Mannen van boven de 60 halen hun parfumloze jeugd in.

01:15 - 00:45
luistertijd 01:15 - leestijd 00:45

Mannen van boven de 60 halen hun parfumloze jeugd in. Dit blijkt uit een Engels onderzoek. Bovendien blijkt ook de parfumvoorkeur van de oudere man anders te zijn. Hoe sterker het luchtje, hoe beter, aldus Cosmetics design-europe.com

Volgens het onderzoek, dat werd uitgevoerd door de Britse retailer Debenhams, verzwakt het reukvermogen naarmate je ouder wordt. Dit resulteert erin dat ouderen graag sterkere parfums dragen. Maar nog iets anders speelt een rol bij het uitbrengen van dit nieuwsbericht: die zestigjarige man is van huisuit niet gewend geweest om geurtjes te dragen, terwijl een tiener van 14 tegenwoordig al verschillende flessen in zijn kamer heeft staan. De meeste mannen in deze leeftijdsgroep (77%) beweerde in het onderzoek alleen aftershave te dragen en pas vanaf een leeftijd van 30 jaar.

Tijden veranderen

Als de parfumtrend voor mannen doorgroeit en het steeds meer geaccepteerd wordt dat mannen dagelijks parfum dragen, dan denkt de Britse retailer dat mannen die geboren zijn in 1951 en daarvoor hun tijd willen inhalen en ‘zichzelf overspuiten’. 56% Zegt maar liefst drie keer per dag parfum op te spuiten, meer dan elke andere leeftijdsgroep.

(Sanne Cheret)

Lees hier meer over mannen & parfum

Lees ook