shop Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty! Bekijken Een goede peeling doet wonderen voor je huid. Oude, dode huidcellen verdwijnen, waardoor een frisse nieuwe huid zichtbaar wordt. Tegelijkertijd is je huid grondig gereinigd, zijn fijne lijntjes minder zichtbaar en is […]

03:20 - 02:00
luistertijd 03:20 - leestijd 02:00

Een goede peeling doet wonderen voor je huid. Oude, dode huidcellen verdwijnen, waardoor een frisse nieuwe huid zichtbaar wordt. Tegelijkertijd is je huid grondig gereinigd, zijn fijne lijntjes minder zichtbaar en is je teint mooi helder. Last but not least: je make-up ziet er mooier uit en houdt langer. Reden genoeg om een peeling tot vast onderdeel van je ritueel te maken. Eén à twee keer per week een peeling is voldoende.

De onderstaande, nieuwe peelings bevatten allebei fruitzuren. Zuren die adequaat de verbindingen tussen huidcelletjes losweken en door die kunstmatige irritatie ook de celvernieuwing stimuleren. Doordat de huidvernieuwing wordt geprikkeld, wordt ook de vochthuishouding van de huid verbeterd. Lees hier meer over fruitzuren: alpha hydroxyzuren, beta hydroxyzuren.

Klei en zuurtjes bij Rodial

Rodial Glamtox Peel gebruik je als een masker. Het is een volle, klei-achtige substantie, gemaakt van een Franse minerale kleisoort, die je op een schone, droge huid aanbrengt. Vervolgens laat je het zo’n tien minuten drogen,  tot het er makkelijk met de vingertoppen af te wrijven is. Restanten spoel je af met lauwwarm water. Glamtox Peel bevat  behalve fruitzuren uit passiefruit, ananas en grapefruit ook melkzuur en glycolzuur. Daarnaast zit er een ingrediënt in dat fijne lijntjes moet doen verminderen. Het gaat om Galactoarabinan, een plantaardig collageen. Rodial noemt dit stofje Laracare. Ook zit er Argireline in, een hexapeptide die stress doet afnemen en samentrekkende spiertjes ontspant. Tot slot zit er ook een extract uit granaatappel in dat beschermt tegen vrije radicalen. Al bij al doet deze nieuwe peeling denken aan een high-tech versie van het aloude kleimasker – en die waren al zo fijn. Rodial Glamtox Peel kost € 78,00 voor 50 ml.

Dennis Gross nu extra strong

Dr. Dennis Gross lanceert een extra sterke formule van z’n succesvolle Alpha Beta Daily Face Peel. Dit product, Alpha Beta Peel Extra Strength  werkt volgens een twee-stappen methode. Elke verpakking bevat twee pads. Met de eerste pad ga je in cirkelvormige bewegingen over je gezicht, tot de pad droog is. Je herlaat het proces met de tweede pad. Da’s alles. Niet afspoelen en na afloop geen alcoholhoudende producten op je gezicht aanbrengen. Wel breng je na afloop een serum of crème aan.

Alpha Beta Peel Extra Strength bevat een hoop zuren die allen bewezen hebben goed werkzaam te zijn als peeling. Zo bevat fase 1, de eerste pad, onder meer melkzuur, glycolzuur,  appelzuur, citroenzuur en salicylzuur. Ze verwijderen dode huidcellen, stimuleren de celvernieuwing en bevorderen de vochtopname. Daarnaast zit er in fase 1 groene thee en kamille.

Fase 2, de tweede pad, bevat retinol, wederom groene thee, vitamine A, C en E, zuurneutraliserende natriumbicarbonaat, resveratrol dat beschermt tegen vrije radicalen en een extract uit duizendblad, dat verzacht, roodheid voorkomt en een milde astringerende werking heeft. Alpha Beta Peel is dermatologisch getest, hypoallergeen, parabeen- en proefdiervrij.  Alpha Beta Daily Face Peel Extra Strength van Dr. Dennis Gross kost € 99,95 voor 30 x 2 pads.

De producten van Dr. Dennis Gross zijn o.a. te koop via Red Carpet Queen. Rodial vind je o.a. bij Skins Cosmetics.

Lees ook