden. Het geeft een heel ontspannen gevoel en duidelijk vermindering van de lijntjes. Over wat het voor donkere kringen doet kan ik niets zeggen, wel dat het lijkt alsof mijn witte kringen iets minder wit zijn. Een betere doorbloeding heeft blijkbaar hetzelfde resultaat op beide problemen. Vochtophopingen en wallen bezit ik ook niet, maar Hans Blommaert schreef voor Beautyjournaal over o.a. dit oogproduct. En hij heeft ze wel, zo schrijft hij, en is ook tevreden over de Cooling Eye Illuminator.

In ieder geval maak ik deze tube op en ik ga zeker de donkere teint proberen als ik die te pakken kan krijgen.

Lees ook