shop The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Serum The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% Serum hoort in elke huidverzorging! Pakt zonschade aan zoals rimpels en pigment, en zink remt de talgproductie iets, en de grove poriestructuur. Bekijken Volgens een nieuwe studie van Harvard-Yale zijn producten die worden vast gehouden door een hand met […]

01:13 - 00:44
luistertijd 01:13 - leestijd 00:44

Volgens een nieuwe studie van Harvard-Yale zijn producten die worden vast gehouden door een hand met donkere huidskleur minder verkocht op eBay.  Dit meld Iconoculture.com

Onderzoekers veilden goed geprijsde honkbalkaartjes, de ene vast gehouden blanke handen, de andere vast gehouden door donkere handen. Wat bleek? Van de kaarten die werden vastgehouden door donkere handen werd 20% minder verkocht ten opzichte van kaartjes die werden verkocht door een blanke hand. Het effect werd nog groter voor kaarten met niet-blanke spelers erop afgebeeld (Good.is, 10 november 2011).

Dit soort online vooroordelen zijn al eerder getest: in 2010 ontdekte het Stanford Institute for Economic Policy Research dat bij de verkoop van iPods door middel van online advertenties (bijv. Craigslist) zwarte verkopers minder reacties kregen, minder contant geld aangeboden kregen en in het algemeen lagere offertes. ( USA Today, 30 juli 2010).

Kopers in de Stanford studie gaven ook aan minder vertrouwen te hebben in zwarte verkopers. 17% meer kopers correspondeerden niet onder hun echte naam, 56% meer kopers gaven aan weinig te zien in het doen van betalingen op afstand en 44% meer kopers gaf aan geen vertouwen te hebben in aankopen via de post.

Lees ook