shop NuFACE Trinity Face, eyes & lip microstroom beauty tool Deze beautytool op microstroom heeft een bewezen werkzaamheid op versteviging van je gezichtscontouren en vermindering van lijntjes. We hebben het getest! NuFACE is FDA-approved. Bekijken Volgens een recente Franse studie zouden vrouwen die hun lippen in de kleur hadden gezet, makkelijker door mannen benaderd dan […]

00:55 - 00:33
luistertijd 00:55 - leestijd 00:33

Volgens een recente Franse studie zouden vrouwen die hun lippen in de kleur hadden gezet, makkelijker door mannen benaderd dan zij die dat niet hadden gedaan. Het onderzoek zou zijn uitgevoerd in uitgaansgelegenheden. Volkskrantcolumnist en romanschrijver Ronald Giphart buigt zich erover.

Volgens bioloog Desmond Morris zijn vrouwenborsten voor een man surrogaat, billen om de aandacht ermee te trekken, en zijn de lippen een verklikker van hun schaamstreek. ‘Omdat schaamlippen roder worden en opzwellen bij seksuele opwinding zouden vrouwen als een soort suggestieve amuse-bouche hun lippen kunstmatig inkleuren.’

Voor het Franse onderzoek noteerden die dames die eraan meededen hoe lang het duurde voordat zij werden aangesproken – met en zonder gestifte lippen. Wat bleek? Hoe feller de kleur, hoe sneller! Volgens Giphart duidt dit erop dat mannen niet flirten met de vrouwen, maar met lippenstift…..

Lees meer op VK online.

Lees ook