Afgelopen donderdag publiceerde de kortingsgigant Groupon een aanbieding voor een schaamlipcorrectie via een niet nader genoemde Haarlemse kliniek, aldus de Volkskrant zaterdag 26 november 2011.

01:01 - 00:36
luistertijd 01:01 - leestijd 00:36

Afgelopen donderdag publiceerde de kortingsgigant Groupon een aanbieding voor een schaamlipcorrectie via een niet nader genoemde Haarlemse kliniek, aldus de Volkskrant zaterdag 26 november 2011.

Je kon een schaamlipcorrectie ondergaan voor de helft van de prijs, te weten 999 euro. Er kwamen drie klachten binnen bij Groupon en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie liet weten dit soort acties af te keuren. ‘Het is geen goede ontwikkeling als economische motieven worden gebruikt om mensen in de operatiekamer te krijgen.’

Ook zou in de richtlijn voor plastische chirurgie staan dat mensen een afkoelperiode moeten krijgen tussen het eerste consult en de ingreep.

Volgens Groupon werken dit soort acties. Er is ook eens een borstcorrectie aangeboden ‘en daar kwamen honderden aanmeldingen op’. Met de actie voor de schaamlipcorrectie heeft Groupon ook voor ogen gehad om het taboe te doorbreken bij vrouwen hiervoor. Wie overigens toch besluit geen gebruik te willen maken van de aanbieding, krijgt zijn geld terug.

Lees ook