De matte lipstick trend maakt al een aantal seizoenen een opmars, waarbij het voorheen alleen te zien op de catwalk was.

04:49 - 02:53
luistertijd 04:49 - leestijd 02:53

De matte lipstick trend maakt al een aantal seizoenen een opmars, waarbij het voorheen alleen te zien op de catwalk was. Nu beginnen steeds meer cosmeticamerken speciale matte collecties te creëren.

Chanel

Dit jaar kwam Chanel met de Rouge Allure Velvet. Wij hebben de drie mooiste kleuren geselecteerd: L’Exubérante een mooie warme donkerroze kleur (op de foto’s links). Dit is net even anders als standaard rood en prachtig om de herfst mee op te vrolijken. De tweede kleur is La Ravissante en is een intense roest oranje kleur die neigt naar rood (op de foto’s midden). De laatste kleur is La Sensuelle en dit is een kleur voor de echte ‘dare devils’. Een warme bordeauxrode kleur met een paars-roze ondertoon die zeer aanwezig is. Deze prachtige kleur past perfect bij het veranderende weerbeeld en zal elke herfstlook intenser maken.

Collistar

Een ander prachtig merk dat mooie matte lipsticks heeft is Collistar. Of je nou een echte glamourpoes bent en graag gaat voor rood of gewaagd paars, of meer van de naturals: Collistar heeft het allemaal. De eerste kleur die in het oog springt, is de Collistar Rossetto Design Viola. Dit is een intens paarse kleur met een glittertje, en toch is hij mat. Deze combinatie zorgt voor een verassend effect. De Collistar Rossetto Design Melograno is een echt Hollywood-rood, dat neigt naar vermiljoenrood. De laatste twee kleuren zijn rustiger en daarom ook meer geschikt om dagelijks te dragen: Collistar Rossetto Design Amaretto en Cognac. Deze kleuren komen uit de oudroze familie, waarbij Amaretto donkerder is ten op zichte van Cognac (zoals te zien op de foto). Dit zijn werkelijk prachtige lipsticks, zeker de moeite waard om eens te bekijken in de winkel. Een ander mooi merk dat een scala aan matte lipsticks heeft is Mac. De kleur die in dit artikel niet kan missen, is het iconische Ruby Woo. Een echte Oriëntrode kleur en zeer mat.

Rimmel

Als je denkt dat alleen de luxere merken aan deze trend doen, dan hebt je het mis. Ook bij de drogisterij zijn er een aantal matte en semi-matte lipsticks te koop. Vooral het merk Rimmel gaat met de trend mee. Rimmel Colour Show Off collectie (roze huls) bestaat voornamelijk uit matte tot semi-matte kleuren. De drie kleuren die wij voor jullie geselecteerd hebben zijn: Shocking Pink ( op de foto’s midden), Have Fun (op de foto’s rechts) en I Want You (op de foto’s links). Shocking pink is een echte matte roze knalkleur en doet mij denken aan L’Exubérante van Chanel. Het is dan ook een mooi alternatief voor de prijzigere Chanel lipstick. Have Fun is een oudroze tint die aan de donkere kant is, maar zeer draagbaar. Deze kleur valt in de semi-matte categorie, bevat kleine glitters voor een mooi contrast en is een goed alternatief voor Collistar Rossetto Design Amaretto. I Want You is een lichtere versie van Have Fun en is ook een oudroze tint die semi-mat is. Dit zou een goed alternatief zijn voor Collistar Rossetto Design Cognac.

Rimmel heeft nog een collectie die zeer speciaal is, namelijk de Rimmel Londen Lasting Finish By Kate collectie (zwarte huls). Geselecteerd: twee lichtroze kleuren die heel mooi bij een intense oogschaduwlook passen. Deze kleuren hebben de nummers 03 en 07 (helaas geen mooie namen). Plus nummer 01: de kleur die Kate Moss ook in de campagne draagt. Dit is een mooie donker robijnrode kleur (op de foto in het midden). Deze lipsticks vallen in de semi-matte categorie.

Colour Caramel

Het merk Couleur Caramel heeft een serie prachtige matte lipsticks. Deze lipsticks bevatten geen parabenen, minerale olie, conserveermiddel fenoxyethanol of PEG. Wij hebben de kleur nummer 106 geselecteerd. Deze kleur is perfect voor donkere vrouwen. Het karamel oranje zal de liptint een natuurlijke kleur geven. Couleur Caramel heeft twee lipstickcollecties: een matte en een met parelmoerglans. De verkooppunten van dit merk zijn te vinden op de website.

Tip van Debby: Als je de herfst even niet meer ziet zitten en je hebt een ‘pick me up’ nodig dan stift je je lippen met een van deze intense kleuren. Het zal je verassen hoeveel leuke reacties je krijgt van mensen door het dragen van een opvallende lipstick. Dus wacht niet tot die herfstdip een echte winterblues wordt, maar vrolijk jezelf op met deze heerlijke lipstick kleuren.

Foto’s: Linda van Suntenmaartensdijk

Lees ook