shop Dermalogica Phyto-Nature Firming Serum Het mooiste egaliserende en verstevigende serum dat we nu kennen! Monique is erg onder de indruk van het prachtige huideffect en de verzachtende, voedende eigenschappen. Bekijken Denk je dat het modeleven stopt op je 25ste? Dan heb je het echt mis. Redacteur Debby heeft op internet twee geweldige websites ontdekt […]

04:06 - 02:28
luistertijd 04:06 - leestijd 02:28

Denk je dat het modeleven stopt op je 25ste? Dan heb je het echt mis. Redacteur Debby heeft op internet twee geweldige websites ontdekt van fashionistas die ver boven de 50 zijn. They are hot & happening.

Advanced Style

Het blog Advances Style is opgericht door Ari Seth Cohan. Hij struint de staten van New York af, opzoek naar de ‘most stylish and creative older folks’. Hij vindt dan ook dat je respect moet hebben voor ouderen en dat deze dames en heren je zeker nog wat kunnen leren over het genieten van het leven. Daarnaast zegt hij:’ Advanced Style offers proof from the wise and silver-haired set that personal style advances with age’. Wij zijn het daar natuurlijk helemaal mee eens, daarom een aantal heerlijke voorbeelden van deze website.

Deze dame is 90 jaar en draagt geweldige vintage kleding. Zelf zegt ze over haar style:’ Everything I am wearing is old, but I know what looks good on me. I have a three way mirror, I get dressed up and play’.

 

 

 

 

De vrouw hieronder draagt vintage YSL, dat ze 20 jaar kocht bij Bergdorf Goodman. Het staat haar nog steeds geweldig. Zelf zegt ze over haar style filosofie:’ First of all, whatever is inside of you, you have to believe in beauty. Beauty is harmony and harmony is the whole purpose of the universe’.

Harmonie is een terugkerend thema op de website, zo zegt de 72 jarige Zoya: ‘Everything must come together organically in harmony’. Ze definieert haar eigen style dan ook voornamelijk als een merk. Ze zegt:’I’m my own brand, a little bit Chanel, a little Zoya’. Zoya draagt nog altijd zwart, tegen alle tuttige moderegels in. Thank god….

De laatste dame van Advanced Style die ik met jullie wil delen is Ruth. Deze vrouw is 100 jaar en heeft meer ‘pit’ dan de gemiddelde dertiger. Ze doet fanatiek aan pilates en ging recentelijk nog met haar geliefde op een cruise naar de Bermuda eilanden. Haar motto is dan ook om elke dag te vieren en niet naar de kalender te kijken.

Ze houdt van simpele kleding met mooie accessoires. Haar ultieme style tip is: ‘If you want to look this good when you are 40, start when you are 20’.

Bekijk ook de video waar Ruth haar advies deelt met de wereld.

Natuurlijk zijn er veel meer geweldige grand ladies en leuke video’s op de site te vinden. Bezoek de site en geniet van het vooruitzicht om 100 jaar te mogen worden en modieus door het leven te gaan. Naast de site is er ook een heel mooi boek beschikbaar die je kunt bestellen via Amazon.

Idiosyncratic Fashionistas

De tweede geweldige website is het blog van de Idiosyncratic Fashionistas. Idiosyncratic Fashionistas staat onderleiding van twee heerlijke excentrieke dames die geloven in ‘growing old with verve’. Dat betekent zoiets als oud worden met enthousiasme, vitaliteit en energie. Want ‘growing old gracefully’ is een ouderwets concept. Ze omarmen hun grijzen haren en delen graag het speelveld met hun jongere zusters. Ze gebruiken hun blog om al hun ervaringen te delen via foto’s en essays. Een van hun favorieten motto’s is dan ook van Betty Davis:’Growing old is not for sissies’, en doetjes zijn deze vrouwen zeker niet. Op Idiosyncratic Fashionistas becommentariëren ze de wereld van de oudere vrouw en laten zien dat zij nog steeds fabuleus zijn!

Bezoek dit heerlijke blog en geniet van de ervaringen en avonturen van de Idiosyncratic Fashionistas.

Zijn jullie zelf echte fashionistas of hebben jullie heerlijk excentrieke familieleden? Deel met ons jullie foto’s en misschien zie je deze terug op Beautyjournaal in een eigen artikel a la Idiosyncratic Fashionistas en Advanced Style. Want wat die Amerikanen kunnen, kunnen wij natuurlijk ook.

Lees ook