Zes dagen later zie ik nog resultaat!

07:27 - 04:28
luistertijd 07:27 - leestijd 04:28

Fan als ik ben van het concept van het merk Pascaud waarvan top beauty-innovator Mardge Pascaud de oprichtster is, de producten van dit merk en de diverse behandelingen, houd ik de nieuwtjes daarvan altijd scherp in de gaten.

Zo las ik enige tijd geleden voor het eerst over de passage massage; een nieuw ontwikkelde massage van Pascaud en betreurde het feit dat er in mijn directe omgeving geen Pascaud salon was. Groot was dan ook mijn genoegen toen bleek dat pas drie maanden geleden een Experience salon in de buurt is geopend! Nog leuker werd het toen ik voor Beautyjournaal deze massage mocht uit gaan proberen.

Getest Pascaud Passage massage & Mac Vision huidanalyse + L3 Laser

Skin Experience zit in de binnenstad van Goes in een mooi pand waarin de producten van Pascaud smaakvol zijn uitgestald. Ik word vriendelijk ontvangen door eigenaresse Jessica Goedegebure. Omdat er steeds mensen binnenlopen voor meer informatie en advies gaat de stagiaire alvast met mij aan de slag. Mijn gegevens worden opgenomen voor de Mac (Multi Analysis Center) Vision huidanalyse. Hierbij wordt een analyse van de huid gemaakt, afgezet tegen de leeftijd waardoor direct duidelijk is waar verbetering mogelijk is en hoe dat het beste bereikt kan worden. Bekijk deze film voor het volgen van zo’n huidanalyse.

Gemeten werd o.a. vocht- en talggehalte (beide normaal) en de elasticiteit die boven normaal was, dat is natuurlijk goed nieuws. Wel heb ik nogal veel pigmentvlekjes en grove poriën die als rode puntjes zichtbaar werden. Jessica legde later uit dat als –bijvoorbeeld na een kuur- de poriën kleiner zijn geworden, de nu rode puntjes dan zichtbaar zijn als groen. Je kan dus echt de voortuitgang meten.

Ook is de MAC super om te bepalen welke behandelingen de meeste verbetering zullen geven, alsmede om een op de klant toegemeten productadvies te geven.

Aan de hand van de huidanalyse zou mij eerst een viertal melkzuurbehandelingen geadviseerd worden, oplopend van 15% tot 50% om des te meer profijt te hebben van de daaropvolgende kuur met de passagemassage die dan 6 weken achter elkaar gegeven zou worden. Alsmede een kuur met de L3 koud laser die ook weer een opbouw zou hebben in een aantal keren en in sterkte 1 t/m 10 wat een soort work-out voor de huid is met een ‘blijvend’ effect. Eén behandeling per twee maanden volstaat dan om het resultaat te behouden. Terwijl de L3 behandeling die ik nu krijg op stand 7 gedaan gaat worden en het effect daarvan een paar dagen zal aanhouden om dan langzaam weg te ebben.

Maar de bedoeling is om de passage massage te ervaren dus krijg ik een aangepaste behandeling.

Na het reinigen van de huid, gevolgd door extra reiniging met de ‘skin-clean’, begint
Jessica met een melkzuurpeeling van 15% op de helft van mijn gezicht. Ze houdt het effect goed in de gaten en al na enkele minuten wordt het er al weer afgehaald en geneutraliseerd.

 

Ze laat me het verschil tussen rechts en links zien. Duidelijk zichtbaar schoner, en minder diepe rimpeltjes.

De passage massage begint met het rollen van warme, roze bollen over mijn gezicht. Het voelt alsof de huid daardoor iets omhoog komt, meerolt met de bollen. Dan de massagegrepen die best pittig zijn. Om goed grip te hebben heeft Jessica nu handschoenen aan, anders zou de huid wegglijden. Nu heb ik een stevige huid die wel wat kan hebben, bij een dunnere huid zullen de grepen voorzichtiger zijn.

De grepen lijken een beetje op die gebruikt worden voor het bindweefsel bij polariteitsmassage, het oprollen van de huid en de ‘vlindergreep’ waarbij tussen twee handen de huid samengeduwd wordt. De massage word passage massage genoemd omdat het de opperhuid passeert en werkt op het onderliggende bindweefsel. Het verbetert de doorbloeding in het bindweefsel waardoor de aanmaak van collagene- en elastine vezels wordt gestimuleerd en verklevingen worden opgeheven. Afvalstoffen worden afgevoerd (je krijgt ook het advies mee om de rest van de dag veel water te drinken) en rimpels en littekens worden minder zichtbaar doordat de huid gestimuleerd wordt. De massage werkt celvernieuwend, de huid gaat er jonger en steviger uit zien.

Voor dit soort voordelen heb je wel iets over en het is zeker niet zo dat het pijn doet, maar gevoelig is het wel. Zeker op sommige plaatsen; volgens Jessica zijn dat verklevingen. Ik vroeg me al af wat er bedoelt werd met ‘het vergt iets meer van de cliënt maar na zes weken is het effect te vergelijken met een soft-lifting behandeling’ Bij mij was daardoor het idee ontstaan dat er wellicht thuis ook ‘iets’ gedaan moest worden. Maar het slaatsimpelweg op de massage op zich.

Na de  ‘grepen’ volgt een relaxende massage waarna blauwe bollen in beeld komen die écht koud zijn. Ik begin een nieuw beeld te vormen over het begrip doorbloeding.

Dan krijg ik nog een behandeling met de L3 laser, die voelt als een gladde, keramische schijf, aangenaam. Tot slot wordt een oogcrème (natuurlijk ook van Pascaud) en de nieuwe Vernix Caseosa crème aangebracht, die normaal niet voor mijn huid geschikt zou zijn maar na deze behandelingen heel prettig aanvoelt.

Dan pas mag ik weer in de spiegel kijken en ben ik blij verrast door het resultaat. Al zie ik het pas echt goed thuis, in mijn eigen spiegel, en dat komt heus niet omdat ik dan mijn lenzen uit heb en beter van dichtbij kan zienJ)

Maar eerst nog make-up, want zonder mag ik de zaak niet uit. En dus krijg ik een dag make-up van Pupa, een merk dat Skin Experience ook heeft. Ik verbaas me over de houdbaarheid van de oogschaduw, meestal zit die binnen de kortste keren niet meer netjes maar deze moet ik er ’s avonds afhalen.

Rona concludeert:

En wat ben ik blij met het resultaat van de behandeling! Mijn huid ziet er heel levendig uit, stralend en jonger en voelt ook steviger en voller aan. De pigmentvlekjes zijn lichter, rimpeltjes minder diep en de kaaklijn is iets steviger. De volgende ochtend zie ik dat ook mijn bovenlip voller is en een mooie glans heeft en rond mijn ogen is de huid iets strakker. Het meest blij ben ik met de lijn die loopt van mijn mondhoek naar de kin, die is echt minder diep en met de iets fijnere poriën naast mijn neus. Onder mijn linker oog is een heel lichte zwelling te zien en het is een beetje gevoelig maar dat trekt in de loop van de dag al weg.

Al met al een geweldig resultaat wat nu (zes dagen later) nog steeds goed zichtbaar is. Ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat een kuur van een combinatie van deze behandelingen een echt wow-effect geeft.

Lees ook