Het is herfst en tijd voor fijne nieuwe geuren, die je omhullen als een luxe kasjmier deken.

03:36 - 02:10
luistertijd 03:36 - leestijd 02:10

Het is herfst en tijd voor fijne nieuwe geuren, die je omhullen als een luxe kasjmier deken. En wat dacht je van de komende feestdagen? Skins Cosmetics wijdde ons de afgelopen weken al in, in de geheimen van nieuwe parfums.

 

Sensuele herfstgeuren

Er zijn een aantal zeer speciale parfums op de markt verschenen, de eerste is Vengeance Extreme van Juliette Has A Gun. Opgericht in 2006 door Romano Ricci (ja, de kleinzoon van Nina en rechts op de foto) nadat hij 6 jaar getraind en bijgeschoold is door de beste neuzen in de parfumwereld. De naam Juliette Has A Gun komt van het idee om de onschuldige Juliette (van Romeo and Juliette) naar de 21ste eeuw te verplaatsen. Hier verwordt zij tot een sterke vrouw die er lustig op zwaait met haar gun. Voor dit parfum was Ricci geïnspireerd door de impulsieve en gepassioneerde vrouw. Een vrouw die zo verleidelijk is dat ze je aanzet tot waanzin, provocatie of zelfs ultieme wraakgevoelens. Hij koos voor een intense chypre geur die sensueel wordt door de toevoeging van patchouli, Bulgaarse roos en vanille uit Madagaskar. Zelf vind ik deze geur heerlijk en zeer warm met toch een verassend scherp randje. €103 voor 100ml.

 

Seven Veils van Byredo

Het tweede heerlijk nieuwe parfum is Seven Veils van Byredo. Deze geur is gebaseerd op de bekende dans van ‘de zeven sluiers’ van Bijbelse figuur Salome. Het is een ode. De topnoten bestaan uit wortel en Pimento bessen en het hart bestaat uit vanillebloem van Tahiti,  laurierroos en tijgerorchidee. De basis van deze geur is sandelhout en vanilleboon. Dit zorgt voor een zeer warme basis terwijl de andere ingrediënten de geur een scherpe start geven die heerlijk op de huid versmelt. 50ml is €95 en 100ml is €140.

Kilian Sweet Redemption, The End.

Kilian houdt het voor gezien. Sweet Redemption, the end is het finale stuk in de collectie L’Oeuvre Noire. Dit tiende en laatst parfum in Kilians olfactieve Odyssee, zo als ze dat zelf mooi noemen, staat voor verlossing en het opheffen van de eerdere emoties die de eerdere, negen geuren teweeg konden brengen. Deze geur is geïnspireerd op de voorliefde van Charles Baudelaire (dichter 1821-1876) voor zoete en diepe geuren. Naast Baudelaire is Jim Morrison ook een enorme inspiratie geweest. In van zijn gedichten verbood Morrison zichzelf te verlossen van zijn kwellingen. Kylian noemt het parfum een ‘afsluitend commentaar op  verboden vruchten, die ons verleiden’ in de complete L’Oeuvre Noire serie. De geur bestaat uit oranjebloesem, zuur sinaasappelblad, vanille,  balsamico, mirre, incense en benzoë. Om dit mooie verhaal van Kilian compleet te maken moet deze geur en het laatste hoofdstuk van het verhaal ons een les leren, namelijk: verlossing is geen keuze, maar een beloning. Tenzij het gevoel dat we hiervan krijgen weer een nieuwe verslaving creëert. De collectie bestaat uit een refillable parfum (50ml – €175), een travel spray (30ml – €90) en refills voor het parfum (€85) en de travelspray (€45). Naast deze producten is er ook een kaars van 290g (€69) verkrijgbaar.

Deze parfums zijn bijzonder en zeer mooi om cadeau te geven. Dus laat die ene speciale persoon dit artikel lezen en misschien worden de feestdagen voor jou zeer geurrijk. Geen geliefde? Geen nood er is niks leukers dan jezelf te verwennen met een heerlijk parfum.

Lees ook