shop L’Oreal Paris Infaillible 3-second setting mist De betaalbare en echt werkzame mist waarmee je foundation niet meer afgeeft! Bekijken Als het aan de schrijfster van dit nieuwe boek Face Value: The truth about beauty ligt wel. Dr. Hema Sundaram bespreekt hierin de mogelijkheden die er met aan topisch aanbrengen van anti-aging stoffen bereikt kan […]

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

Als het aan de schrijfster van dit nieuwe boek Face Value: The truth about beauty ligt wel. Dr. Hema Sundaram bespreekt hierin de mogelijkheden die er met aan topisch aanbrengen van anti-aging stoffen bereikt kan worden. In het tijdschrift Allure magazine van december 2011 wordt er veel aandacht aan besteed, aldus een nieuwsartikel op de website van de Amerikaanse vereniging van plastisch chirurgen.

DNA bescherming

De redactie van het magazine is onder de indruk van de mogelijkheden van zg. dna reparerende crèmes. Uit gesprekken met dermatologen blijkt dat het mogelijk is om enzymen aan het werk te zetten die rotte plekken in je DNA kunnen opruimen. ‘You can also use supplementary enzymes to travel into the cells and stimulate the process, paving the way for a new generation of skin products. One such formulation is Celfix Cosmeceuticals DNA Youth Recovery Facial Serum, which a researcher found to correct 40 to 50 percent of damage caused by UV rays when applied twice a day for three months.’

Botox creme

Ook wordt er gesproken over een andere upcoming trend: die van de Botox in crème vorm. We besteedden er onlangs al aandacht aan met dermatoloog Peter Velthuis. Verwacht hij nog dat het binnen twee jaar op de markt zal zijn, volgens de insiders rond dit boek is er al iets: Xeomin. We lezen: ‘It comes as a gel, which is applied by a plastic surgeon or dermatologist for 30 minutes and then wiped off. In tests on crow’s feet, 44 percent of patients reported significant improvement, lasting four months. Further, without needles, it can be used to control sweating in the hands and feet, areas in which injections are painful.’

Enzym tegen pigmentvlekken

Hoog schijnt ook de stof melanozym te scoren, wat heel goed zou werken tegen pigmentatieproblemen als melasma en uv-vlekken. Het goedje, afkomstig uit boomschimmels wordt onder andere in Elure Advanced Lightening Lotion gebruikt. Nee, niet hier te koop, maar over de plas heen wel dus. Maar of het nu echt zoveel beter is dan…wat er al is?

Nanodeeltjes in zonnebrandcreme

Tot slot wordt er nog geroepen dat de discussie rond de veiligheid van nanodeeltjes in zonnebrandmiddelen maar afgelopen moet zijn, want er is geen enkel sluitend wetenschappelijk bewijs dat ze onveilig zijn voor onze gezondheid. Zelfs de hardcore (en niet geheel onomstreden) Environmental Working Group in Amerika die toch altijd sceptisch tegenover veel cosmetisch gebruikte (synthetische) stoffen staat, is om, en wel met de begeleidende boodschap dat er geen beter werkzame, veilige zonnefilters bestaan dan die, die opgebouwd zijn uit nanodeeltjes zonnefilter.

Cosmetica religie

Goh, dat laatste vinden wij toch wel erg suf, dit is namelijk oud nieuws. Het werd in 2010 al naar buiten gebracht. We weten dat er nog altijd sceptici zijn, wij zouden het zelf prettig vinden als het gebruik van deze technologie op verpakkingen komt, zodat consumenten bewust een keuze kunnen maken passend bij hun religieus-cosmetische lifestyle (of moet ik het andersom zeggen?). Want….het laatste woord is er nog echt niet over gezegd! Op Europees niveau is er zelfs een werkgroep (Hinamox project) in het leven geroepen die het gedrag van nanodeeltjes in het lichaam onderzoekt.

Verder zijn we natuurlijk benieuwd naar het boek van dr. Sundaram. Zou er echt veel nieuws in staan? Het harde feit is tegenwoordig dat zodra een boek uit is, het nieuws alweer achterhaald is, omdat het produceren van een boek nu eenmaal tijdrovend is en de online nieuwssnelheid niet kan bijhouden (ik spreek uit ervaring). Tenzij je een boek louter elektronisch uitgeeft…dan, kun je het altijd up to date houden – tot in den eeuwigheid!

Eeuwig leven, dichterbij dan je denkt

En over die eeuwigheid gesproken: bekijk deze MSNBC nieuwsuitzending even over de mogelijkheid van bijna eeuwig leven….binnen onafzienbare tijd mogelijk? Daar komt zelfs geen pot crème meer aan te pas!

Als je wilt weten wie dr Hema Sundaram is, hier zie je haar in betoog over het nut van de Velashape tegen cellulite (een film uit 2010):

Lees ook:

Lees ook