Een heerlijke kus voor jonge meiden

03:47 - 02:16
luistertijd 03:47 - leestijd 02:16

Valentino Valentina parfum

Als ik de nieuwe geur Valentina van Valentino probeer te omschrijven, dan denk ik in termen zoals “lief, schattig, speels en grappig”. Het heeft iets Barbierachtig en is daarom zeer geschikt voor jonge meiden. Zelfs de flacon doet me denken aan een gestileerde vormen van een deftige dame met een hoedje en een chique opgepompte jurk die versierd is met bloemen. Als een soort schattige karikatuur op hoffelijke gebruiken. Heel grappig en speels. Maar de kleuren en de bloemen op de flacon zijn een verwijzing naar de poederachtige modetinten en het veelvuldige gebruik van fladderende rozetjes in de wintermode van Valentino.

Net als de Valentina-girl (gespeeld door een Deens model Freja Beha), die ik vervolgens in de reclame ontmoet. Ondeugend op een heel lieve manier, probeert ze de belemmerende norse wereld van haar familiehuis te ontsnappen om zich vervolgens over te geven aan de avonturen van de nacht en kleine pleziermomenten van het leven. Ergens een beetje naïef, maar ontzettend lief gepresenteerd, zodat ik de glimlach op mijn gezicht niet kan verbergen.

En precies dezelfde stemming kom ik ook in de geur tegen. Het is een soort geur die iedereen vast lief en leuk zal vinden – net als de onschuldige ondeugendheid van Valentina. Een veilige keuze voor een jong meisje, die nog op zoek is naar haar eigen stijl. Gemaakt door een duo van neuzen Olivier Cresp and Alberto Morillas. Ze hebben allebei prachtige creaties in hun portfolio, waaronder de hits cK One van Calvin Klein en Ange ou Demon van Givenchy.

Maar wie is Valentina en wat verbergt ze achter haar glimlach?

Haar adem is fris en zoet en haar lippen ruiken naar aardbei. Ontzettend verleidelijk en uitnodigend om te kussen. En als je haar kust, dan proef je een zeer subtiele smaak van truffels, die ze onlangs heeft gegeten. Een kleine hint naar haar afkomst, waar truffels regelmatig worden gegeten.

Haar hart is gevuld met de geur van sensuele witte bloemen. Jasmijn, oranjebloesem en tuberoos vormen een onschuldig wit boeket. Maar elk van deze tropische bloemen heeft ook een verborgen facet van verleiding, sensualiteit en diepe passie. Het Italiaanse temperament van Valentina wordt hierdoor goed in de kaart gebracht. Haar hart klopt heel snel en dat kan je goed voelen als je haar in je armen neemt. En als je in haar ogen kijkt, dan zie je ongekende dieptes van haar lieve ziel weerspiegeld in de zoete amber, hout en de sluier van de witte musk.

Het parfum is lineair, wat wil zeggen dat het zich niet trapsgewijs met een top-, midden- en basisnoot aan je openbaart. Alle aanwezige geurnoten komen tegelijkertijd tot uiting. De sterkte is ook gemiddeld – de geur is duidelijk aanwezig, maar niet overheersend. Op mijn huid brengt Valentina mij terug in mijn kindertijd, waar ze als moeder koekjes bakt voor mij. De bijzondere illusie van de geur van vers gebakken koekjes die ontstaat doordat mijn huid de zoete noten in een geur vaak neigt te versterken. En weer merk ik de glimlach op mijn lippen als ik aan deze geur ruik. Deze keer door de lieve herinneringen, die Valentina diep in mijn geheugen wist te vinden.

En nu ben ik zeer benieuwd welke lieve verassingen heeft Valentina voor jou in petto als je deze geur op doet…..

En als je een vergelijkbare geur zoekt voor de afwisseling, dan denk ik dat Miss Dior Chérie heel goed gezelschap is.

Lees ook