Luxe en goedkope eyeliner stiften getest

03:36 - 02:09
luistertijd 03:36 - leestijd 02:09

Maybelline Master precise liquid eyeliner

Beloften: ultra dun lijntje mogelijk, geen drop-out en nieuwe technologie zorgt voor extra pigment. Handige dop gaat uitdroging tegen.

Verpakking: lijkt op een stift met een jonge look door de typografie. Lange flexibele punt, schuim-viltachtig.

Resultaat: is een beetje wiebelig maar na wat oefenen trek je een mooie dunne lijn langs je wimpers. De substantie is vrij dun dus loopt snel in huidplooitjes. Goed schudden voor gebruik om het pigment goed te verdelen. Voor een goede zwarte dekking moet je een extra laagje aanbrengen. Droogt snel en met een wattenstaafje te corrigeren. De eyeliner houdt redelijk.

Prijs/kwaliteit: goed. €8,49. Shop de liner hier online.

Pupa Milana Rapid Liner Marker

Beloften: zeer snelle en precieze applicatie die perfect blijft zitten. Oogheelkundig getest, heeft een laag allergie risico.

Verpakking: prachtig modern design en formaat. De geur is verassend lekker, beetje anijsachtig. De textuur is glad, egaal en iets glanzend.

Resultaat: doordat de eyeliner als een stift werkt hoef je jezelf niet te onderbreken en kun je blijven door tekenen. De stift heeft een lange soepele punt van medium dikte. Je kunt de lijn goed in 1 keer zetten. Daardoor is corrigeren niet of nauwelijks nodig. Mooie egale lijn, iets transparant maar scherp van vorm zonder ongelijke diktes. Blijft heel goed zitten en is gemakkelijk bij te werken voor de ultieme lijn. Niet echt gemakkelijk te verwijderen.

Prijs/kwaliteit: topproduct. €14,35 Shop de liner hier online.

Shiseido Automatic Fine Liner

Beloften: precieze definitie, gemakkelijk in gebruik, automatische eyeliner pen, droogt snel, blijft lang zitten en loopt niet uit.

Verpakking: hygiënisch, gesealed verpakt. De liner is een stylish, lange, dunne pen. Handig in je make-up etui. Het afgeven van inkt via de kwast moet geactiveerd worden door op de achterkant van de pen te drukken. De inkt lijkt op Oost-Indische inkt, niet dik en romig maar zeer fijn van samenstelling.

Resultaat: het duurt even om op te starten en de juiste klikdosering te vinden. Maar zelfs voor de meest onhandigen onder ons is dit de ideale eyeliner. Zonder enige moeite trek je een lijn van binnen naar buiten of waar je wilt. De inkt is bescheiden dekkend ideaal voor overdag. Een favoriet.

Prijs/kwaliteit: een favoriet! €32.00 Shop de liner hier online.

L’Oréal Superliner black diamond

Verpakking: fijne vormgeving met een goede grip. Hij heeft een lichte geur die snel verdwijnt. Schuim-viltachtig uiteinde met een goede lengte. Niet te lang en daardoor precies flexibel genoeg en om gemakkelijk aan te brengen.

Resultaat: geeft niet in 1 keer een goede gelijkmatige kleurdekking. Goed schudden voor gebruik en een extra laagje aanbrengen. Heeft een lichte glitter, wat heel mooi is voor ‘s avonds. De eyeliner droogt snel en blijft goed zitten. Je moet alleen niet in je ogen wrijven, dan komen er deeltjes vanaf.

Prijs/kwaliteit: goed. €11,39. Shop hier online.

Bekijk ook deze tuturial met Lydia le Loux voor het aanbrengen van je eyeliner:

[media id=153 width=620 height=350]

Ook met dank aan eyelinerfans Xaviera en Mylene die meegetest hebben!

Kijk hier voor meer artikelen van Lydia of haar favoriete kerstlook van 2011.

 

Lees hier meer over de eyeliner:

Lees ook