Klinieken Marketingtrends Operatietechnieken Zakenpraat

Schaamlipcorrectie met Groupon kortingsactie?

Afgelopen donderdag publiceerde de kortingsgigant Groupon een aanbieding voor een schaamlipcorrectie via een niet nader genoemde Haarlemse kliniek, aldus de Volkskrant zaterdag 26 november 2011.

Je kon een schaamlipcorrectie ondergaan voor de helft van de prijs, te weten 999 euro. Er kwamen drie klachten binnen bij Groupon en de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie liet weten dit soort acties af te keuren. ‘Het is geen goede ontwikkeling als economische motieven worden gebruikt om mensen in de operatiekamer te krijgen.’

Ook zou in de richtlijn voor plastische chirurgie staan dat mensen een afkoelperiode moeten krijgen tussen het eerste consult en de ingreep.

Volgens Groupon werken dit soort acties. Er is ook eens een borstcorrectie aangeboden ‘en daar kwamen honderden aanmeldingen op’. Met de actie voor de schaamlipcorrectie heeft Groupon ook voor ogen gehad om het taboe te doorbreken bij vrouwen hiervoor. Wie overigens toch besluit geen gebruik te willen maken van de aanbieding, krijgt zijn geld terug.

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

6 reacties

  • @gerti, ik denk dat dat alleen maar afneemt door het dictaat van de gehele lifestyle industrie. ik las van de week ook dat jongeren na het gymen niet meer willen douchen omdat ze hun lichaam niet naakt aan elkaar willen tonen. in dat artikel werd ook melding gemaakt dat jongeren steeds meer het gevoel hebben dat ze aan een bepaald ideaal moeten voldoen, alles moet perfect zijn. daarnaast vermoed men ook in dit geval dan, dat de druk van de allochtone (ik haat dat woord trouwens) cultuur toeneemt, waarbij het not done is om je lichaam te bloot te geven – de schaamtecultuur.

    op welke dag stond het in de volkskrant?

  • Er heeft erna een artikel on de Volkskrant gestaan en het blijkt dat deze vrouw er inderdaad last van heeft gehad dat ze ermee op tv geweest is.
    Dan verlang ik terug naar de help-rubriek van de Viva waarin het ‘probleem’ van grote binnenste schaamlippen vaker besproken werd. Bij 1/3 van de vrouwen zijn ze groter dan de buitenste schaamlippen. Wanneer leren we ons eigen lichaam accepteren?

  • bizar zeg. wij hebben recentelijk ook geprobeerd een film over dit onderwerp te maken, heel discreet allemaal ook om reden van een echt serieus probleem, maar de patiente vond het uiteindelijk ongelofelijk moeilijk dat het gefilmd zou worden, ook al was zij en haar stem totaal niet te zien of te horen. dus wie zich hiervoor leent, zo en publique….fascinerend.

  • Wat ik ook treurig vind, dat ze bij ‘Dit is mijn lijf’, de Nederlandse versie van ‘Genante Lijven’, een schaamlipcorrectie hebben laten zien bij een vrouw die een normale vagina had. Notabene in diezelfde week lieten ze bij ‘Genante lijven’ een correctie zien van een schaamlipverkleining waarbij ze te veel weefsel weggehaald hadden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.