shop La Roche-Posay Anthelios Mineral One spf 50 La Roche-Posay Anthelios Mineral One spf 50 bevat alleen titaandioxide en kleurpigmentjes. Heerlijk als dagbescherming en make-up. In 5 kleuren. Bekijken Dit palet van Make Up For Ever (ook wel MUFE) is Smoky genoemd. Het acht kleuren tellende palette zou dus uitermate geschikt moeten zijn voor het […]

03:50 - 02:18
luistertijd 03:50 - leestijd 02:18

Dit palet van Make Up For Ever (ook wel MUFE) is Smoky genoemd. Het acht kleuren tellende palette zou dus uitermate geschikt moeten zijn voor het maken van smoky eyes. Ik nam de proef op de som.

Ik had al vaker foto’s van het palette gezien, dus toen ik het thuis kreeg was ik enigszins verbaasd over het formaat ervan. Het is kleiner dan ik had verwacht, het past qua lengte ongeveer in mijn niet zo grote hand. Het is door het formaat wel praktisch mee te nemen als je op reis gaat.

De glanzend zwarte verpakking is gedecoreerd met de naam van het palette en de naam van het merk, met door de letters “smoky” twee smoky opgemaakte ogen. Het ene open, het andere dicht. Een leuk detail.

Er is gekozen om ook wat lichtere kleuren aan het palette toe te voegen, een wat mij betreft goede keuze. Zo kun je met alleen dit palette een complete look maken, ook weer handig als je op reis bent. De kleuren zijn: Deep Plum Shimmer, Metallic Navy Blue, Peacock Green, Metallic Copper, Metallic Taupe, Yellow Beige en White Shimmer.

Voor de oogschaduwkleuren tref ik twee kwastjes aan. De kwaliteit van deze kwastjes is rondom slecht, hoewel ze van natuurhaar gemaakt zijn, door een specialist: Dany Sanz, aldus Make Up For Ever. Ik zeg dit niet graag, maar ik meen het helaas wel. Ik snap het ook niet. Het palette is niet echt goedkoop, dus voeg dan òf goede kwasten toe, òf helemaal geen kwasten. Fervent make-up gebruikers nemen toch meestal hun eigen kwasten en de dames (of heren) die geen kwasten in hun bezit hebben moeten werken met dat wat erbij zit.

Meestal is bij oogschaduwpalettes de pigmentatie van donkere kleuren erg goed en die van lichtere kleuren niet om over naar huis te schrijven en dat verwacht ik ook bij het Smoky palette. Ik ben dus uitermate verbaasd als dit niet het geval blijkt te zijn, het is zelfs andersom. De lichte kleuren zijn prima, mooi zelfs, maar de donkere kleuren stellen me teleur.

Ik heb de swatches  op mijn huid zonder oogschaduwbasis gemaakt. Het aanbrengen van een basis maakt wel wat verschil, maar nog steeds zijn de donkere kleuren niet indrukwekkend.

Elly concludeert:

Als je van plan was om er een smoky eyes mee te maken, dan heb je aan deze palette een harde dobber. Als dit je doel is, zou ik aanraden om verder te zoeken naar beter gepigmenteerde kleuren.

Wel vind ik het palette heel geschikt voor dames die nog niet zo’n grote make-up collectie hebben en een veelzijdig palette willen aanschaffen. Met dit palette kun je namelijk zowel een aantal neutrale looks als wat donkerdere looks maken. Ik maakte een aantal voorbeelden, waaronder ook een groene smoky eye die door flink kleur opbouwen uiteindelijk toch niet verkeerd is (denk ik).

Make Up For Ever wordt in Nederland bij Sephora verkocht voor €39,50. Voor de acht kleuren die je ervoor krijgt is de prijs vrij gangbaar, het komt neer op nog geen €5,- per kleur.

Heb je al wat make-up en wil je iets extra’s dan raad ik je aan om verder te zoeken, maar begin je net en heb je nog niet zoveel kleuren in je collectie dan is dit palette een echte aanrader. Ook voor onderweg of op reis is het een veelzijdig palette waardoor je niet veel mee hoeft te nemen.

Lees hieronder meer reviews van Elly.

Lees ook