Comme des Garçons doet het opnieuw. Na parfums te hebben gemaakt met de geur van nagellak, metaal en verbrand rubber, lanceert het Japanse modemerk nu een parfum met daarin toetsen van bruin plakband en industriële lijm! Comme des Garçons, het nieuwe parfum van het gelijknamige Japanse modehuis, breekt, om het zachtjes uit te drukken, met een hoop parfumtradities.

01:59 - 01:11
luistertijd 01:59 - leestijd 01:11

Comme des Garçons doet het opnieuw. Na parfums te hebben gemaakt met de geur van nagellak, metaal en verbrand rubber, lanceert het Japanse modemerk nu een parfum met daarin toetsen van bruin plakband en industriële lijm!

Comme des Garçons, het nieuwe parfum van het gelijknamige Japanse modehuis, breekt, om het zachtjes uit te drukken, met een hoop parfumtradities. Tenslotte kiezen de meeste parfumeurs nog steeds voor steeds weer andere mixen van bloemen, kruiden, hout en specerijen, aangevuld met de nodige synthetische geurstoffen. Comme des Garçons gaat echter een flink aantal stappen verder en komt op de proppen met een parfum waarin geurtoetsen van bruin plakband, industriële lijm en aldehyde en geöxideerde bloemen de dominante ingrediënten zijn. Om de geur mooi af te maken hebben ze ze wel gecombineerd met meer traditionele ingrediënten als meidoorn, seringen en musk.

Het klinkt vreemd, het klinkt niet echt lekker, maar het is het wel. De Franse PR-dame van Comme des Garçons was zo lief om me een fles toe te sturen en ik moet zeggen: hij is erg lekker. Heel vreemd, maar heel lekker en heel lastig te omschrijven. Volgens Comme des Garçons ruikt het parfum naar een niet bestaande bloem die is verpakt in een flacon die is geïnspireerd op een afgedankte plastic fles. Het merk spreekt zelf van een ‘geur die niet kan bestaan in een fles die niet mag bestaan’.

De fles mag dan op een afgedankte plastic fles zijn geïnspireerd, hij ziet er prachtig uit. De fles is bij aankoop verpakt in een gesealde plastic zak en die zit weer in een strakke witte doos. Erg mooi en erg verantwoord allemaal.

De geur kan zowel door mannen als vrouwen gedragen worden en is verkrijgbaar vanaf december 2011.

Lees ook