Fougère Royale, de waarlijk iconische geur uit 1882, is vernieuwd uitgebracht in 2011 door het parfumhuis Houbigant. Het was in 1882 een ware revolutie, de eerste geur die een fougère karakter had. Daarom is deze geur de grondlegger van de Fougère geurfamilie. Fougère refereert aan  groene, frisse varens. De familie is van oudsher meer gericht […]

02:08 - 01:17
luistertijd 02:08 - leestijd 01:17

Fougère Royale, de waarlijk iconische geur uit 1882, is vernieuwd uitgebracht in 2011 door het parfumhuis Houbigant. Het was in 1882 een ware revolutie, de eerste geur die een fougère karakter had. Daarom is deze geur de grondlegger van de Fougère geurfamilie. Fougère refereert aan  groene, frisse varens. De familie is van oudsher meer gericht op ‘mannelijke’ geuren. Het is aromatisch met kruiden, specerijen, lavendel en vaak in combinatie met citrus.

De parfumeur Paul Parquet, die de geur voor parfumhuis Houbigant maakte, werkte graag met een combinatie van natuurlijke en synthetische ingrediënten. Hij gebruikte voor Fougère Royale het synthetische ingrediënt coumarin dat geïsoleerd is uit de tonkaboon.

Fougère Royale opent  met een verfrissende citrus top van bergamot die wordt gecombineerd met lavendel en kruiden. Geranium, roos, peper en kaneel vormen het hart. De basis bestaat uit amber, patchouli, tonkaboon, coumarin en eikenmos.

Na Fougère Royale zijn er vele fougère geuren uitgekomen. Voorbeelden hiervan zijn: YSL Kouros, (1981), Guy Laroche Drakkar Noir (1982), Prada by Prada for Men

De nieuw uitgebrachte Fougère Royale is aangepast door de parfumeur Rodrigo Flores-Roux, hoofd parfumeur van Givaudan. Het was voor hem een hele eer om dit parfum naar deze tijd aan te passen. Hij zei hierover: “I am absolutely thrilled, and feel extremely privileged, to have been summoned by the House of Houbigant to participate in this part of the Fougère Royale being reborn. As a perfumer, I can say this is a one-in-a-life-time gift.”

Het is een prachtig parfum dat als eau de parfum en als echt parfum, zelden het geval bij herengeuren, verkrijgbaar is.

Houbigant is een Frans parfumhuis uit 1775 dat vele parfums creëerde, waaronder het ook legendarische Quelques FLeurs l’Original.

Eau de parfum, 100ml €120,-

Parfum, verkrijgbaar in een dramatische zwart gelakte doos, 100ml €450,-

Dit nieuws behoort tot het Annindriya Perfume Lounge merkdossier en wordt zonder tussenkomst van de redactie aangeboden.

Lees ook