Make-up Ogen

Sprekende oogopslag met Anastasia Brows en Etos mascara

Je wenkbrauwen zijn behoorlijk bepalend voor je gezicht. Het is dus zaak om er voor te zorgen dat ze altijd mooi in model zijn. Anastasia Soare, een brow-guru uit Beverly Hills is volledig op de hoogte van alles wat komt kijken bij mooi gevormde wenkbrauwen. Madonna, Charlize Theron en Naomi Campbell behoren tot haar vaste klanten, laat ze via haar persberichten weten. Ze is beroemd geworden met haar sjablonen waarmee zelfs het wenkbrauwloze gezicht weer de optische illusie van een wenkbrauw kan krijgen, en waarmee je makkelijk ontembare borstelbrows weer in de juiste lijn krijgt. Geweldig, mits je wenkbrauwen niet in aanleg scheef op je hoofd staan, want als je ze dan gelijk gaat trekken in de modellering zie je juist hoe scheef de verhoudingen van nature zijn (snap je hem?).

Even je wenkbrauwen bijtekenen

Anastasia brengt nu een Brow Pen op de markt waarmee je eenvoudig je wenkbrauwen kunt bijwerken. De pen heeft een fijne punt en de formule hecht zowel aan de huid als de haartjes, waardoor je altijd een mooi en natuurlijk resultaat hebt.

De pen is er in twee tinten: Universal Light Shade voor blond tot lichtbruin haar en Universal Deep Shade voor donkerbruin tot zwart haar. Voor een extra donker effect kun je een tweede laagje aanbrengen. De formule houdt de hele dag, belooft Anastasia en is eenvoudig te verwijderen met een cleanser.  De pen kost € 21,50. Behalve de Brow pen heeft Anastasia nog meer producten om de wenkbrauwen te vormen. Te koop bij de parfumerie.

Mascara voor gevoelige ogen

Bij mooie wenkbrauwen horen natuurlijk mooie wimpers. Helaas is dat voor een aantal mensen een probleem – ze krijgen last van rode, tranende ogen zodra ze met mascara in de weer gaan. Voor deze mensen brengt Etos een nieuwe hypoallergeen mascara op de markt. Deze hypoallergeen mascara is bedoeld voor mensen die contactlenzen dragen of last hebben van gevoelige ogen. De mascara is parfumvrij en bevat verzorgende bijenwas. De mascara is getest op allergie. Hij brengt de wimpers afzonderlijk in model en geeft ze veel volume.  De mascara is verkrijgbaar in zwart en bruin en kost € 3,99.

 • Lees ook de geweldige eyelinertest van make-upartist Lydia le Loux
 • Meer nieuws over oogmake-up lees je hier.

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

15 reacties

 • @Babs, volgens mij gaat dat hard staan. Maar voor dat geld valt het te proberen. Maar de kleuren? Weet niet hoor…
  @Gerti, dat kan wel kloppen, een ondergrondje en dan de haartjes erover, natuurlijk effect. Die haartjes moet je dan wel hebben:-)

 • Een truc die ik ooit eens gelezen heb. Geeft mooi resultaat:
  je borstelt je wenkbrauwen naar beneden (!). Dan teken je met een potlood de bovenkant bij. Je hoeft geen haartjes te tekenen maar schetsend de boven contour versterken. Vervolgens borstel je je wenkbrauwen omhoog. Je hebt nu een mooie natuurlijk geaccentueerde wenkbrauw. Voor extra power kun je de wenkbrauw opvullen met poeder.

 • Whah, ik heb ook hier en daar van die apenharen hoor:-( Ik werd aangetrokken door de pen van Anastasia omdat er staat ‘hecht aan de huid en de haartjes’ Zal er eens naar kijken. Ik geloof niet dat ik met een eyeliner aan de slag ga, staat te hard denk ik. Ego cosmetics mail ik misschien wel eens. Txs voor het meedenken.

 • zit me nog iets anders te bedenken, jullie moeten martin graaman van ego cosmetics eens mailen. hij maakt namelijk mineraal makeup op maat. misschien kan hij waterproof wenkbrauw poeder of gel of iets maken?

 • ja, nu begrijp ik hem. poeder is fijn als je nog haar hebt, anders is waarschijnlijk een stift beter. ik heb er geen ervaring mee. mijn haren zijn soms zo lang, sommigen groeien tot zeker 1 cm uit. ik moet ze dus wieden. wie weet is experimenteren met een waterproof stift inderdaad geen gek idee zoals babs ook opperde, let er alleen op dat de kleur niet te donker is, want ze dacht aan een eyelinerstift wat in inderdaad bij nadeer inzien helemaal niet zo gek is, maar die zijn zwaar gepigmenteerd.

  misschien moeten jullie eens wat uitproberen bij een counter in de bijenkorf of zo…met die eyelinerstiften, in een juiste kleur? of douglas of ici, ergens waar ze je even willen meehelpen.

 • @Monique, onder niet goed blijven zitten versta ik dat als ik per ongeluk aan mijn wenkbrauw kom de streepjes vervagen. En dan bedoel ik op het kale stuk, het getatoeerde stuk dus. Eigenlijk moet ik ze weer bij laten werken, maar dan nog vind ik het nodig om wat streepjes te zetten om het bij de rest van mijn wenkbrauwen te laten aansluiten. Poeder beviel mij ook niet, blijft op het kale stuk niet zitten. Ik zet heel kleine streepjes met een scherp geslepen potlood en vind dat er natuurlijk uitzien.

 • ik heb altijd een medium tint -light brown en dan krijg je bij shiseido twee tinten waarmee je kan mengen.

 • @Rona, klopt, een sunblock is heel belangrijk voor mijn wenkbrauwen.
  @Monique, welke kleur poeder gebruik jij? Ik had een keer speciale (goedkope) wenkbrauwpoeder, maar vond hem vrij “vettig”. daarna gebruikte ik soms gewoon een donkere oogschaduw. Na de tatoeage heb ik er geen omkijken naar, heerlijk…hoewel ik de grijze haren nog wel eens verf. ( met wenkbrauw-wimperverf of course 😉

 • ik vind trouwens dat als je een stift of pen gebruikt voor wenkbrauwen je toch wel heel goed moet kunnen tekenen, je krijgt al snel te harde strepen. ik zweer zelf bij poeder, al vele jaren. kun je ook mooi hiaten mee opvullen en het oogt altijd zacht. toppers voor mij zijn de poeders van lancome en shiseido

 • ja, een betaalbaar ( onder de 15E) goed wenkbrouwpotlood (vind ik fijner dan een vloeibaar product/stift) die zelfslijpend of retractable is, niet te donker en niet te hard en die de hele dag blijft zitten …. tijd voor een wenkbrouwpotloden test?

 • @Babs en @Monique. Ik ga zeker de Anastasia stift een keer proberen. Mijn -gedeeltelijk- getatoeerde wenkbrauwen zijn inmiddels behoorlijk vervaagd (dat duurt wel even hoor Babs en in de zomer een goede sunblock gebruiken scheelt veel). Ik gebruik nu een wenkbrauwpotlood maar echt goed blijft dat niet zitten. Deze wellicht wel?

 • niet doen babs, eyelinerstiften zijn veel te hard qua kleur en substantie! maar het is voor jou wel leuk om verschillende wenkbrauwprods uit te testen. overigens komt er binnenkort een test van onze makeupexpert liselotte van saarloos, zitten vast veel tips bij:-)

 • Denk bij wenkbrauwen altijd aan potlood, poeder of permanente make-up. Nooit aan een stift. Lijkt mij leuk om eens te proberen ( want een tatoeage wordt op den duur natuurlijk vager)…zit nu te denken… zouden eyeliner stiften hetzelfde doen? Zou graag de Pupa stift een keer willen proberen als eyeliner en wellicht kijken of hij ook wat voor wenkbrauwen doet. Met andere woorden, waar zit exact het verschil tussen de brow pen van Anastacia en een eyeliner stift?

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.