De mannen zeggen: een succes!

04:56 - 02:58
luistertijd 04:56 - leestijd 02:58

L’Oréal Men Expert Vita Lift 5 

Ik was van plan om de nieuwe Vita Lift 5 van L’Oréal Men Expert zelf uit te testen, maar dat pakte anders uit. Ik zette net de twee producten, een gezichtscrème en een oogroller, in de badkamer, toen m’n man thuiskwam. “Alweer nieuwe potjes?”, vroeg hij.  Ik legde uit dat ik weer een test voor Beautyjournaal ging doen. “Nee”, zei hij. “Deze wil ik testen.”

Ik vond  het een goed idee. Ik smeer al door mijn verregaande beroepsdeformatie zo veel verschillende dingen op m’n gezicht, ik zie soms de door de bomen het bos niet meer. Likje zus, likje zo, scrubje hier, peeling daar. Nieuw masker op de markt? Meteen proberen. Nieuwe oogcrème? Meteen testen. Het is misschien soms wat veel – die vraag ‘alweer nieuwe potjes’ komt echt niet uit de lucht vallen. Michel, want zo heet mijn man, is ook precies de goede persoon om deze nieuwe producten te testen. Hij is 33, ziet er jong en stralend uit maar begint zo zoetjesaan de eerste tekenen van huidveroudering te vertonen. De eerste kraaienpootjes laten zich zien, de huid wordt iets slapper en de neus-lippenplooi wordt wat dieper. Allemaal niks ernstigs, maar 25 is hij niet meer. Hij is precies de doelgroep waar L’Oréal Men Expert zich met deze nieuwe producten op richt.

En wat voor hem, en tal van mannen, ook ideaal is: de twee producten zijn eenvoudig in het gebruik. Na het douchen en scheren de crème op het gezicht en de hals aanbrengen en klaar. De roller kan rond de ogen gebruikt worden om wallen en kringen tegen te gaan en om vermoeidheid te bestrijden. Die gaat voortaan in z’n tas en mee naar kantoor.

Hubbie van Hans

Wat gaat hij testen? De nieuwe Vita Lift 5 producten bevatten volgens het persbericht een krachtige anti-veroudering cocktail. Die bestaat uit Pro-Retinol, wat in alle L’Oréal skincare zit, en celvernieuwing een boost moet geven en fijne lijntjes en rimpels moet doen verminderen. Caobromine, een extract uit het omhulsel van cacaobonen, is toegevoegd vanwege z’n vochtafdrijvende eigenschappen. Gist extract moet de vermoeide huid waarvan het metabolisme vertraagd is te stimuleren en steviger te maken. Tevens moet het de aanmaak van collageen en elastine bevorderen. LHA, oftwel beta-lipohydroxy zuur, is een nieuw deviraat van salicylzuur dat is toegevoegd omdat het een exfoliërende werking heeft en de poriën vrij maakt. Tot slot bevat de cocktail ginseng, dat de huid minder grauw moet maken en tevens een anti-oxiderende werking heeft.

Al met al een indrukwekkende cocktail, zeker voor zo’n betaalbaar mass-market product voor mannen. L’Oréal neemt de mannenhuid serieus – chapeau!

De producten bevallen. Michel smeert elke ochtend na het scheren en douchen braaf de dagcrème op en meldt al meteen dat hij ‘m lekker fris vindt. De oogcrème vereist wat meer aansporing, het zit nu eenmaal niet in z’n systeem om regematig met een rollertje over de huid rond z’n ogen te gaan. Maar hij moet toegeven: ook dit product vindt hij prettig. Na een week is hij het gewend en grijpt hij er regelmatig naar. Daar waar hij meestal naar het potje grijpt dat er toevallig staat, vraagt hij nu of ik, als het op is, een nieuwe pot voor ‘m kan regelen. Hij vindt ‘m echt lekker.

Hans concludeert – voor Michel…

En werkt ‘t? Da’s altijd lastig te zeggen over de huid van een ander. Aan hem moet je het niet echt vragen, hij heeft geen flauw idee of ze huid slap of stevig is en op rimpels let hij niet. Mannen… Gelukkig let ik er wel op, en ik zie na een paar weken dat z’n huid er beter uitziet. Fris, helder, mooi glad en schoon. Het lijkt er op dat de kleine kraaienpootjes rond z’n ogen wat zachter zijn geworden, al zijn ze er natuurlijk nog wel. Gelukkig, want ze geven z’n kop karakter. Maar ze zijn zachter en iets minder prominent, en dat is mooi meegenomen.

De conclusie van zowel Michel als ik: de producten van L’Oréal Men Expert Vita Lift 5 zijn een succes. Ze verbeteren de conditie van de huid zichtbaar en doen gewoon goed hun werk. Het zijn producten zonder poespas, wat perfect is voor mannen die wel hun huid willen verzorgen maar geen zin hebben in een hoop gedoe.

Lees ook