shop Scarban siliconenverband voor je borst of andere littekens Littekens na een operatie genezen echt prachtig met de hulp van siliconenverband. Dit is zelfklevend pleister met een siliconen laagje. Het helpt om vochtverlies tegen te gaan en druk te geven voor gladde wondgenezing. Bekijken Vraag aan tien vrouwen welke foundation ze gebruiken en je krijgt […]

03:47 - 02:16
luistertijd 03:47 - leestijd 02:16

Vraag aan tien vrouwen welke foundation ze gebruiken en je krijgt tien verschillende antwoorden. Da’s ook niet vreemd – er zijn honderden foundations te koop, in alle denkbare kleuren, structuren, soorten en maten, dus de juiste vinden kan nog wel eens een fustrerend klusje zijn. Als je op zoek bent naar een goede foundation is het slim om je, voor je gaat winkelen, even te verdiepen in wat er allemaal is en welke foundation het beste bij jou past. De meeste foundations zijn gemaakt voor een specifiek huidtype, dus is het ook handig als je weet welk huidtype je hebt voordat je een foundation aanschaft. En heb je eenmaal de juiste foundation, dan is het ook zaak dat je hem vakkundig opbrengt.

Kevin Bennett, een Amerikaanse visagist, winnaar van twee Emmy Awards en oprichter van het make-upmerk MADE NYCBennett, geeft zes zinnige tips over de juiste foundation, hoe je hem opbrengt en hoe je hem de hele dag mooi houdt.

  1. Je huidtype is van groot belang bij het kiezen van een foundation. Maar of je nou een droge, vette, onzuivere of rijpere huid hebt: ik raad altijd een foundation op siliconenbasis aan. Die blijft mooi aan de oppervlakte van de huid liggen en trekt niet in, waardoor hij rimpels of andere oneffenheden camoufleert en niet benadrukt.
  2. Ik ben geen voorstander van poederfoundations. Ze zijn weliswaar makkelijk in het gebruik en eenvoudig mee te nemen in je tas, maar een goede vloeibare foundation ziet er altijd natuurlijker uit  en geeft een veel mooiere dekking. Hij trekt ook niet in rimpeltjes, waardoor die niet geaccentueerd worden.
  3. Breng foundation altijd aan met een sponsje of een borstel. Zorg er voor dat je een sponsje hebt dat niet van latex is gemaakt. Ik breng foundation altijd deppend aan met een watje en werk ‘m uit met een schone kwast op spons. Door een watje te gebruiken voorkom je dat er bacteriën of andere vuil in je foundation terecht komen. Het is ook zuiniger dan direct met een kwast of sponje aan de slag te gaan.
  4. Om donkere kringen te camoufleren breng je een beetje concealer aan en daaroverheen breng je voorzichtig wat foundation aan. Meng alles goed maar voorzichtig met een kwast. Eventueel kun je tijdens het proces nog wat extra concealer of foundation aanbrengen, zo lang de twee maar heel goed gemengd worden tot één geheel.
  5. Zorg er voor dat je foundation vloeiend verloopt in je halslijn. Niets is erger dan een make-up die ergens bij de kin en kaaklijn ineens ophoudt. Zorg er voor dat je altijd wat kleine stukjes vloeipapier bij je hebt. Dep er voorzichtig je gezicht mee en je foundation is weer helemaal fris, omdat het papier het overtollige vet opneemt. Het mooie is dat met die methode je make-up gewoon intact blijft. En het is veel beter dan voortdurend bijpoederen, want dat levert alleen maar een lelijk, vlekkerig en gekoekt resultaat op.
  6. Wees niet bang om advies te vragen. Zie je op een feestje een vrouw met een prachtige make-up, vraag haar gewoon welke producten ze gebruikt en wat haar techniek is. De meeste vrouwen zullen dat zien als een compliment en vinden het leuk om hun geheimen te delen.

En zo heeft elke make-upartist zijn of haar eigen tips:

Lees ook