Welke geuren gebruik je in huis? Hoe wil je dat je huis ruikt? Welke producten zijn er om je huis lekker te laten ruiken? Met de producten uit onze collectie home fragrances kun je de sfeer in je woning aanpassen aan je gemoedstoestand of een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld nu met kerst. De parfumeurs van de […]

05:02 - 03:01
luistertijd 05:02 - leestijd 03:01

Welke geuren gebruik je in huis? Hoe wil je dat je huis ruikt? Welke producten zijn er om je huis lekker te laten ruiken?

Met de producten uit onze collectie home fragrances kun je de sfeer in je woning aanpassen aan je gemoedstoestand of een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld nu met kerst. De parfumeurs van de merken die wij voeren, creëren vaak ook voor het interieur de meest prachtige geuren. Geuren die je onzichtbaar omringen en behagen. Denk eens aan de stemmingen ontspannen, sereen, sensueel, huiselijk, verwelkomend of juist vrolijk. Geur bepaalt als een vierde dimensie voor een groot deel de sfeer in huis.

Geurkaarsen

Geurkaarsen geven niet alleen een fijne geur af maar creëren ook een prettige sfeer in huis. Goede kwaliteit geurkaarsen laat je ongeveer een half uur branden waarna je ze uit kan blazen en de geur zich blijft verspreiden door de warme was.

Wij hebben verschillende merken geurkaarsen: Memo, The Hype Noses, Patricia de Nicolai en Lorenzo Villoresi.

De Memo geurkaarsen nemen je mee naar herinneringen van lange reizen, dromen en feesten. De kaarsen hebben ongeveer 35 branduren. Neem bijvoorbeeld Gstaad of St. Moritz:

Mad about Gstaad: de geur van kerstbomen en sneeuw, €44,-

Het zijn de besneeuwde hellingen in Zwitserland en de sneeuwstorm die op komt, gecombineerd met dennenbomen.

St. Moritz Fizz: de geur van haardvuur en warm wierook , €44,-

Deze kaars geeft het echte winter gevoel. Als je geen openhaard hebt, breng je met deze kaars het openhaard gevoel in huis.

The Hype Noses hebben een cederhouten lont waardoor ze een zacht knisperend geluid geven en minder ‘walmen’.

Art Maniac: een hint naar het alcoholisch drankje, €48,-

Chococaïne: als je aangekomen bent bij het toetje van het kerstdiner is deze kaars een goede toevoeging om de sfeer te verhogen. Pure bittere chocola. €48,-

Huisparfum in glas met bamboesticks

Dit zet je neer en je hoeft er niet meer naar om te kijken. De geur verspreidt zich door de bamboestokjes in de ruimte. Dit geeft een constante subtiele geur af.

Patricia de Nicolai is een Franse parfumeur. Zij heeft haar parfumhuis in 1989 opgericht. Zij werkt zelfs graag vanuit de creatie van huisgeuren naar een parfum op de huid.

Noël : de naam zegt het al deze geur hoort bij kerst. Warm en kruidig met kaneel, amandel, sinaasappel en amber.  250ml, €37,-

Bal a Venise: iris, viooltjes en geranium geven een verzorgde, zachte geur. 250ml, €43,-

Armeens papier

De Frans- Armeense parfumeur Francis Kurkdjian heeft voor zijn parfumhuis Armeense papier ontwikkeld in de geuren Aqua Universalis, APOM en Lumiere Noire. Het papier heeft hetzelfde gebruik als wierook. Je steekt het aan, blaast het uit en laat de geur vrijkomen in de kamer. Voor op reis kun je een aantal strookjes in je koffer stoppen om de geur van thuis te ruiken als je je koffer opent. Armeens papier, 20 velletjes, €20,-

Wierook

Een van de oudste manieren om geur te verspreiden is met wierook. De Italiaanse parfumeur Lorenzo Villoresi heeft prachtige wierook ontwikkeld. Deze zijn in wierookstokjes en in hars vorm om op een brander te smelten.

Alamut: een reis naar de Oriënt. De bloemen van Duizend-en-een-nacht. Jasmijn, osmanthus, sandelhout, benzoine, patchouli. €20,-

In Grani: de wierook in hars vorm zijn er in verschillende varianten: benzoin, frankincense, myrrh, incensi. De hars brand je op een brander.

Porceleinen wierook brander: een porceleinen brander die voor het verdampen van wierook gebruikt wordt. €66,-

Room spray

Wil je niet constant een geur in huis maar wel af en toe kunnen sprayen is het perfect om een room spray te gebruiken.

Teint de Neige:  de kleur van sneeuw. Een parfum in de sfeer van de Belle Époque. Deonmiskenbare geur van de geparfumeerde poeders. Een zacht, intens parfum met poederige en bloemige akkoorden. 100ml, €36,-

Rose du Matin: de roos in de ochtend, zacht en sprankelend. Roos, peper en musk. 100ml €29,-

Geurolie op een brander

In plaats van wierook hars kan je ook olie verwarmen om geur te verspreiden. Patricia de Nicolai heeft veel verschillende oliën voor dit gebruik. In het bakje van de brander doe je een beetje water waar je een paar druppeltjes olie in sprenkelt. Door het te verwarmen komt de geur vrij. Denk aan Ameretto, Jasmin du Nil, Bois de Santal, Tubéreuse des Indes.

Porceleinen brander in zwart, wit en bruin €15,-, oliën  attitude lijn en de collection lijn, 15ml €13,-

Dit nieuws behoort tot het Annindriya Perfume Lounge merkdossier en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees hieronder ook de andere artikelen uit het parfumdossier.

Lees ook